Lean facilitátor (koordinátor)#5

A képzés időpontja: 2021.05.20.

 

A lean transzformáció kiemelten fontos szereplői azok, akik a különböző csoportmunkákat vezetik, moderálják. Legyen az egy problémamegoldó műhelymunka, egy több napos kaizen esemény, 5S indító megbeszélés, vagy SMED workshop, a lean eszköztárból alaposan felkészült lean szakember (facilitátor) is gyakran találhatja magát nehéz helyzetben. Hogyan tartsa fenn a résztvevők érdeklődését, motivációját? Hogyan kezelje a nehéz emberi helyzeteket, „problémás” résztvevőket, és hogyan érheti el az együttműködés szükséges szintjét?
A 3 +1 napos lean facilitátor (koordinátor) képzés célja, hogy erre a speciális, az emberi tényezőt is sikeresen kezelő szerepre készítse fel a résztvevőket, eszközöket és módszereket adjon a kezükbe a feladathoz. A +1 nap kifejezetten az egyénre fókuszál, a facilitátorok személyes, coaching jellegű munkájához ad támpontokat és kínál gyakorlási lehetőséget.

Résztvevők

A lean facilitátor (koordinátor) képzést azoknak ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció során csoportokkal dolgoznak, műhelymunkákat, csapatmunkát vezetnek, koordinálnak.

Lean / folyamatos fejlesztési csoportok munkatársait, a lean transzformációban aktív irányítói szerepet betöltő középvezetőket, mérnököket várunk, akik eredményességüket a csoportdinamika és az emberi tényezők tudatosabb kezelésével szeretnék fokozni.

Optimális résztvevői létszám: 6-8 fő (az on-line formátum interaktivitási keretei között)

A képzési módszer

Sok-sok gyakorlaton, játékos feladaton, saját tapasztalatok megszerzésén és szituációk irányított feldolgozásán keresztül sajátítják és mélyítik el a résztvevők az új ismereteket. Hasznosítjuk a csoportban elérhető, hozott tapasztalatokat, a lean transzformációban tipikusan előforduló esetek elemzésével segítjük a közös tanulást – a facilitátori készségek fejlesztését. Feldolgozzuk a résztvevők új gyakorlati tapasztalatait is: a „házi feladatok” végrehajtását kiértékeljük. A képzési folyamat közben felmerült kérdéseket megválaszoljuk, konzultálunk az alkalmazás dilemmáiról, sikerekről és nehézségekről – dedikált műhelymunka-szakaszok keretében.

A képzés programja, időpontok

  • A facilitátori szerep a lean transzformációban és a facilitátor személyes erőforrásai
  • A csoportmunka sikertényezői, az együttműködés fejlesztésének módszerei
  • Kommunikációs eszközök a facilitáláshoz
  • Tipikus csoport-irányítási feladatok: döntéshozatal, problémamegoldás, kreatív feladat, ötletelés, stratégia-lebontás, akció-/munkaterv készítés, értekezlet
  • Nehéz helyzetek és „nehéz résztvevők” kezelése – egyén és csoport
  • Technikák, eszközök, folyamatok – a facilitátor „szerszámosládája”
  • Vizuális facilitálás – a vizuális menedzsment speciális esete
  • + 1 nap: A coaching megközelítés és alkalmazása a lean transzformációban.

1. nap: 2021.05.20. csütörtök

2. nap: 2021.05.27. csütörtök

3. nap: 2021.06.03. csütörtök

+1 nap személyes megbeszélés alapján.

Helyszín

A képzés helyszíne a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. A Leannovation könyvtárban minden ajánlott szakmai irodalom megtalálható.

A képzés oktatói

Kőrösi Zoltán – szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, coach

A képzés díja

A 3 napos Nyílt képzés díja: 150 000 Ft + ÁFA/fő (190 500 Ft bruttó)

A +1 nap személyes egyeztetés alapján.

Azonos vállalattól érkező több résztvevő esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

A képzés igényelhető belső vállalati  képzésként is-  tematika ezesetben a  a résztvevők iparági, piaci sajátosságaihoz igazítva.

Jelentkezés

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy a képzésről készült fotókat és videó felvételeket a ParLS Kft. és a Leannovation weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a ParLS Kft az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: parls@parls.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb a képzés előtti napig átutalom a ParLS Kft. bankszámlájára. A képzésen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a ParLS Kft. a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.

Jelentkezési határidő: 2021.05.10.

Résztvevői visszajelzések a Lean Facilitátor képzésekről:

„Nagyon sok felismerés és tanulás volt ebben a 3 napban, gyakorlatias példák, alkalmazható modellek. Minden vezetőnek ajánlom a képzést-) Köszönöm!”

„A vizuális facilitálás nagy meglepetés volt, nagyon tetszett szuper volt a közös tanulás!”

„DISC, változásmenedzsment, kommunikációs technikák –  sok önismeret, hasznos és elengedhetetlen vezetői skill-ek…”

” Rettentő izgalmas dolog megismerni önmagunk személyiségét és viselkedésmintáit. A képzésen egymást segítve válaszokat és saját élményt kaptunk a megszerzett tudás alkalmazására is facilitátor vagy egyéb vezetői szerepben –  egyszerűen szuper volt!”

„Sokat gondolkodtam, hogy milyen képzésre lenne szükségem és nagyon örültem, hogy végül ezt választottam. Rendkívül jó volt a csapat. Különböző területről érkeztünk különböző munkakörben és nagyon jól ki tudtuk egészíteni egymást, valamint sokat tanulhattunk a beszélgetések és gyakorlatok alkalmával. Az utóbbi időben kimagaslóan ez volt a legjobb képzés számomra. Zoli tapasztalataival és gyakorlatba helyezésével számtalanszor rávilágított olyan dolgokra, amelyeket mindenképpen tudok majd alkalmazni a jövőben. Edit zseniálisan vezetett be a vizuális megjelenítés világába, mely engem szintén megfogott. Szó szerint inspiráló volt 😊”