Történetünk

A 2008-ban indított  Leannovation Solutions Kft. és a 2010-ben bejegyzett PSMS Kft. (PS Management Solution) tulajdonosainkként 2011-től szoros szakmai együttműködésben dolgozunk a lean, minőség és folyamatmenedzsment valamint szervezetfejlesztési tevékenységek területén. Szakértői tevékenységünk a professzionális, minőségi és komplex munkavégzés mellett biztos szakmai tudásunkra, maximalizmusunkra és szervezettségünkre alapoz.
Az általunk életre hívott Leannovation brand is ezen értékeket képviseli.

A lean szemlélet széleskörű terjesztését, a lean tudás és tapasztalat megosztását csapattársainkkal együtt a Leannovation Egyesület keretein belül valósítjuk meg.

Vállalati projektjeink során a lean transzformáció operatív és szervezetfejlesztési kihívásaiban támogatjuk Ügyfeleinket.

Leannovation mérföldkövek

 • 2005 óta mindketten aktívan alkalmazzuk és folyamatosan tanuljuk a leant, a kaizen szemléletet. Japánban, az AOTS szervezésében végzett képzések adták az első indíttatást a tudásmegosztásra, a közösségi szerepvállalásra.
 • 2014 december: hobbiból és hivatásból életre hívtuk a Budapest Lean Coffee fórumot, majd az évek alatt egyre több szakmai rendezvényt, előadást szerveztünk a lean tudás megosztására, terjesztésére és népszerűsítésére.
 • 2019. január: Leannovation Training Center megnyitása egy meghatározó mérföldkő szakmai életünkben. Az LTC-vel a hazai innovatív lean közösség új műhelye és közösségi találkozóhelye született meg.
 • 2021. május: bejegyzésre került a Leannovation Egyesület. Küldetése, hogy szakmai közösséget teremtsen, teret és keretet adjon a folyamatos fejlesztés mellett elkötelezett egyének, vállalatok fejlődésének, elősegítse a szakemberek közötti tudásmegosztást. Lean Coffee fórumok Budapest mellett további 3 helyszínen – Debrecen, Kecskemét, Győr – működnek.
 • 2022-2024-es stratégiánk zászlóján továbbra is legaktívabb, legértékteremtőbb hazai lean közösség működtetése, és a vevőigényre fókuszáló szakértői tevékenység szerepel.

Tevékenységek és megvalósítás

 • Szakmai fórumok szervezése – több magyarországi helyszínen, cél a tudásmegosztás, egymástól tanulás elősegítése.
 • Nyílt képzések szervezése a Leannovation Training Centerben – gyakorlatorientált képzési lehetőségek biztosítása hiteles, naprakész tudással és kompetenciafejlesztéssel;
 • Lean Tourismo gyárlátogatások szervezése – példaértékű szervezetek, megoldások, gyakorlatok megismertetése
 • Külföldi tanulmányutak szervezése – Japán társszervezetekkel együttműködésben elismert szakemberekkel, gyárlátogatásokkal.
 • Könyvkiadás, szakirodalom fordítása – külföldi szakirodalom magyar nyelvre történő fordítása
 • Kutatás, egyetemi együttműködések
 • Konferenciaszervezés, webinárok – Konferenciák megszervezése, hiteles előadókkal, szakemberekkel és gyakorlati workshopokkal.
 • Szervezetfejlesztési tevékenységek: Szervezeti struktúrák, vállalati kultúraformálása a lean (értékszemléletű) működéshez igazítva. Vezetői készségek fejlesztése – a szervezet minden szintjén. Egyéni fejlesztések,  coaching, csapatépítő tréningek a kompetenciák fejlesztéséhez, az együttműködés javítására.
 • Szakértői, vállalati projektek: A Leannovation brand alatti szakértői tevékenységek szakmai irányítása az alapítók közös, partneri együttműködésével történik. A megvalósításban a magas fokú szakterületi kompetenciával és széleskörű referenciával rendelkező Leannovation csapat kollégái vesznek részt. Pályázatos projekttevékenységnél a Magyar Multi programban Minősített szakértőként (IFKA) tudunk együttműködni.

Azon dolgozunk, hogy a Leannovation a szakmailag hiteles és előremutató tudás tárháza, a lean hazai motorja  és rendszeres közösségi találkozó legyen.