Adni jó! – 5S Home adomány akció #2022

Az idei évben a  Segitek egy családot! szervezet által felkarolt kezdeményezéshez csatlakozott a Leannovation Egyesület, melynek mottója a „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül”. Közösségünk aktív összefogásának köszönhetően  5 zalai családot volt lehetőségünk támogatni, az ünnepüket talán kicsit fényesebbé varázsolni:-)

Adni jó!  – és ezt jó megtapasztalni is…

Az adományozáshoz idén is közösségünk egyéni tagjai és több vállalati tagunk is minden elvárásunk felett járult hozzá. Az otthonokból az 5S irányelveket alkalmazva jó minőségű, szép állapotú gyerekruhákat kerültek kiválogatásra,  izgalmas és aranyos játékok/könyvek összecsomagolásra.  Hálásak vagyunk a gondosan összeállított élelmiszercsomagokért, az önzetlenül vásárolt édességekért és sok tartós élelmiszerért. A Leannovation Trainig Centerben jó érzéssel csomagoltuk és díszítettük a kiválasztott 5 család igényei szerint összeállított meglepetésdobozokat.

 

December 16.-én  reggel, egy telepakolt VW Caddy-vel és izgalommal tele indultunk a budakalászi központunkból Nagykanizsára, majd Hévizre.

Nagykanizsán 4 családot látogattunk meg. Elsőként László, az 5 gyermekét egyedül nevelő édesapa címére mentünk.  A számukra csomagolt 3 nagy doboz minden gyereknek tartalmazott ruhaneműt és játékot is,  élelmiszert a családnak.  Búcsúzóul mondtuk neki, hogy abban a pici piros csomagban telefon van (amúgy egy iPhone 😊) –  mosolyt láttunk rajta, azt mondta, hogy „na, ezen majd biztosan összevesznek a gyerekek”.

A második címen  Simon fogadott minket a ház előtt és kedvesen beinvitált lakásukba. Összeszorult a szívünk a beteg kisfia láttán,  de a másik kettő apróság – egy kisfiú és egy kislány – nagyon eleven volt, kíváncsian kukucskáltak a gombapaprikásuk felett, hogy kik is vagyunk és mit hoztunk 😊. A szülők nagyon melegszívű, barátságos emberek, az apa sokat mesélt magukról és a kihívásaikról. Jó érzés volt adni nekik, garantáltan jó helyre kerültek itt is az adományok.

Utána Erikához mentünk, aki épp nagytakarításban volt, kisfia óvodában. Meglátta a csomag tetején kikandikáló Angry Birds plüss figurát,  és rögtön mondta hogy ezt nagyon szereti a kicsi 😊 Ide is jutott több pár kiscipő, ruhanemű, játékok és tartós élelmiszer is.

Utána Miklós családjához mentünk, ahol az édesanya 4 kisgyerekkel volt otthon. Sajnos itt tapasztaltunk a  legrosszabb lakhatási körülményeket, így nagyon örültünk neki, hogy sok minden összegyűlt a számukra. Játékok, ruhák, cipők és tartós élelmiszer is jutott nekik. De szívünk szerint dupla ennyit odaadtunk volna. A gyerekek nagyon örültek a csomagoknak, meg sem bírták várni hogy elmenjünk, már tépték fel a kis kezeikkel a csomagolópapírt, olyan kíváncsiak voltak. Megható pillanat volt.

Az 5. családhoz Hévízre autóztunk. A nagymamán kívül a középső fiú volt csak otthon, így szerencsére a  11 éves kislánynak szánt biciklit el tudta rejteni a Nagymama, hogy  karácsonykor a fa alatt legyen meglepetés! (és garantáltan lesz is, a kislány nagyon vágyott már egy bringára:-)) A család minden tagja új, trendi kényelmi lábbeliket kapott, (egyenesen a gyártótól!) aminek nagyon örültek. A fiatal nagymama sokat mesélt magukról, a gyerekek szülők nélküli életéről és a saját anyai/nagymamai kihívásairól. Igazán kedves és nyitott volt, úgy éreztük itt is, hogy nagyon örültek az adományoknak és jó helyre került a sok meglepetés. Még Leo-t az oroszlán nyuszit is megismertük, akinek édes torzonborz sörény van a fején 😊!

 

Az idei már a negyedik 5S Home akciónk volt. „A közvetlen segítség, kézből kézbe” segítség nagyon meghatóvá és személyessé tette az idei adományozást. Csuda jó volt látni az örömöt, a meglepődést – de talán még jobb érzés tudni, hogy minden  jó helyre került!

Ezúton is hálásan köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult hogy  5  család karácsonyát tehettük szebbé, könnyebbé!

Mátyás Veronika – Leannovation Egyesület