Lean facilitátor képzés

A lean transzformáció kiemelten fontos szereplői azok, akik a különböző csoportmunkákat vezetik, moderálják. Legyen az egy problémamegoldó műhelymunka, egy több napos kaizen esemény, 5S indító megbeszélés, vagy SMED workshop, a lean eszköztárból alaposan felkészült lean szakember (facilitátor) is gyakran találhatja magát nehéz helyzetben. Hogyan tartsa fenn a résztvevők érdeklődését, motivációját? Hogyan kezelje a nehéz emberi helyzeteket, „problémás” résztvevőket, és hogyan érheti el az együttműködés szükséges szintjét?

A 3×1 napos Lean facilitátor képzés célja, hogy erre a speciális, a csoportmunka emberi tényezőit is sikeresen kezelő szerepre készítse fel a résztvevőket, eszközöket és módszereket adjon a kezükbe a feladathoz.

Résztvevők

A lean facilitátor képzést azoknak ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció során csoportokkal dolgoznak, műhelymunkákat, csapatmunkát vezetnek, koordinálnak.

Lean / folyamatos fejlesztési (C.I.) szakcsoportok munkatársait, a lean-ben aktív irányítói szerepet betöltő középvezetőket, specialistákat, mérnököket várunk, akik eredményességüket a csoportdinamika és az emberi tényezők tudatosabb kezelésével szeretnék fokozni.

Optimális résztvevői létszám: 8-12 fő.

A képzési módszer

A képzés első két napja a tréning-módszertanra épül. Sok-sok gyakorlaton, játékos feladaton, saját tapasztalatok megszerzésén és szituációk irányított feldolgozásán keresztül mélyítik el a résztvevők a kapott tudást. Hasznosítjuk a csoportban elérhető, hozott tapasztalatokat, a lean transzformációban tipikusan előforduló esetek elemzésével is segítjük a közös tanulást – a facilitátori készségek fejlesztését.

A harmadik alkalom 2- 3 héttel később kerül sorra. A workshop módszertant követő nap célja: a résztvevők megszerzett új tapasztalatainak feldolgozása. Egy adott „házi feladat” végrehajtásának kiértékelése, konzultáció, a felmerült kérdések megválaszolása.

A képzés programja

  • A facilitátori szerep a lean transzformációban és személyes erőforrásai
  • A csoportmunka sikertényezői, az együttműködés fejlesztésének módszerei
  • Kommunikációs eszközök a facilitáláshoz
  • Tipikus csoport-irányítási feladatok: döntéshozatal, problémamegoldás, kreatív feladat, ötletelés, stratégia-lebontás, akció-/munkaterv készítés, értekezlet
  • Nehéz helyzetek és „nehéz résztvevők” kezelése – egyén és csoport
  • Technikák, eszközök, folyamatok – a facilitátor „szerszámosládája”
  • Vizuális facilitálás – a vizuális menedzsment speciális esete

Helyszín

Nyílt képzések helyszíne  a Leannovation Training Center.

Az egyedi, egy adott vállalat saját csoportjának tartandó képzés helyszínét rugalmasan, a megrendelő igényeihez és lehetőségeihez alkalmazkodva határozzuk meg. – pl. telephelyre kihelyezett tréning is szervezhető.

A képzés oktatói

Kőrösi Zoltán – szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, coach

A képzés díja

150 000 Ft + ÁFA/fő  (190 500 Ft bruttó)

10% Early Bird kedvezmény 2019. 08.18.-ig.

Azonos vállalattól érkező több résztvevő esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

A képzés igényelhető belső vállalati  képzésként is-  tematika ezesetben a  a résztvevők iparági, piaci sajátosságaihoz igazítva.

Jelentkezés

A képzés időpontja:

1. nap: 2019.09.19

2. nap :2019.10.03

3. nap: 2019.10.24

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy a lenti űrlapon.

Résztvevői visszajelzések:

“Nagyon sok felismerés és tanulás volt ebben a 3 napban, gyakorlatias példák, alkalmazható modellek. Minden vezetőnek ajánlom a képzést-) Köszönöm!”

“A vizuális facilitálás nagy meglepetés volt, nagyon tetszett szuper volt a közös tanulás!”

“DISC, változásmenedzsment, kommunikációs technikák –  sok önismeret, hasznos és elengedhetetlen vezetői skill-ek…”

” Rettentő izgalmas dolog megismerni önmagunk személyiségét és viselkedésmintáit. A képzésen egymást segítve válaszokat és saját élményt kaptunk a megszerzett tudás alkalmazására is facilitátor vagy egyéb vezetői szerepben –  egyszerűen szuper volt!”

Jelentkezési határidő: 2019.09.12.

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a ParLS Kft. és a Leannovation weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a ParLS Kft az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: parls@parls.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a ParLS Kft. bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a ParLS Kft. a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.