Lean on the Beach 2022 – Leannovation konferencia

Az esemény időpontja: 2022.07.06.

Inspiráció – Szakértelem – Közösség

Július 6-án ismét egy teljes napos szakmai programmal készülünk a nyári vakációra, melyre minden lean iránt érdeklődő szakembert nagy szeretettel várunk!
A programba ezúttal is izgalmas előadások,  üdítő gyakorlati workshopok kerültek, és természetesen a klasszikus Lean Coffee beszélgetéseknek is hagyunk időt a délután során.  A konferencia alkalmából publikáljuk  a TPS Kézikönyv, 1973 című könyv magyar nyelvű fordítását.

Ha Lean Coffee tag vagy ott a helyed, ha még nem jártál nálunk, akkor nagyon jó alkalom a Lean Coffee közösség és a Leannovation tudásmegosztás élményének megtapasztalására.
Könnyed nyári hangulatban, izgalmas szakmai programmal és remek társasággal várunk július első szerdáján, 2022.07.06-án!

Program

9:00 - 9:15
Megnyitó
Hudák Enikő
Hudák Enikő
Váthy Edit (Leannovation Egyesület)
Váthy Edit (Leannovation Egyesület)
Program leírása...
A nap háziasszonya idén is Hudák Enikő lesz, aki gondoskodik róla hogy a nap programjával  kapcsolatos minden információ megfelelő időben és tartalommal jusson el kedves résztvevőinkhez.  A regisztrációt 8:30-tól nyitjuk, tartsatok velünk egy kellemes kávézásra!
A napot a Leannovation brand megálmodói és vezetői, Edit és Sándor nyitják meg, az elmúlt egy év főbb eseményeinek, mérföldköveinek felelevenítésével.
Kevesebb...
9:15 - 9:45
A karmester felelőssége - közösségek dinamikája
Gazsi Zoltán (Eisberg Hungary Kft.)
Gazsi Zoltán (Eisberg Hungary Kft.)
Program leírása...

Gazsi Zoltánnak, az Eisberg salátaüzem vezetőjének minden előadása hihetetlenül inspiráló, magával ragadó. Szervezetüknél évek óta meghatározó az érték mentén történő gondolkodás, a lean szemléletű működés.  Magát is, csapatát is tudatosan fejleszti, a szervezet építésénél nála a fejleszthető emberi értékek és lehetőség vannak a fókuszban. A személyiség számít, a konkrét munka elsajátítása már csak részletkérdés. „Vezetőként nem a felületen vitorlázom, egyre inkább a gyöngyhalászat érdekel. Az egymás tiszteletén alapuló munkakultúra sikerességében hiszek, elsődleges célom ennek fenntartása.” Előadásában az ezen elvek mentén működő szervezetek, közösségek titkáról oszt meg velünk építő információkat.

Kevesebb...
9:45 - 10:15
Leannovation TalenTED: A lean (idő)utazás kezdete / hullámvasútON
Szalai Balázs (Pannonjob Kft.)
Szalai Balázs (Pannonjob Kft.)
Program leírása...

Mit jelent a lean átalakulás a szolgáltató szektorban? Milyen lépésekkel és milyen időhorizonton lehet eljuttatni egy szervezetet az „így szoktuktól a kritikus miértekig”? Melyek a legfontosabb sikerfaktorok és mi történik, ha nem jó helyre kerülnek a fókuszpontok a folyamatfejlesztés terén? Bevezetni vs. fenntartani vs. kiterjeszteni? Miként és miért akadnak el a területeken átívelő értékfolyamatok?

Szalai Balázs másfél évtizede dolgozik a szolgáltató szektorban a bérügyvitel területén, ezen idő alatt a szervezet üzletágának több szintjét bejárta. Előadásával üzletágvezetőként átélt több éves folyamatfejlesztési tapasztalatait, a lean filozófia szervezetbe történő integrálásának kihívásait valamint a lehetséges sikertényezőket fogja bemutatni.

Kevesebb...
10:40 - 12:00
Workshop szekció a., Merre van észak? - iránytű a lean transzformációhoz
Pető Sándor (Leannovation Egyesület)
Pető Sándor (Leannovation Egyesület)
Program leírása...

Cégkultúrától, vezetéstől függ, mekkora súllyal esik latba a jövőkép megálmodás, majd a több éves tervek lebontása éves ill. napi szintű operatív kihívásokká. Tapasztalataink szerint ez a lépés sok vállalatnál hiányzik, sok esetben inkább a lean eszközök próbálgatása a cél, mintsem a kijelölt célok eléréséhez a megfelelő és alkalmas időben történő lean eszközök bevezetése. Az workshop során a stratégia mentén történő lean roadmap megalkotásán dolgozunk együtt.

Kevesebb...
10:40 - 12:00
Workshop szekció b., Tanuló szervezet - tudásmenedzsment szerepe és gyakorlata
Gyulay Tibor
Gyulay Tibor
Demjén Szimóna (KM Expert)
Demjén Szimóna (KM Expert)
Program leírása...

Hogyan tud megfelelni a szervezet a bizonytalan környezet (VUCA) kihívásainak? Az biztos, hogy ebben nagy szerepet játszik a TUDÁS. No, de milyen szervezeti kompetenciát érdemes fejleszteni a folyton változó világunkban? Ami ma korszerűnek számít, az holnap már el is avult. Ami hosszú távon biztosíthatja a fenntartható működésünket; az a szervezet tanulás képessége. Tanuló szervezetként kell működnünk, korszerű tudáskezelési technikák alkalmazásával!
A workshop keretében: Értelmezzük a tanuló szervezet (learning organization) fogalmát, megvizsgáljuk,  hogy a mi szervezetünk (a részvevők cége) milyen érettségi színvonalon van jelenleg, és felvázoljuk a szükséges teendőket a kívánt állapot elérése érdekében.

Kevesebb...
13:00 - 14:20
Workshop szekció c., Párhuzamos valóságok - a lean kommunikációja
Szvetelszky Zsuzsa
Szvetelszky Zsuzsa
Mezriczky László (Ispiro Consulting)
Mezriczky László (Ispiro Consulting)
Program leírása...

Számtalan gyárban, termelővállalatnál dolgozva találkoztunk a lean szemlélet megvalósításának kommunikációs problémáival. Mintha más filmet nézne a vezetés, a lean vezető, és mást az operátor a csarnokban. A kialakuló párhuzamos világok jó esetben lassítják, bonyolultabbá teszik a lean áttörését, rosszabb esetben meg is buktathatják a bevezetést.

Workshopunkban saját élményeinket szeretnénk összevetni a részvevőkével, igyekezve választ találni arra, hogyan fordulhat ellenkezőjére a lean megítélése minden dicséretes erőfeszítés és igyekezet ellenére. Megvizsgáljuk a lean eladásának”, kommunikációjának, „brandingjének” feltételeit és lépéseit.

Kevesebb...
13:00 - 14:20
Workshop szekció d., Funny lean - lean alapok játékosan
Kőrösi Zoltán (Leannovation Egyesület)
Kőrösi Zoltán (Leannovation Egyesület)
Program leírása...

A lean kultúra bevezetésének szükséges és természetes része a tudás bővítése és új eszközök, módszerek gyakorlatba ültetése. Magyarul, rengeteg oktatás és műhelymunka (nem annyira magyarul: tréning és workshop) zajlik a szervezet életében. Mintha iskolában, vagy a tanműhelyben lennénk… Vannak, akikben nem éppen kellemes emlékek idéződnek fel ezek hallatán.

Nem, nem kell, hogy egy lean tréning, vagy mondjuk kaizen esemény száraz, elméleti, izzadságszagú legyen. Számos játékos módszerrel lehet színesebbé, érdekesebbé, akár viccessé tenni a tanulás, vagy fejlesztés folyamatát. Ezekből hozunk el néhányat, és egyrészt kipróbálásra, másrészt elvitelre kínáljuk őket a résztvevőknek.

Több, mint 10 éve gyakorló trénerként rendszeresen alkalmazok könnyen és gyorsan „bevethető” játékos megoldásokat, pl. az 5S, problémamegoldás, vizualizáció és egyéb „leanes tudományok” átadására. Arra invitálom a résztvevőket, hogy játsszunk most együtt ilyeneket…

Kevesebb...
14:20 - 14:50
TPS kézikönyv 1973 - Időtálló üzenetek Taichii Ohno-tól
Mark Warren (Tesla2 Inc.)
Mark Warren (Tesla2 Inc.)
Program leírása...

1970-re a Toyota meglehetősen stabil belső termelési rendszerrel rendelkezett, és úgy döntöttek, hogy megosztják beszállítóikkal tudásukat, készségeiket, így segítve őket. A Toyota Termelési Rendszer (TPS) megosztását 1970-ben 17 beszállítóval kezdték.

Ohno vonakodott attól, hogy bármit is leírjon a TPS-ről, így az ismeretek és készségek felhasználása véletlenszerű volt. A TPS gondolkodásmód átadásának nehézsége és a munkafolyamatok sztenderdizálása lehetett a motiváció arra, hogy megalkossák a TPS gondolkodásmód kódexét.

Legjobb tudomásunk szerint az 1973-ban megjelent TPS kézikönyv eredeti tartalmát a Toyota Motor Vállalat alkalmazottai írták. Ezt az 1973-as kézikönyvet Ohno és csapata tanfolyami anyagként is használta – a Japán Menedzsment Szervezet összeállította a műhelymunka anyagait és 1978-ban könyvként is kiadta .

Mark Warren Art Smalley segítségével találta meg az 1973-as japán nyelvű TPS kézikönyvet. Bár a kezdeti gépi fordítások nagyon érdekesek voltak, sok részletet nem tudtak visszaadni, így azok a burkolt üzenetek, melyek anyanyelven olvasva érthetőek lettek volna, elvesztek.

Nagyjából egy évtizeddel ezelőtt John Shook annak a megértésére ösztönözte Mark Warrent, hogy mit csinált másképp Taiichi Ohno a TWI programmal. Ez szükségessé tette, hogy teszteljék a TWI programok együttes alkalmazását, az egyedi programok helyett.

Ez a könyv egy megjegyzésekkel ellátott változat (vázlat), amit japánról fordítottak, így ugyanazokhoz a koncepciók mögött rejlő magyarázatokhoz férhetünk hozzá, mint az eredeti beszállítók.  A könyvben külön említésre kerülnek a TWI készségek, hisz a programok elemei végig ott rejlenek a sorok között a TPS kézikönyvben. Az egyszerűsített roadmap összeállításával megismételhetjük Taiichi Ohno-nak a fejlesztési időszakban (1950-1965) elért eredményeit és

A könyvről a szerkesztővel, Mark Warren-nel beszélgetünk!

 

 

Kevesebb...
15:15 - 16:35
Lean Coffee meetingek több csoportban vizuális jegyzeteléssel
Halmai Krisztina (Visuama)
Halmai Krisztina (Visuama)
Mátyás Veronika (Leannovation Egyesület)
Mátyás Veronika (Leannovation Egyesület)
Program leírása...

A Lean Coffee meeting struktúrát 2009-ben az USA-ban (Seattle) indították útjára, azóta már nemzetközileg használt és ismert megbeszélés forma. A Lean Coffee találkozók lényege, hogy nincs előzetes forgatókönyve “agenda”-ja, de van egy rögzített felépítése. A témákat a résztvevők hozzák, majd szavazzák meg. A Leannovation szervezésében 2014 óta tartunk havi Lean Coffee fórumokat, a Budapest Lean Coffee esemény mellé az évek során 3 vidéki helyszínnel is csatlakoztunk. (Debrecen-Kecskemét-Győr)

Cél az egymástól tanulás – közös pont a lean menedzsment, a folyamatos fejlődés szemléletmódja. Csatlakozz és ismerd meg a „lean coffee élményt” a Beach-en! A vizuális jegyzetelés felelőse hivatalos konferencia jegyzetelőnk Halmai Kriszta lesz!

Kevesebb...
16:35 - 17:00
Reflexió, zárás
Program leírása...

Mi is a visszajelzésből építkezünk, így minden eseményünk zárásaként ránézünk a nap eseményeire, hangulatára.

A nap végén röviden megosztjuk a jövőbeni terveket és újdonságokat is és természetesen már ott várjuk az ismételt találkozást!

Kevesebb...

Helyszín

A rendezvény helyszínét és könnyed nyári hangulatát a Római part egyik legkellemesebb konferencia hotelje, a Budapest Holiday Beach biztosítja számunkra ebben az évben is. Szállás igénylése esetén a lenti  elérhetőségeken lehet érdeklődni:

http://www.holidaybeach.hu/hun_elerhetosegek.html

Jelentkezés és részvétel

A konferencia részvételi díja 55.000 Ft + ÁFA / fő.
Leannovation Egyesület tagjainak 20% kedvezményt biztosítunk, kedvezményes díj 44.000 Ft / fő + ÁFA.

Jelentkezési határidő: 2022.06.24 (a dátum a szabad helyek függvényében változhat!)

Részletek, tagfelvétel: Leannovation Egyesület – Tagfelvétel

Kérjük a jelentkezésnél a választott szekciók azonosítóit a megjegyzés rovatban feltüntetni. (Délelőtt: a. vagy b., Délután c. vagy d.)

A konferencia részvételi díjak tartalmazzák az ebéd és a szünetekben felszolgált bekészítések árát valamint A Toyota Kézikönyv, 1973 című könyv magyar fordítását.

Várunk a Beach-en, nyissuk együtt a nyarat!

Számlázási adatok

Résztvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a Leannovation Egyesület weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a Leannovation Egyesület az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: parls@parls.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a Leannovation Egyesület bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a Leannovation Egyesület a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.