5S Home – Szelektálj és adományozz!

Az esemény időpontja: 2022.12.14.

Az idei évben a segitekegycsaladot.hu honlapon lévő hátrányos helyzetű családokat szeretnénk karácsonykor támogatni az 5S Home akció keretében!  „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül” –  ez a mottója a szervezetnek, melyhez szívesen és örömmel kapcsolódunk és bízunk benne, hogy a közösségtől is kapunk támogatást!

Hogyan?

Az adományozáshoz (a korábbi évekhez hasonlóan) használjuk az 5S irányelveket otthon, először is szelektáljunk! Már megunt vagy kinőtt, de még használható jó minőségű, újszerű és tiszta ruhákat, játékokat szeretnénk összegyűjteni a fenti linkről kiválasztott  családoknak és ehhez kérnénk a segítségeteket! Tartós élelmiszert, édességet ezen felül is szívesen fogadunk.

Mit várunk?

 • jó állapotú ruhaneműt, cipőt (főként gyerek ruhák, de felnőtt is kellhet)
 • használható, jó állapotú játékokat, könyveket, kreatív eszközöket gyerekeknek
 • édességet, tartós élelmiszert
 • műszaki cikkeket

A pontos részletekkel folyamatosan frissíteni fogjuk az eseménykiírást és közösségi csatornáinkon is meg fogjuk osztani, mely család számára keresünk támogatást és mi az igény/szükséglet részükről. (a  szervezettel történt előzetes egyeztetések után). A poszt alján megtaláljátok az adományozottak listáját!

Mikor, Hol?

Az adományok 2022. december 14-ig leadhatók a Lean Coffee eseményeken a  Leannovation Training Centerben vagy a vidéki Lean Coffee helyszíneinken is. Ha jelzed előre, meg tudjuk oldani más időpontban és helyszínen is az átvételt!

Segítsetek idén szebbé varázsolni 7 család karácsonyát az 5S Home akció keretében!Köszönjük!

Kapcsolat, érdeklődés

Mátyás Veronika – vero.matyas@leannovation.hu vagy az info@leannovation.hu e-mail címen.

Adományozottak listája

Család Mire lenne most szükségük Link
1. Erika és kisfia – tartós élelmiszer
– 3,5 éves kisfiú 27-28-as cipőre
– imádja a lufikat, kirakózni szeret, a zenélő játékok
– korának megfelelő fejlesztő játékok
https://segitekegycsaladot.hu/a-beteg-kisfia-a-mindene-a-munkat-kereso-egyedulallo-edesanyanak/
2. László és öt gyermeke – tartós élelmiszer
– mosógép, hűtőgép, számítógépnek, tablet, telefon (3 iskolás gyerek részére)
– fejlesztő játékoknak (4 éves kislány, 6 éves kisfiú részére)
https://segitekegycsaladot.hu/egyedul-neveli-5-gyermeket-a-rokkantnyugdijas-apa/
3. Judit és családja – 34-35 cipő
– 132-es ruha
– rajzeszköz,kirakó, legó
– hűtőszekrény, gáztűzhely, TV, laptop a kisfiúnak
– tartós élelmiszer (étolaj)
https://segitekegycsaladot.hu/komfort-nelkuli-szolohegyi-hazban-nevelik-a-8-eves-kisfiut/
4. Nagymama 3 unokával – élelmiszer
– 38-as cipő (10 éves lánynak)
– 39-es cipő (12 éves fiúnak)
– 40-es cipő (14 éves fiúnak
https://segitekegycsaladot.hu/jelentos-alberlet-elmaradast-gorget-maga-elott-az-unokait-egyedul-nevelo-nagymama/
5. 4 kisgyerekes  család -‘élelmiszer
-86-os ruha (8 hónapos kislánynak)
– 98-as ruha (3 éves kisfiúnak)
25-ös cipő (3 éves kisfiúnak) nagy kedvenc a pókember
– 110-es ruha (5 éves iker kislányoknak)
– 26-os cipő (5 éves iker kislányoknak) Kedvenceik a Mickey Egér és Pepa Malac
https://segitekegycsaladot.hu/negy-kisgyerekkel-elnek-egyetlen-szobaban-egy-felujitasra-szorulo-hazban/
6. Erzsébet és az unokája – élelmiszer
–  8 éves kislány szeretne: játék, könyvet, kreatív eszközöket és édességet
https://segitekegycsaladot.hu/a-megozvegyult-daganatos-nagymama-egyedul-neveli-7-eves-unokajat/
7. Ági, Simon és 4 gyermek – élelmiszer,
– fejlesztő játékok
6 éves kislány táncolni szeret;  – 5 éves kisfiú a Verdák a kedvence;  – 3 éves kislány főzőcskézni szeret;
2 éves kisfiú átlagos kisfiús érdeklődési köre van

1. Erika és kisfia

Erika egyedülállóként neveli fejlesztésre szoruló 3,5 éves kisfiát zalai városban egy 36nm-es önkormányzati lakásban. Több egészségügyi problémája van a kisfiúnak (pajzsmirigy-problémák, sérv, bélbetegség). Erika munkát keres február óta elsősorban a vendéglátóiparban, de takarítást vagy gyári munkát is vállalna 6 órában a fia mellett. A fia bölcsődébe jár, ahol fejlesztést kap, mert korosztályához képest fejlődésbeli elmaradást tapasztaltak nála.

Jelenlegi bevételük a családi pótlék (13 100 forint), ami a plazmaadásból származó jövedelemmel egészítenek ki, ezzel szemben 85 000 forintnyi havi kiadásuk lenne, az albérletre, a rezsire, illetve a banki törlesztésre, ezért felhalmozódott az adósságuk.

Amire szükségük van:

 • 27-28-as cipő
 • zenélő játékokat, lufikat, kirakókat szeret a kisfiú illetve korának megfelelő fejlesztő játékoknak is örülne.
 • tartós élelmiszer

2. László és 5 gyermeke

A 64 éves rokkantnyugdíjas apa egyedül neveli 5 kiskorú gyermekét egy 49 nm2-es Zala megyei felújítandó panellakásban. László mindösszesen a rokkant nyugdíjából, a családi pótlékból és a gyerektartásból gazdálkodik, ez alig több mint 170 ezer Ft. Ebből a rezsijük, fix kiadásuk minden hónapban kb. 94 ezer Ft. Az otthonuk a férfi saját tulajdona, tartozása nincs, de a két szobás lakás jelentős felújításra szorul.
Amire legfőképp szükségük van:
– a gyerekeknek élelmiszer
-mosógépük és a hűtő is cserére szorul.
-a három nagyobb iskolás gyerek nagyon örülne számítógépnek, tabletnek, telefonnak
-a két kisebb gyerek (4 éves kislány, 6 éves kisfiú) fejlesztő játékoknak

3. Judit és családja

Judit és családja egy Zala megyei település külterületén, egy szőlőhegyen komfort nélküli hétvégi házban él. Az udvari wc-s házban nincs víz, azt a nagyjából ötszáz méterre lévő kútról hordják, a villany feltöltőkártyás, internet nincs és az ajándékba kapott fával tudnak csak fűteni. A pár szociális támogatást és családi pótlékot kap, amely összege gyakorlatilag el is megy a bérleti díjra és a villanyra. Judit állást keres, szakmunkás végzettsége van (varrónő), míg párja alkalmi munkákból próbálja segíteni családját. A kisfiúk Dominik 2. osztályos. Nehezíti a helyzetüket, hogy Péter rosszul lát, de ennek ellenére nem állapítottak meg nála csökkentett munkaképességet.

Amire szükségük van:

 • Dominiknak 34-35-ös cipő és 132-es méretű ruhák
 • rajzeszközök, kirakó, legó
 • a háztartásba hűtőszekrény, gáztűzhely, tv, a kisfiúnak laptop az iskolához
 • tartós élelmiszer, étolaj

4. Nagymama és 3 unokája

Keszthely vonzáskörzetében él Ilona, a 46 éves nagymama, aki egyedül neveli unokáit. A kislány 10 éves, a fiúk 11.5, illetve 13 esztendősek. A gyermekek anyukája sajnos nem tartja velük a kapcsolatot, az apukájuk néha látogatja őket, de alapvetően a mindennapok terhét Ilona viseli. Ő ezt édes tehernek nevezi, és élete ajándékának tekinti, hogy hozzá kerültek az unokák.  Munkalehetősége van, Ilona takarítóként jó állásban van. A vírushelyzet és a válság miatt azonban bizonytalanná váltak a bevételei, és egyelőre nem tudni, mikorra várható javulás, miközben emelkednek a kiadásaik és a rezsiköltségeik is. A család albérletben lakik és bár már csökkent a tartozás, az előző otthonuk bérlésből még mindig jelentős elmaradást görgetnek maguk előtt. A családnak egyéb más tartozása, hitele nincs.

Amire szükség van:

 • élelmiszerre
 • 10 éves lánynak 38-as cipőre,
 • 12 éves fiúnak 39-es cipőre;
 • 14 éves fiúnak 40-es cipőre lenne szükség

A fiúk nagy álma egy Playstation. Ilona magának nem kért semmit. Szeretné összekovácsolni a gyerekeket, hogy felnőttként is szerető, gondoskodó emberek legyenek. Ez a missziója és ezért mindent megtesz, amit lehetséges.

5. Miklós családja

A 6 tagú család Zala megye egyik nagyvárosában él, egy tatarozásra szoruló összkomfortos önkormányzati bérlakásban. Jelenleg csak az egyik szoba használható, a másikat teljesen fel kell újítani.Az édesapa a COVID miatt elveszítette munkahelyét, azóta csekély jövedelmükből igyekeznek biztosítani négy kisgyermekük életét, sok tartozásuk ellenére is. A lakás bérleti díja havi 25 ezer Ft, de a pandémia miatt felhalmozódott bérletidíj-tartozásukra további havi 22 ezer Ft-ot kell fizetniük (még nem tudták a törlesztést elkezdeni). Ezen felül a rezsiköltség havonta 35-40 ezer Ft kiadást jelent. Az édesapa, Miklós jelenleg csak alkalmi (általában kőműves) munkákat kap, melyből a havi jövedelmük jellemzően 100 ezer Ft.  Havi összbevételük a 4 kisgyermekük után járó támogatásokkal együtt 144.950 Ft.  A 8 hónapos kislányukon kívül minden gyermekük jár bölcsödébe és óvodába.

Amire szükségük van:

 • Tartós élelmiszer
 • 9 hónapos kislányak 86/92-es ruha,
 • 3 éves kisfiúnak 98-as ruha, 25-ös cipő (kedvence a pókember)
 • ikerlányaiknak 110-es ruha, 26-os cipő. Kedvencük a Mickey Egér és a Pepa Malac.

6. Erzsébet és Zsuzsika

Az 54 éves Erzsébet tavaly ősszel Covidban veszítette el férjét, azóta hétéves unokájával él egy Zala megyei város 34 négyzetméteres önkormányzati bérlakásában.  Az asszony négy napos kora óta neveli Zsuzsikát. A gyász mindkettőjüket nagyon megviselte, a kislánnyal hetente pszichológus foglalkozik. Erzsébet daganatos tüdőbeteg, de még így is vállalna négy órás állást, mivel az özvegyi nyugdíjat novemberig kapja (47 000 Ft), az összes bevételük a családi pótlék marad, ami rendkívül kevés.

Amire a legnagyobb szükségük van:

 • tartós élelmiszer,
 • 8 éves kislány számára játék, könyv, kreatív eszközök, édesség

A nagymama küzdelme és kitartása az unokájáért a legnehezebb időszakban is példaértékű.

7. Ági, Simon és 4 gyermekük 

Ági és férje, Simon egy Zala megyei nagyvárosban élnek négy gyermekükkel. Egyikük sem egészséges: az apuka átesett már szívinfarktuson, gerincsérvvel él, az anyuka pedig szívritmus-zavarral küzd, de munkaképes.  Jelenleg otthon vannak a gyerekekkel. Nehéz helyzetük fő oka, hogy mind a négy pici sajátos nevelési igényű. A legnagyobb kislányuk 5 éves, erősen frontérzékeny, nagyon szeret táncolni. A kisfiuk 4 éves, súlyosan autista, nem beszél, szobatisztasága nem alakult ki, fejlesztése nagyon fontos lenne. A 2 éves kislányuk koraszülött volt, megkésett mozgásfejlődése igényelné a rendszeres fejlesztést. A legkisebb gyermekük kisfiú, ő szintén lemaradásban van. Lakhatási körülményeik sajnos nem a legjobbak, jelenleg egy 55 nm-es albérletben laknak hatan. Saját tulajdonú családi házuk banki hitelét a megemelkedett törlesztőrészletek miatt nem tudták fizetni, az elúszott. Mindkét szülő iskolázott, sőt, Simon két diplomát is szerzett, de a picik ellátásához mindkettőjükre szükség van.

Bevételük ápolási díjból és a gyermekek után járó családi pótlékból, valamint a gyesből áll. Az albérlet és a rezsi kifizetése után nem sok marad a megélhetésre, a gyermekek fejlesztésére pedig szinte semmi.

Amire szükségük van:

 • élelmiszerre
 • a gyerekeknek (fejlesztő) játékokra: 6 éves kislány táncolni szeret; 5 éves kisfiúnak a Verdák a kedvence; 3 éves kislány főzőcskézni szeret; 2 éves kisfiúnak átlagos kisfiús érdeklődési köre van

Várjuk a felajánlásokat!

Egyeztetés, információkérés: Mátyás Veronika – vero.matyas@leannovation.hu vagy az info@leannovation.hu e-mail címen. Telefon: 30/4237025