Kecskemét Lean Coffee – lean, mint szervezetfejlesztés

Az esemény időpontja: 2022.12.13.

A lean napjainkban már bátran nevezhető menedzsmentstratégiának, mely az értékteremtésre és folyamatos fejlesztésre összepontosít a veszteségek megszüntetése révén. Amikor a lean szemlélet elveit egy „hagyományos” szervezetben kezdik el alkalmazni, az alapvetően igen széles körű szervezeti változást igényel. A változásmenedzsment azonban természeténél fogva nehéz, mindenki és minden szervezet számára… Ahol ez a folyamat nem tudatosan és tervezetten történik, ott a szervezet szereplői sok esetben nem tudják fenntartani a létrehozott lean gyakorlatokat, a megtanult vagy kialakított új működési módszereket. És jön a mondat,hogy nálunk ez nem tud működni.. Tapasztalatunk szerint a lean mint szervezetfejlesztési beavatkozás a vállalat minden szintjére és szerelőjére hat, hisz szervezeti mintázatokat és a működési kereteket vizsgál és ír újra. Épp ezért a sikeres lean bevezetés tervezett változtatásokkal kezdődik. A lean utazás során a cél azonban egy olyan tanuló szervezet kialakítása, ahol a változás folyamatos és minden szintről indítható. Hogy vezessük ezt folyamatot eredményesen, minél kevesebb „szervezeti sérüléssel”? Mit érdemes a lean bevezetések kapcsán változtatni, újragondolni szervezeti szinten? Decemberi találkozónkon erről a témáról beszélgetünk szervezetfejlesztőkkel, lean szakemberekkel.

A bemelegítő téma után kötetlen Lean Coffee beszélgetésekkel folytatjuk, hozd el a témád/tapasztalatod és oszd meg a csapattal!

Jelentkezés Meetup felületünkön.

A Kecskemét Lean Coffee fórum eseményei Leannovation Egyesületi tagsággal látogathatók, a tagság számára díjmentesen. Leannovation Egyesület csatlakozás, infók: ITT