Lean Gate – lean játékpálya és csapatépítő (betelt)

A képzés időpontja: 2024.02.16.

Irány Japán, a Toyota titka a lean laborban vár! Ti bejuttok?

A Lean Gate csapatépítő képzés keretében a japán titok misztikumát keressük a lean megközelítés feldolgozásával, játékos megismertetésével.

„Machine that change the world” –  ezzel a könyvvel indul a történet, a könyvvel ami  megváltoztatta kutatócsapatunk vezetőjének gondolkodását és arra ösztönözte, hogy bevezesse vállalatánál a lean szemléletmódot. A tudás  megszerzéséhez csapatot küld a zárt szigetországba, Japánba. A csapatának a Toyota gondolkodásmódját és legfontosabb elveinek működését kell kikémlelni. Japán nem adja könnyen a titkait, a kémcsapatot sok kihívás várja az út során,  végső céljuk, hogy időben bejussatok a lean laborba…

Tanuljatok japán környezetben hazánk egyetlen lean szabadulószobájában! 

A feladatok megoldása igazi csapatmunkát és közös gondolkodást igényel! A program keretében a Lean Gate játékpálya feladványainak megoldásához szükséges alap lean tudást egy interaktív képzés keretében sajátítja el a csapat. Miről is lesz szó?: Lean. TPS.  Kaizen. Talán találkoztatok már a fogalmak mögött megbúvó megközelítéssel, talán épp csak barátkoztok vele…Ha a TPS rendszerét még nem is ismeritek,  biztosan üzenetértékű ez a 3 szó: Made in Japan. Ha fontos számotokra az értékközpontú megközelítés, a kiváló minőség és a folyamatos fejlesztés, meghatározó a csapatmunka akkor egészen biztosan megérint a lean! A nap első felében egy lean képzés keretében helyre tesszük a fogalmakat, aztán teszteljük a tudást a Lean Gate játékpályán.

Résztvevők

A Lean Gate csapatépítő programra egyaránt várunk vállalati csapatokat, szakmai és baráti társaságokat is  –  Ha nyitott vagy a lean módszertanra és fontos a csapat együttműködés fejlesztése, akkor Nektek szól!

A Lean Gate pályán 6-10 fő tud kényelmesen játszani.  A csapat résztvevői két, részben párhuzamos pályán haladnak, de az utolsó állomásokon aztán újra közös erővel dolgoznak a feladatokon.  A Lean Gate egy olyan különleges csapatépítő program, ahol japán hangulatban kalandos, logikai- és kutató feladatokat kell megoldani a résztvevőknek. Népszerű szervezeti osztályok csapatépítő eseményeként, lean transzformációban elindult szervezetek csapatmotivációs eszközeként, de középvezetői, gyártósori munkatársak  lean képzéseként is.  Szakmán kívüliek közül a trénerek, coachok, HR munkatársak is  nagy örömmel viszik magukkal a félnapos lean élményt!

Tematika

9: 00-12:00  – elméleti tudásátadás, lean képzés:

  • Betekintés a japán filozófia, lean világába szakértői kalauzolással.
  • Ízelítő a lean módszerek, eszközök hatékonyságáról, alkalmazási területeiről.

12:00-12:45 – közös ebéd

12:45-14:45 -2 óra csapatjáték:

  • interaktív társasjáték, egyszerre izgalmas kihívás és magával ragadó csapatjáték
  • a Lean Gate játékpályán a cél megkeresni a válaszokat és bejutni a Toyota titkot rejtő lean laborba.
  • A csapatok a tudás megszerzése mellett az idővel is versenyeznek.

Módszer

  • játékos, gyakorlati tudásátadás a lean alapjairól
  • a szabadulószobák logikája alapján felépített csapatjáték, ahol adott egy izgalmas háttérsztori és a csapat(ok) által elérendő cél
  • logikai, matematikai és ügyességi feladványok mellett a megszerzett lean tudáson alapuló fejtörők megoldásával léptet állomásról állomásra a végső cél eléréséig
  • szükség van a csapategységre, a közös gondolkodásra és az együttműködésre
  • a siker titka az aktív kommunikáció, az összhang és a hatékony együttműködés
  • a mesterségesen létrehozott stresszhelyzet és az időkorlát gyors döntésekre ösztönöz
  • új, a csapat számára eddig ismeretlen képességek kerülhetnek előtérbe az egyének részéről, hozzáadott értékként később hasznosíthatók a közös munkában
  • a program eszköz a csapatépítéshez, ugyanakkor megoldást hozhat a meglévő feszültségek megszüntetésében is.

Helyszín

A képzés helyszíne a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. A Leannovation könyvtárban minden ajánlott szakmai irodalom megtalálható. A csapatépítő játékra a helyszín a szabaduló szobák logikája mentén kissé átalakul, sok meglepetést, rejtélyt okozva!

Az esemény szakmai vezetői

Mátyás Veronika –minőségügyi szakértő, tréner

Hudák Enikő –  szervezetfejlesztő, tréner

Az esemény díja

40 000 Ft +ÁFA/fő (50.800 Ft bruttó)

32 000 Ft + ÁFA/fő (40 640 Ft bruttó) – Leannovation Egyesületi tagsággal 20% kedvezmény

Egyesületünkről ezen linken talál információkat:https://leannovation.hu/leannovation-egyesulet/

Vállalati képzés esetén résztvevői létszámtól függően egyedi ajánlat kérhető. Dátum egyeztetés igény alapján.

Jelentkezés

solutions@leannovation.hu címen a résztvevői létszám megadásával vagy a lenti űrlapon.

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a Leannovation Egyesület és a Leannovation Solutions Kft. weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a Leannovation Egyesület és a Leannovation Solutions Kft. az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: info@leannovation.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a Leannovation Solutions Kft. bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a Leannovation Solutions Kft. a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.