Budapest Lean Coffee

A hónap első szerdája.
Feltölt, energiát ad és szemléletet formál.
Tanulunk egymástól és tanulunk saját magunkról.
Leanről, menedzsmentről, a kíválóság felé vezető útról és az akadályokról.
Tapasztalatot osztunk meg, amiből már tanultunk és tudást amit már gyakorlatban alkalmaztunk. 3 óra önzetlen szakmaiság  szakértők és lelkes amatőrök társaságában!

Ha csatlakoznál, belekóstolnál a fórum működésébe, regisztálj és jelentkezz be a Meetup felületünkön. 2014 decembere óta minden hónap első szerdáján 18:00-21:00-ig  –  ugorj be egy kávéra!

BLC Napirend –  Amire számíthatsz…

  • Érdekes, sokszínű előadások – elismert külső előadóval, vagy tagi felkészüléssel
  • Lean coffee meeting megbeszélések a résztvevők témái mentén
  • Új megvilágítások, rengeteg tapasztalatmegosztás
  • Gyárlátogatások
  • Szimulációk, Workshop bemutatók
  • Vizuális jegyzetek, blogbejegyzések a gondolatok felidézéséhez
  • Oldott és inspiráló hangulat
  • + 1 : a három óra mindig rövid!!!

A Lean Coffee meeting struktúrát 2009-ben az USA-ban indították útjára, azóta már nemzetközileg használt és ismert megbeszélés forma. A lényege, hogy nincs előzetes forgatókönyve “agenda”-ja, de van egy rögzített felépítése. A megbeszélés elején a témajavaslatokat a résztvevők egy post-it ra írják fel, melyekről rövid ismertetés után a csoport tagjai szavaznak. A postit-ok egy Kanban táblára kerülnek, ahol vizuálisan követhető, melyik témát beszéltük át, mi lesz a következő. Az eredeti szabályok a témákhoz időkeretet is rendelnek – az elején még próbálkoztunk, de ezt nekünk nem igazán sikerült tartanunk. Szóval annyit beszélünk a témáról, amíg van hozzá értékes mondanivaló..

Kicsit újítottunk az eredeti Lean Coffee struktúrán abból a szempontból is, hogy Budapesten mindig egy előre kiválasztott Warm up témával nyitjuk a találkozót. A választott témából a csapat tagjai készülnek fel egy részletesebb előadással, de esetenként külső szakértőket is meghívunk előadások tartására. És hogy mik a Warm up-ok témái? Amire a csapatnak igénye/ érdeklődése van és köthető a Budapest Lean Coffee főbb értékeihez, céljaihoz. A szorosan szakmai előadásokon kívül (lean iparági alkalmazások, könyvbemutatók, konferencia tanulságok ismertetések) olyan izgalmas és újszerű területekre is elkalandoztunk, mint a vállalati pletyka szerepe a hatékonyságban, vagy akár a storytelling meggyőző ereje egy lean vezető előadásában.

Mint általában a Lean Coffee meetingeken jellemző, a téma esszenciái vizuális jegyzeteken kerülnek megörökítésre – kreatívan, színekkel feldobva ábrázolva a témák kulcsszavait, a főbb gondolatok még hónapok távlatából is visszahozzák a találkozó hangulatát és főbb üzeneteit.

Cél az egymástól tanulás – közös pont a lean menedzsment ill. azon gondolkodás és szemléletmód, melyet a Toyota indított útjára Japánból és napjainkra a versenyképesség és siker egyik záloga szerte a világon.

Helyszín, részvétel

https://www.meetup.com/Budapest-Lean-Coffee-Meetup/?_cookie-check=NnQNxdz_n4O_Pp5h

A találkozók összehívása Meetup oldalunkon történik.  Az esemény kiírásánál megtalálod a helyszínre és témára vonatkozó információkat is.

Várjuk regisztrációd és a mielőbbi személyes találkozást!