fbpx

Lean facilitátor képzés (online)_Képzés betekintő

A képzés időpontja: 2020.04.09.

 

Átdolgozott Lean Facilitátor képzésünk hamarosan ONLINE formában indítjuk!  Csatlakozz  a 2020.04.09-én 10 órakor kezdődő online beszélgetéshez, hogy betekintést kapj a képzésről, megismerkedj az oktatókkal és a módszertannal!

Jelentkezési lehetőségek:

– Facebook eseménynél:https://www.facebook.com/events/639552253534094/

– csatlakozási link:https://join.skype.com/TfJGSBLDZ7ka

A lean transzformáció kiemelten fontos szereplői azok, akik a különböző csoportmunkákat vezetik, moderálják. Legyen az egy problémamegoldó műhelymunka, egy több napos kaizen esemény, 5S indító megbeszélés, vagy SMED workshop, a lean eszköztárból alaposan felkészült lean szakember (facilitátor) is gyakran találhatja magát nehéz helyzetben. Hogyan tartsa fenn a résztvevők érdeklődését, motivációját? Hogyan kezelje a nehéz emberi helyzeteket, „problémás” résztvevőket, és hogyan érheti el az együttműködés szükséges szintjét?

A 3+1 napos lean facilitátor képzés célja, hogy erre a speciális, az emberi tényezőt is sikeresen kezelő szerepre készítse fel a résztvevőket, eszközöket és módszereket adjon a kezükbe a feladathoz. A +1 nap kifejezetten az egyénre fókuszál, a facilitátorok személyes, coaching jellegű munkájához ad támpontokat és kínál gyakorlási lehetőséget.

Vizsga helyett Passage Game, azaz „átjáró játék” vár a résztvevőkre! A képzésen elsajátított ismereteket és módszereket újszerű formában tehetik próbára a résztvevők. A tréning zárásaként nem formális vizsgát tesznek, hanem egy játékos szituációban kell alkalmazniuk a megszerzett tudást. Csapatban dolgozva oldanak meg feladatokat, amelyek sikeres teljesítésével a szabadulószobák mintájára kinyithatják a lean technikák és az inspiráló csapatmunka világát összekötő átjárót.

Résztvevők

A lean facilitátor képzést azoknak ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció során csoportokkal dolgoznak, műhelymunkákat, csapatmunkát vezetnek, koordinálnak.

Lean / folyamatos fejlesztési csoportok munkatársait, a lean transzformációban aktív irányítói szerepet betöltő középvezetőket, specialistákat, mérnököket várunk, akik eredményességüket a csoportdinamika és az emberi tényezők tudatosabb kezelésével szeretnék fokozni.

Optimális résztvevői létszám: 8-12 fő.

A képzési módszer

Sok-sok gyakorlaton, játékos feladaton, saját tapasztalatok megszerzésén és szituációk irányított feldolgozásán keresztül sajátítják és mélyítik el a résztvevők az új ismereteket. Hasznosítjuk a csoportban elérhető, hozott tapasztalatokat, a lean transzformációban tipikusan előforduló esetek elemzésével segítjük a közös tanulást – a facilitátori készségek fejlesztését. Feldolgozzuk a résztvevők új gyakorlati tapasztalatait is: a „házi feladatok” végrehajtását kiértékeljük. A képzési folyamat közben felmerült kérdéseket megválaszoljuk, konzultálunk az alkalmazás dilemmáiról, sikerekről és nehézségekről – dedikált műhelymunka-szakaszok keretében.

A képzés programja

  • A facilitátori szerep a lean transzformációban és a facilitátor személyes erőforrásai
  • A csoportmunka sikertényezői, az együttműködés fejlesztésének módszerei
  • Kommunikációs eszközök a facilitáláshoz
  • Tipikus csoport-irányítási feladatok: döntéshozatal, problémamegoldás, kreatív feladat, ötletelés, stratégia-lebontás, akció-/munkaterv készítés, értekezlet
  • Nehéz helyzetek és „nehéz résztvevők” kezelése – egyén és csoport
  • Technikák, eszközök, folyamatok – a facilitátor „szerszámosládája”
  • Vizuális facilitálás – a vizuális menedzsment speciális esete
  • + 1 nap: A coaching megközelítés és alkalmazása a lean transzformációban.

Helyszín

Az Online térben szervezett képzések Skype alkalmazáson működnek.

Csatlakozási link a Képzés Betekintő eseményhez: https://join.skype.com/TfJGSBLDZ7ka

A képzés oktatói

Kőrösi Zoltán – szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, coach

A képzés díja

A 3 napos Nyílt képzés díja: 150 000 Ft + ÁFA/fő  (190 500 Ft bruttó)

Online képzés díja hamarosan!

Azonos vállalattól érkező több résztvevő esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

A képzés igényelhető belső vállalati  képzésként is-  tematika ezesetben a  a résztvevők iparági, piaci sajátosságaihoz igazítva.

Jelentkezés a Betekintő eseményre

Az esemény  időpontja: 2020.04.09 10 óra

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy Facebook felületünkön kiírt eseménynél.https://www.facebook.com/events/639552253534094/

 

Résztvevői visszajelzések:

“Nagyon sok felismerés és tanulás volt ebben a 3 napban, gyakorlatias példák, alkalmazható modellek. Minden vezetőnek ajánlom a képzést-) Köszönöm!”

“A vizuális facilitálás nagy meglepetés volt, nagyon tetszett szuper volt a közös tanulás!”

“DISC, változásmenedzsment, kommunikációs technikák –  sok önismeret, hasznos és elengedhetetlen vezetői skill-ek…”

” Rettentő izgalmas dolog megismerni önmagunk személyiségét és viselkedésmintáit. A képzésen egymást segítve válaszokat és saját élményt kaptunk a megszerzett tudás alkalmazására is facilitátor vagy egyéb vezetői szerepben –  egyszerűen szuper volt!”