Gyakorlati lean szakértő#7 -BETELT!

A képzés időpontja: 2022.04.01.

Tapasztalataink szerint a lean transzformáció akkor igazán sikeres, ha annak irányítói, koordinátorai a magabiztos tudás mellett szakmai lelkesedéssel képviselik a lean szükségességét és szerepét a szervezetben. Ez a hosszú, saját tapasztalatra építkező folyamat nem tanulható meg pontszerű képzéseken, sem kampányszerű workshopokon. Megtanulható azonban az a szemlélet és gondolkodásmód, melynek segítségével érzékenyek leszünk a veszteségekre, tudatosak az ezeket segítő lean eszközök és módszerek alkalmazásában, alázatosak a munkatársakkal kapcsolatban és nyitottak a folyamatos fejlesztésre.  A lean szakértőket a gyakorlat képzi, a napi genba élmények feldolgozásával.

Az 5 napos Gyakorlati lean szakértő képzésünk célja a lean szemlélet alapelveinek és eszközrendszerének átfogó, gyakorlatközpontú megismerése, alkalmazásra kész elsajátítása.

Résztvevők

A képzést azoknak ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció irányítóiként, vagy meghatározó résztvevőiként a lean szemlélet szerinti működés kialakításáért, az ezeket támogató módszerek és eszközök szervezeti igényekre igazított bevezetésért felelnek.

Lean / folyamatos fejlesztési területek munkatársait, a lean-ben aktív irányítói szerepet betöltő középvezetőket, specialistákat, mérnököket várunk, akik szakmai tudásukat és koordinátori / vezetői kompetenciáikat szeretnék fejleszteni.

Optimális résztvevői létszám: 5-8 fő.

A képzési módszer

A képzés péntek illetve szombati elfoglaltsággal jár. A frontális tudásátadást gyártósori gyakorlatokkal, szimulációkkal, különböző játékosítási elemekkel vegyítjük. Az elméleti tudás gyakorlati megvalósítása a Leannovation  lean laborban kialakított gyártási környezetben történik, ahol a résztvevők egyéni és csoportfeladatokon keresztül szerezhetnek saját élményt a lean eszközök és módszerek alkalmazásában. A találkozók közötti időszakban a tanultakhoz kapcsolódóan kiadott feladatokon dolgoznak saját (gyártási) környezetükben.

A tanultak alkalmazását egyéni prezentációkkal, csoportos tapasztalat megosztással, egyéni /csoportos coaching beszélgetésekkel, mentorálással támogatjuk.

A képzés programja

1.nap – Lean intro 

 • Vevőközpontúság a leanben
 • Egyszer volt, hol nem volt – a kezdetek
 • Érték és veszteségek
 • Lean 5 alapelve, Lean működési stratégia (irányelvek, módszerek, eszközök)
 • A lean kommunikációja
 • gyártósori gyakorlat és szimulációk a tanultak alkalmazásával (tradicionális vs. lean gyártás)

2.nap – Transzparens folyamatok

 • VSM, értékáram térképezés
 • 5S – mindennap rend. A vizualizálás ereje és módszere.
 • Mire jó a sztenderd? TWI JI modul és a sztenderdizált munka
 • Labor gyakorlat és szimulációk a tanultak alkalmazásával (5S konform vizuális munkahely kialakítása a lean laborban, sztenderd munkautasítás készítése TWI alapokon)

3.nap – Minőség és Áramlás megvalósítása 

 • Jidoka elve –szövőszéktől a gyártósorig. A beépített minőség megvalósulása –Andon, Poka-yoke
 • PDCA megközelítés
 • A húzó rendszer és eszközei: JIT, JIS, kanban,  szupermarket
 • termeléstervezés és ütemezés – heijunka
 • labor gyakorlat és szimulációk a tanultak alkalmazásával (kanban, szupermarket kialakítása gyakorlat)

4.nap – A lean szervezet és a folyamatos fejlesztés 

 • Lean vezetői kommunikáció – coaching
 • A Kaizen titka
 • A3 és Toyota kata – a problémamegoldás módszertana
 • A tanuló szervezet – TWI
 • Lean road map
 • Laborgyakorlat: előszéria gyártás, fejlesztési tervek

5.nap – Termelékenység menedzsment 

 • layout kialakítás, carton engineering
 • a vezetők sztenderdje –napi management
 • SQCDM -KPI rendszer
 • TPM / Karbantartás menedzsment / SMED
 • Ipar 4.0 vs.  lean
 • Lavorgyakorlat SOP / Vevői audit a projektre, Lesson Learned, egyéni záróprezentációk

Helyszín

A képzés helyszíne a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. A képzési program utolsó napja vállalati, külső helyszínen tervezve.  A Leannovation könyvtárban minden ajánlott szakmai irodalom megtalálható.

A képzés oktatói

Pető Sándor –  lean, TPS Grade 4 tanácsadó, autóipari szakértő

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, Coach

A képzés díja

300 000 Ft +ÁFA (381 000 Ft bruttó) / fő

240 000 Ft +ÁFA (304 800 Ft bruttó)/fő – Leannovation Egyesületi tagsággal 20% kedvezmény

Egyesületünkről ezen linken talál információkat:https://leannovation.hu/leannovation-egyesulet/

Jelentkezés

A képzés időpontja:

1-2. nap: 2022.04.01-02. péntek-szombat

3-4. nap: 2022.04.08-09. péntek-szombat

5. nap: 2022.04.22. péntek

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy a lenti űrlapon.

Résztvevői visszajelzések:

„Az 5napos Lean Gyakorlati  Szakértő képzés szuper volt, szuper oktatókkal. Nem ismerek jobb lean tréninget ma a piacon! Köszönjük!”  

„Bementem egy sötét szobába és zseblámpával keresgéltem. Most felkapcsolták a lámpát!”

 Azt hittem, hogy tudom, de rájöttem mennyire nem értem. Helyükre kerültek a fogalmak, VSM, Heijunka gyakorlatok sokat adtak”

 A Coaching uniqum volt…A sok gyakorlat segítette az eszközök mélyebb szakmai megértését.”

Számlázási adatok

Résztvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a Leannovation Solutions Kft. és a Leannovation Egyesület weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a Leannovation Solutions Kft és a Leannovation Egyesület az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: info@leannovation.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a képző intézmény bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a képző intézmény a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt négy héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 10 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.