Budapest Lean Coffee – Vezetők a frontvonalban

Az esemény időpontja: 2024.04.03.

Ismerjük a klasszikus megoldást: ha új csoportvezetőre van szükség, akkor a legjobb szakembert választják ki és előléptetik vezetői pozícióba. A gondolkodás a lépés mögött: „ismerjük, jó szaki, nem tudják majd megvezetni”; „itt nőtt fel, ismeri a céget/technológiát/embereket, nem kell nulláról kezdenie a tanulást” ; „micsoda jó példa ez másoknak, lehet ám itt karriert csinálni!”.
Sokan így kerülnek a „frontvonalba”, azaz az operatív munkát vezető pozícióba. A valóság aztán megmutatja, hogy a csoportvezető tényleg képes-e emberek irányítására. Hajlandó-e másokért is felelősséget vállalni, és eredményt (KPI- célértékeket) elérni úgy, hogy közben a munkatársai nem válnak végletesen frusztrálttá, csalódottá és nem menekülnek el a csoportból, vagy akár a cégtől is. Ráadásul a Leannovation Egyesület ’Lean 360’ kutatása azt az eredményt hozta, hogy a lean szemlélet elterjesztésében, gyakorlatba ültetésében is kulcsszerepe van a közép/csoportvezetői rétegnek.
Ezzel együtt, sajnos nem az a jellemző, hogy tudatosan megtanítanák a csoportvezetőket a vezetői munkára. „Vár a mély víz, mutasd meg mit tudsz, itt a fantasztikus lehetőség!”
Kőrösi Zoltán a Leannovation trénere, tanácsadója a csoport-/művezetők fejlesztésével kapcsolatos – iparban és szervezetfejlesztőként szerzett – tapasztalatait osztja meg a bemelegítő blokkban.

A kérdések, amelyeket érintünk:
-Milyen az ideális frontvonali vezető (kompetencia-) profilja? Hogyan találjuk meg az alkalmas jelöltet?
-Milyen módon és eszközökkel lehet fejleszteni a vezetői készségeiket?
-A megvalósított csoportvezetői programokból milyen tapasztalatok és ajánlások szűrhetők le?
-Milyen eredmények várhatók el és mik a sikertényezői / hátráltatói a csoportvezetői fejlesztésnek?
A bemelegítő téma után kötetlen Lean Coffee beszélgetésekkel folytatjuk, hozd el a témád/tapasztalatod és oszd meg a csapattal!

Hozzájárulás: Az esemény látogatása Leannovation Egyesületi tagsággal díjmentes.

Jelentkezés az Egyesületbe ITT. Regisztráció és további információ az eseményről a Meetup-on.