Kaizen – Változz félelem nélkül! – ONLINE Lean Coffee

Az esemény időpontja: 2020.04.01.

Április első szerdáján Lean Coffee közösségünk az ONLINE térben tartja havi találkozóját. A téma különösen aktuális, a változást, a folyamatos javulás lehetőségeit járjuk körbe. Nagy hirtelen sok területen kell adatálódnunk, alkalmazkodni az új, megváltozott helyzethez, a Kaizen-t hívjuk segítségül!
A témáról Robert Maurer: Kaizen – Változz félelem nélkül! című könyve kapcsán beszélgetünk. A téma előadói Stasztny Péter és Kocsi Júlianna.

Előzetesen a könyvről

Szeretnénk végre tartósan megszabadulni néhány kilótól? Leszokni a dohányzásról? Rendszeres testmozgást iktatni az életünkbe, és amellett ki is tartani? Javítani munkahelyi pozíciónkat, vagy sikeresebbé válni az üzleti életben? Meghittebbé és tartalmasabbá tenni az emberi kapcsolatainkat? Jobban kezelni a minket érő stresszt? Megvalósítani egy régi álmot?
Lehet, hogy több kérdésre is igennel válaszoltunk, hiszen kinek az életében ne lennének olyan területek, ahol szeretne változni vagy fejlődni? Ez azonban sokszor legalább olyan nehéznek és ijesztőnek tűnik, mint amennyire kívánatosnak, és gyakran kudarcot is vallunk a próbálkozásainkban.
A kaizen egy rendkívül gyengéd, de annál hatásosabb és elegánsabb módja a változásnak. A japán üzleti életben hosszú idő óta ismert, ma már rengetegen alkalmazzák világszerte a magánéletükben is, hiszen még a leg elfoglaltabb ember napirendjébe is beilleszthető.
Filozófiájának lényege, hogy kis lépéseken keresztül érünk el valamilyen nagyobb célt. Ahelyett, hogy – mint a múltban talán már többször is megtörtént velünk – hatalmas lendülettel belevágnánk valamibe, majd hamarosan belefáradnánk, vagy az első néhány kudarc után feladnánk, ezúttal „lopakodó stratégiát” követünk.
Kicselezzük, elaltatjuk agyunk változástól való félelmét, ami sokszor a legalapvetőbb akadályt jelenti az eredményekhez vezető úton. Éppen ezért ez a módszer akkor is működik, amikor már minden más csődöt mondott. A kaizen azonban nemcsak abban segíthet, hogy elérjük egy-egy konkrét célunkat, de rejt magában egy ennél még komolyabb lehetőséget is: úgy helytállni az életben, hogy mindig a folyamatos javulás és fejlődés lehetőségeit keressük. Vegyük észre a kis dolgokat. Ha valamikor, akkor most nagy leckét vehetünk a témában…A kaizen egy életre szól!

Te miben szeretnél változni? Ahhoz, hogy a könyvismeretető minél inkább a résztvevők témáira szabhassuk, indítunk egy szavazást és kérjük a jelentkezőket, hogy töltsék ki!

ONLINE Lean Coffee

A Warm -up téma után az est menetrendje változatlan :a Lean Coffee szabályai szerint beszélgetünk, azokról a témákról amijet hoztok! a gördülékeny és izgalmas beszélgetésekhez a Lean Coffee Table online applikáció lesz segítségükre.
Az Online Lean Coffee-hoz csak egy SKYPE kell és internet. Ezen keresztül tudjátok elérni a Skype-ot és a Lean Coffee Table nevezetű segédeszközt, ami a kanban asztalunkat teszi virtuális környezetbe.
A folyamat lépésről lépésre:
1. jelentkezni továbbra is a meetup.com oldalon kell – max 20 fő
2. Skype fiókot nagyon egyszerűen tudtok csinálni, akár a Windows-os adataitokkal – www.skype.hu
3. a Lean Coffee_Leannovation fiókot vegyétek fel partnernek, legkésőbb 03.31-ig.
4. ezt vissza fogjuk igazolni
5. egy értekezletbe felvesszük azokat, akik a meetup-on jelentkeztek
A Lean Coffee Table alklamazás működéséhez készül egy külön útmutató, annak linkjét majd az esemény közben, skypon osztjuk meg.

Várjuk az ONLINE találkozót, csatlakozz az eseményhez és a Lean Coffee_Leannovation Skype fiókhoz!

Kaizen – Változz félelem nélkül! – ONLINE Lean Coffee

Wednesday, Apr 1, 2020, 6:00 PM

No location yet.

6 Lean Coffee members Attending

Április első szerdáján Lean Coffee közösségünk azONLINE térben tartja havi találkozóját. A téma különösen aktuális, a változást, a folyamatos javulás lehetőségeit járjuk körbe. Nagy hirtelen sok területen kell adatálódnunk, alkalmazkodni az új, megváltozott helyzethez, a Kaizen-t hívjuk segítségül! A témáról Robert Maurer: Kaizen – Változz félelem …

Check out this Meetup →