5S Home – Szelektálj és adományozz! #2023

Az esemény időpontja: 2023.12.08.

2023-ban is folytatjuk a már hagyományos 5S Home programunkat, melynek keretében rászoruló családokat támogatunk különféle adományokkal. Az idei évben a segitekegycsaladot.hu szervezet együttműködésével választotunk családokat, akiket támogatni szeretnék.  „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül” –  ez a mottója a szervezetnek, melyhez szívesen és örömmel kapcsolódunk és bízunk benne, hogy a közösségtől is kapunk támogatást!

Hogyan történik az adománygyűjtés?

Az adományozáshoz (a korábbi évekhez hasonlóan) elsőként használjuk az 5S irányelveket otthon, először is szelektáljunk! Már megunt vagy kinőtt, de még használható jó minőségű, újszerű és tiszta ruhákat, cipőket, játékokat válogassátok ki és mi gondoskodunk az új gazdákról:-) A támogatott családok mindegyikéhez tartozik egy „kívánságlista”, amire leginkább szükségük van, amit saját erőforrásból nem tudnak előteremteni. A gyűjtést a lista alapján CÉLZOTTAN végezzük, az adományok begyűjtés után az egyesület nevében összecsomagoljuk és gondoskodunk a házhoz szállításról is. (Korábbi összefoglalók)

Mit várunk?

A családok listájával, a pontos részletekkel folyamatosan frissíteni fogjuk az eseménykiírást és közösségi csatornáinkon is meg fogjuk osztani, mely család számára keresünk támogatást és mi az igény/szükséglet részükről. (a  szervezettel történt előzetes egyeztetések után). Általában az alábbi tételeket tartalmazza minden csomag:

  • jó állapotú ruhaneműt, cipőt (főként gyerek ruhák, de felnőtt is kellhet)
  • használható, jó állapotú játékokat, könyveket, kreatív eszközöket gyerekeknek
  • édességet, tartós élelmiszert
  • műszaki cikkeket

Pénzadományt a Leannovation Egyesület nevében nem áll módunkban továbbítani, a linken megadott lehetőségeken direktben javasolt segíteni!

Mikor, Hol?

Az adományok 2023. december 08-ig leadhatók a Lean Coffee eseményeken a  Leannovation Training Centerben vagy a vidéki Lean Coffee helyszíneinken is. Ha jelzed előre, meg tudjuk oldani más időpontban és helyszínen is az átvételt!

Fogjunk össze ismét, legyen szebb a karácsonya ezeknek a családoknak!

Kapcsolat, érdeklődés

Mátyás Veronika – vero.matyas@leannovation.hu vagy az info@leannovation.hu e-mail címen.

Adományozottak listája

Család Miben tudunk segíteni? Link
Kinga és Milla Kinga egyedül neveli 12 éves lányát Millát Zala vármegyében nehéz körülmények között. Milla nagy állatbarát és szépen rajzol, a jövőben szeretné rajztudását fejleszteni! Az édesanya fizikai munkát végez, bár több végzettsége, felsőfokú nyelvvizsgája is van. tartós élelmiszer
L-es méretű ruha és 38-as cipő a kislánynak.
rajztanár, pszichológus jelentkezése
 

Ismerd meg Kingát és Millát!

Edina és Ikerbabái Zala vármegye egyik városában él ikerlányaival Edina. Férje agresszív viselkedése miatt elvált, így egyedül neveli kislányait, mely anyagi hullámvölgyekkel teli. folyamatosan szükség van Milumil 1 tápszerre, 4-es méretű pelenkára.
ruhaméretük jelenleg 80/86-os
babajátékok (egyáltalán nincs nekik)
tartós élelmiszer (olaj, konzerv, száraz élelmiszer)
18/19 méretű kiscipők
lázcsillapító ha esetleg betegek lennének a kicsik a téli időszakban
Ismerd meg Edinát és Ikerbabáit!
Edit és 5 gyermeke Magyarország dél-nyugati csücskében él Edit (38 év), 5 gyermekével. Egyik gyermeke betegsége miatt folyamatos kórházi kezelésekre kell járniuk, emellett a nagymama is az ő segítségükre, ápolásukra szorul. A családi kassza így hamar kimerül, segítségre van szükségük a mindennapok élhetőbb körülményeinek megteremtéséhez. A beteg kisfiúnak nem lehet SEMMIT (játék, könyv) bevinni a kórházba, de speciális diétát kell tartania, ezért anyuka nagyon örülne glutén mentes élelmiszereknek, alapanyagoknak.
Egyéb tartós élelmiszer
Ruhák (lehet nagyobb is, mert még növésben vannak):
18 éves fiúnak 43-44-es cipő, L-XL ruha
16 éves fiúnak 44-45-ös cipő, M-L ruha
15 éves fiúnak 42-es cipő, S-M ruha
15 éves fiúnak 40-41-es cipő, L-XL ruha
beteg 9 éves kisfiúnak 34-35-ös cipő, 150-es ruha
Ismerd meg Editet és 5 gyermekét! 
Katalin 4 gyermekkel,
anyaotthonban
A fővárosban élő 40 éves Katalin, négy gyermek édesanyja egy bántalmazó kapcsolatból menekül el a saját és gyermekei biztonsága érdekében. Az új életüket gyermekeivel vidéken szeretné újrakezdeni, jelenleg anyaotthonban laknak. Gyerekeknek ruhák, cipők:
fiú 146 cm, 37-es cipő
lány 134 cm, 33-as cipő
fiú 128 cm, 32-33-as cipő
lány 116 cm, 27-28-as cipő
Anyuka 160 cm, 38-39-es cipő
tartós élelmiszer (kakaó, tartós tej,csokis gabonapehely a gyerekek  nagy kedvence)- anyaotthonban laknak, hűtő NAGYON kicsi így nem hűtős élelmiszerek kellenek!
Ismerd meg Katalint és gyermekeit!
László és öt gyermeke László Zala vármegyében egyedül neveli 5 kiskorú gyermekét. 2022-ben már jártunk Náluk, minden segítség jól jön a kicsik neveléséhez! tartós élelmiszer
3 iskolás: 12 éves fiú, 11 éves lány, 9 éves fiú: társasjátékok; focicipő 39-es és 47-es;
2 óvodás: 6 éves kisfiú és 5 éves kislány: fejlesztő játékok;  esetleg használt tablet
jelenleg nincsenek a listán, de hálásan fogadják a segítséget!