Győr Lean Coffee – A csoportvezetők, műszakvezetők szerepe, feladata

Az esemény időpontja: 2024.04.10.

Akár találós kérdés is lehetne:
Kik azok egy gyárban, akik, szinte feltűnés nélkül elvegyülnek a munkások között, de ha hiányoznak, óriási fejetlenség van belőle?
Igen, ők a műszak- és csoportvezetők, akik idejük 100%-ában a legfőbb értékteremtő folyamatokat irányítják. Ha jól dolgoznak, az természetes, nem tűnik fel, mert teljesülnek a tervek, elindul a szállítmány időben a Vevő felé. Ha viszont hibáznak, akkor azonnal észrevehető a „gikszer”. Ennek ellenére – tapasztalataink szerint – ennek a vezetői munkakörnek a legrövidebb, legegyszerűbb a munkaköri leírása (ha van egyáltalán)…
Ahogy azt a Leannovation Egyesület „Lean 360” kutatása is visszaigazolta, a műszakvezetőket, csoportvezetőket kiemelten fontos szereplőnek látják a szervezetek a lean gondolkodás és alkalmazás elterjesztésében is.
Mi minden tartozik még ebbe a szerepkörbe, milyen feladatokat kell ellátniuk, milyen hatáskörrel és felelősségi körrel szükséges őket felruházni? Milyen „tudománnyal” kell rendelkezniük, hogy a napjaik többségében (cél, hogy minden nap) sikerre vigyék az értékteremtést? Ha ezekre a kérdésekre korrekt válaszok születnek, akkor a kiválasztásuk és folyamatos fejlesztésük már tudatosan és eredményesen végezhető el.
A Leannovation csoport trénere, tanácsadója, Kőrösi Zoltán vezetésével dolgozzuk fel és vitatjuk meg ezt a témát – segítségül hívva a szakmai jó gyakorlatokat (pl. a Training Within Industry megközelítést) és a résztvevők tapasztalatait.
A bemelegítő téma után pedig Lean Coffee szekció következik – hozzátok magatokkal témáitokat!
Jelentkezni most is a meetup.com-on tudtok: https://www.meetup.com/budapest-lean…/events/299971122/
A Győr Lean Coffee fórum eseményei Leannovation Egyesületi tagsággal látogathatók, a tagság számára díjmentesen. Leannovation Egyesület részletek, csatlakozás:https://leannovation.hu/leannovation-egyesulet/
Amennyiben először jársz nálunk és kipróbálnád, 2500 Ft/fő hozzájárulást kérünk, amit kávéra, frissítőkre és szendvicsre fordítunk.
Az eseményen kép- és hangfelvétel készül.
Várunk szeretettel mindenkit!