Száműzzük a hanyagságot

Paul A. Akers

Találkozás a könyvvel…

A tavaly lefordított 2 Second Lean után logikus lépés volt, hogy indén is fordítunk egy Paul Akers könyvet. 2019 év végén jelent meg az eredeti Banish Sloppiness, magyar címén a Száműzzük a hanyagságot. Év elején töltöttem le az MP3 verziót és két Debrecen-Vácduka úton meg is hallgattam. Magával ragadott. Jó volt hallani a szerzőtől azokat a japán tapasztalatokat, élményeket amit én is, mi is átéltünk az AOTS tanulmány utakon. Nagyon jól megfogalmazza, hogy mitől egyedi a japán kultúra, mert amikor Japánban vagy, akkor tudod, hogy ott vagy.

Döntöttünk, hogy 2020-ban ezt fogjuk lefordítani. Elkészült!

Kinek ajánljuk?

Ez a 2 Second Lean megértésének következő szintje. Akinek tetszett az, biztosan el fogja olvasni a Száműzzük a hanyagságot is. Ajánljuk azoknak is akik el szeretnének jutni Japánba és eredeti forrásból tanulni a TPS-t. Remek betekintést kaphatnak azokról az „apróságokról”, ami csak Japánban van. Akik pedig már voltak, segít nekik összefoglalni és megfogalmazni élményeiket.

Mit tudsz meg belőle?

Mi Japán lényege? Mik azok az egyedi jellemzők, amiket csak Japánban találunk meg? Hogyan működik a japán társadalom? Miért működik olyan szervezetten? Miért gondolkodnak több generációra előre? Hogyan szemlélik a világot? Hogyan bánnak erőforrásaikkal? Mit tanultak saját hibáikból? Miért is vagyunk hanyagok? Sok-sok kérdésre kapjuk meg a választ ebből a könyvből, Paul megszokott, laza stílusában. Ez az a szemlélet amit mi lean szemléletnek nevezünk, nemcsak üzemi környezetben, hanem a privát életünkben is. Saját tapasztalatain keresztül osztja meg ezeket, remek példákat és idézeteket bemutatva – Toyota, Epson, Shinkansen, … Jó virtuális utat kívánunk!

Kedvenc idézet

Minden Toyota üzemben van egy molinó – Good Thinking Good Product, azaz a jó gondolkodás jó terméket eredményez. Ha ezt a gondolkodás módot alkalmazzuk a teljes életünkre, akkor Good Thinking … Good Life, a jó gondolkodás jó életet jelent. Ez Paul utolsó gondolata a Száműzzük a hanyagságot című könyvében.

Innen díjmentesen le tudod tölteni a könyvet PDF-ben: Száműzzük a hanyagságot

Pető Sándor – Leannovation