Lean on the Beach 2023 – Leannovation konferencia

Az esemény időpontja: 2023.06.07.

Inspiráció – Szakértelem – Közösség

Június 7-én ismét egy teljes napos szakmai programmal készülünk a nyári vakációra, melyre minden lean iránt érdeklődő szakembert, kollégát nagy szeretettel várunk!
A programba ezúttal is izgalmas előadások,  üdítő gyakorlati workshopok kerültek, és természetesen a klasszikus Lean Coffee beszélgetéseknek is hagyunk időt a délután során.

Ha Leannovation Egyesület tag vagy ott a helyed, ha még nem jártál nálunk, akkor nagyon jó alkalom a Lean Coffee közösség és a Leannovation tudásmegosztás élményének megtapasztalására.
Könnyed nyári hangulatban, izgalmas szakmai programmal és remek társasággal várunk június első szerdáján, 2023.06.07-én!

Program

9:00 - 9:15
Megnyitó, elmúlt 1 év történései
VÁTHY Edit, Leannovation Egyesült
VÁTHY Edit, Leannovation Egyesült
HUDÁK Enikő, Leannovation Egyesület
HUDÁK Enikő, Leannovation Egyesület
Program leírása...
A nap háziasszonya idén is Hudák Enikő lesz, aki gondoskodik róla hogy a nap programjával  kapcsolatos minden információ megfelelő időben és tartalommal jusson el kedves résztvevőinkhez.  A regisztrációt 8:30-tól nyitjuk, tartsatok velünk egy kellemes kávézásra!
A napot a Leannovation brand megálmodói és vezetői, Edit és Sándor nyitják meg, az elmúlt egy év főbb eseményeinek, mérföldköveinek felelevenítésével.
Kevesebb...
9:15 - 9:45
Már csak ezért érdemes volt Japánba menni... - A TPS megélése első kézből
Sárvári István
Sárvári István
Gellért Péter
Gellért Péter
Petis László
Petis László
Program leírása...

A Toyota Termelési Rendszert (TPS) megélni a keletkezésének helyén Japánban igazán egyedi élmény. Ebben volt részünk a márciusi szemináriumon és élménytúrán a Magyar AOTS Társaság szervezésében. Előadásunkban kiemelünk néhány meghatározó tapasztalatot, élményt, melyek megerősítettek minket a lean és a TPS gondolkodásmódban.

Miért is kincs az ember, már általános iskolában is? Mi tette fel az I-re a pontot? Milyen gondolatokat ébreszt a Fushimi Inari szentély csúcsának meghódítása több száz toriin keresztül?

Kevesebb...
9:45 - 10:15
Emberek a fedélzeten - szembenézni a viharfelhőkkel
Somogyi Zsuzsanna, Roto Elzett Certa Kft.
Somogyi Zsuzsanna, Roto Elzett Certa Kft.
Program leírása...

Az elmúlt évek munkaerő piaci hiányát figyelve érthető reakció, hogy a vállalatok egyre többet tesznek saját „csáberejük” fejlesztése érdekében. Nem mindegy, hogy egy vezető mit és hogyan tesz a mindennapokban, milyen módon vezeti kollégáit, milyen munkahelyi csapatot, légkört hoz létre. Mindez meghatározza a cég jelenét, és a munkáltatói márkáján keresztül a jövőbeli lehetőségeit is. A javaslatokat a HR-től várják. Segítségként számtalan elmélet, kutatás, konferencialehetőség, tanácsadás érhető el, de HR-esként a nehézség inkább gyakorlati megvalósításban rejlik. Kevés dolog olyan, mint a nagy könyvben. A verseny ellenére őszintén beszélni nehézségekről , sikerekről, lehetséges megoldásokat, jó példákat kibeszélni: „mankót” ad a mindennapokban. Az előadás során ezen kihívásnak igyekszünk megfelelni.

Kevesebb...
10:15 - 10:40
Kávészünet
Program leírása...

Kellemes kávézás, beszélgetés és kapcsolatépítés a bárban vagy a teraszon a Duna parton.

Kevesebb...
10:40 - 12:00
Workshop szekció: a., Van ötleted? - közös gondolkodás egy hatékony dolgozói javaslattételi rendszerről
Lipták András, HAFNER Pneumatika Kft.
Lipták András, HAFNER Pneumatika Kft.
Program leírása...

A szervezetek fejlettségi szintjének egyik ismertetője tud lenni, hogy dolgozóit mennyire és milyen módon vonja be a működést befolyásoló döntésekbe és a folyamatos fejlesztésbe.

Sok jó technika mellett a dolgozói javaslattételi rendszer bevezetése is egy lehetőség, viszont mint minden mást ezt is lehet jól csinálni és sajnos rosszul is.

Milyen buktatói vannak? Mire érdemes figyelni? Milyen esetleg már kipróbált jó praktikák vannak?

Műhelymunkánk erre keresi a választ és a közös gondolkodás végére egy jó receptet fogunk összerakni a bevezetéséhez.

Kevesebb...
10:40 - 12:00
Workshop szekció: b., Megvehető-e a motiváció? - kihívás a lean működésben
Márton Mónika, Legacy Kft.
Márton Mónika, Legacy Kft.
Program leírása...

SZEKCIÓ BETELT!

A motiváció örök témája a menedzsment irodalomnak, számos elmélet is született már ezzel kapcsolatban, de mindannyian érezzük, hogy hosszútávon egyik sem hozta el a várt eredményt.

  • Lehet-e egyáltalán másokat motiválni?
  • Ha igen, hogyan?
  • Ha nem, akkor mitévők legyünk?
  • Mit mond a motivációról a viselkedés tudomány?
  • Vezetőként milyen eszközeim vannak?

Ezekkel a gondolatokkal és kérdésekkel érkezik a workshopra Márton Mónika, a Legacy Kft. ügyvezetője. A válaszokat a résztvevőkkel közösen, egy izgalmas workshop keretében dolgozzák ki!

Kevesebb...
12:00 - 13:00
Ebédszünet
Program leírása...

Nagyon finom ebéd a szálloda teraszán a Duna parton beszélgetésekkel és kapcsolatépítéssel.

Kevesebb...
13:00 - 13:30
A szervezetek lean keresztmetszete - megkérdeztük, megmértük, megmutatjuk a Lean 360 kutatást
MÁTYÁS Veronika, Leannovation Egyesület
MÁTYÁS Veronika, Leannovation Egyesület
Program leírása...

Mi az amitől egy szervezetnél lendületesen, eredményesen zajlik a lean transzformációs folyamat?  Melyek azok a gátak/akadályok ami miatt parkolópályára vagy lassítósávba sorolódnak a lean szemlélet mentén (nagy lelkesen) életre hívott  programok, szervezeti változások?  A szervezet mely szintjei a legelköteletezebbek és kiknek a bevonásán kell munkálkodni?

A lean szemlélet sikeres alkalmazásának egyik kulcsa a szervezet minden szintjének bevonása, „mozgósítása”  a gondolkodásmód és gyakorlatok elterjesztéséhez.  Ehhez nagyban hozzájárul, ha mindenhol – területenként és szintenként is – egységes a célok, elérhető az eredmények, alapelvek megértése.  Ahogy egy vezető működését is tanácsos minden irányból felmérni, ha fejleszteni szeretnénk – erre szolgál az u.n. 360-fokos értékelés – úgy a lean transzformációs aktivitást is érdemes alaposan körbejárni és felmérni hogyan látják fentről, szakmai irányból és „alulnézetből” azt szervezeten belül. Ki, hol, miben látja a célját, hasznát, lehetséges, vagy már elért eredményeit, értelmét, mozgatórugóit. Ha megismerjük a különbségeket és egyezéseket ezekben a véleményekben, az magyarázatot ad bizonyos elakadásokra és feladatokat jelöl ki a hatékonyabb lean átalakításhoz, kultúrába építéshez. Leannovation Egyesület színeiben egy 360- fokos kutatás keretében vizsgáltuk meg a lean válallati működés magyarországi mintázatait, tapasztalatait olyan szervezetek teljes keresztmetszetében, akik aktívan alkalmazzák annak elveit és gyakorlatát.  Az izgalmas eredményekbe  először a konferencián adunk betekintést!

Kevesebb...
13:40 - 15:00
Workshop szekció: c., Jó operátorból, jó vezető - csoportvezető fejlesztési programok
Boda-Tóth Mária, Haldex Hungary Kft.
Boda-Tóth Mária, Haldex Hungary Kft.
Vékás-Kovács Gergő, Haldex Hungary Kft.
Vékás-Kovács Gergő, Haldex Hungary Kft.
Program leírása...

SZEKCIÓ BETELT!

Amikor lean szemléletről beszélünk, fókuszban mindig az értékteremtés áll. Köztudomású, hogy az értékteremtés jelentős része a gyártósorokon, a genbán  történik, a terméket előállító munkatársak által. A tevékenységek sikere – minőségi, mennyiségi, hatékonysági szempontból – azonban nagyrészt azokon a vezetőkön múlik, akik a munkatársakat közvetlenül irányítják. Összetett, sokrétű szerepkörükkel hidat kell képeznek a vezetők és dolgozók között, figyelve és képviselve mindkét oldal érdekeit. Előfordulhat azonban, hogy az egykori legügyesebb dolgozóból „főnökké” vált kollégának az emberek vezetésében nincs meg a tudatossága/magabiztossága, hiányoznak a vezetői ismeretei.

A workshop során előadóink arról mesélnek, milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy a frontvonali vezetők sikeresen vigyék pozíciójukat, milyen módszerekkel  és gyakorlatokkal segíthetjük őket fejlesztésük alatt,  hogy kilépve a „legjobb dolgozó” szerepből igazi vezetőként irányítsák munkacsoportjukat!

Kevesebb...
13:40 - 15:00
Workshop szekció: d., Ro(co)bot a barátunk - a munkatárs, aki 24 órában dolgozik
Horváth Ákos, FANUC Hungary Kft.
Horváth Ákos, FANUC Hungary Kft.
Szilassy Bendegúz, FANUC Hungary Kft.
Szilassy Bendegúz, FANUC Hungary Kft.
Program leírása...

Robot, barát vagy ellenség?
A Fanuc cég több mint 60 év tapasztalattal a háta mögött segít megérteni egy interaktív workshop keretein belül a jelenben egyre nagyobb teret hódító robotika miben létét és a futótűzként terjedő kollaboratív (cobot) robotika szegmensben lévő felhasználási potenciált. A technológia megismerésétől a betanulásán át egészen a gyakorlati alkalmazásig áll rendelkezésükre együttműködő partnerük.

Kevesebb...
15:00 - 15:15
Kávészünet
Program leírása...

Kellemes kávézás, beszélgetés és kapcsolatépítés a bárban vagy a teraszon a Duna parton.

Kevesebb...
15:15 - 16:35
Lean Coffee meetingek több csoportban, vizuális jegyzeteléssel
Program leírása...

A Lean Coffee megbeszélés struktúrát 2009-ben az USA-ban (Seattle) indították útjára, azóta már nemzetközileg használt és ismert megbeszélés forma. A Lean Coffee találkozók lényege, hogy nincs előzetes forgatókönyve “agenda”-ja, de van egy rögzített felépítése. A témákat a résztvevők hozzák, majd szavazzák meg. A Leannovation szervezésében 2014 óta tartunk havi Lean Coffee fórumokat, a Budapest Lean Coffee esemény mellé az évek során 3 vidéki helyszínnel is csatlakoztunk. (Debrecen-Kecskemét-Győr)

Cél az egymástól tanulás – közös pont a lean menedzsment, a folyamatos fejlődés szemléletmódja. Csatlakozz és ismerd meg a „lean coffee élményt” a Beach-en! A vizuális jegyzetelés felelőse hivatalos konferencia jegyzetelőnk Halmai Kriszta lesz!

Kevesebb...
16:35 - 17:00
Reflexió, zárás
Program leírása...
Kevesebb...
17:30 - 18:00
Leannovation Egyesület közgyűlés - 2023
Program leírása...

2023 évi rendes Közgyűlés
Dátuma: 2023. június 7.
Helyszíne: Holiday Beach Hotel

Amennyiben a rendes közgyűlésen a megjelentek száma nem éri el az 50%-ot, megismételt közgyűlést tartunk, 2023. június  12-én. 18:00-tól, amely a tagok számára tekintet nélkül határozat képes. Az ismételt közgyűlés helyszíne Leannovation Training Center.

Kevesebb...

Helyszín

A rendezvény helyszínét és könnyed nyári hangulatát a Római part egyik legkellemesebb konferencia hotelje, a Budapest Holiday Beach biztosítja számunkra ebben az évben is. (1039 Budapest, Piroskai út 5.)

Szállás igénylése esetén a lenti  elérhetőségeken lehet érdeklődni:

http://www.holidaybeach.hu/hun_elerhetosegek.html

Jelentkezés és részvétel

A konferencia részvételi díja 60.000 Ft + ÁFA / fő.
Leannovation Egyesület tagjainak 20% kedvezményt biztosítunk, kedvezményes díj 48.000 Ft / fő + ÁFA.

Jelentkezési határidő: 2023.05.31. (a dátum a szabad helyek függvényében változhat!)

Részletek, tagfelvétel: Leannovation Egyesület – Tagfelvétel

Kérjük a jelentkezésnél a választott szekciók azonosítóit a megjegyzés rovatban feltüntetni. (Délelőtt: a. vagy b., Délután c. vagy d.)

A konferencia részvételi díjak tartalmazzák az ebéd és a szünetekben felszolgált bekészítések árát valamint a Leannovation ajándékcsomagját.

Várunk a Beach-en, nyissuk együtt a nyarat!

Számlázási adatok

Résztvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a Leannovation Egyesület weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a Leannovation Egyesület az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: parls@parls.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a Leannovation Egyesület bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a Leannovation Egyesület a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.