Lean csoportvezető + TWI JR_#2

A képzés időpontja: 2020.11.11.

„A tisztelet kimutatása pozitív és építő együttműködést alakít ki a munkatársak között. Tisztelj másokat és ők tisztelni fognak Téged!” – Isao Yoshino  

 „A vezető minőségét az mutatja meg, milyen mércét állít saját magának.” – Ray Kroc

Az értékteremtés legjelentősebb része a gyártósorokon, a munkaállomásokon történik, a terméket/szolgáltatást előállító munkatársak által. Azokon a vezetőkön múlik első körben az értékteremtés sikere – minőségi, mennyiségi, hatékonysági szempontból – akik ezt a folyamatot, a munkacsoportokat közvetlenül irányítják. Műszakvezetők, területvezetők, csoportvezetők, team leader-ek – sokféle megnevezés ismert a pozíciójukra. Összekötők ők, a szervezet „épületét” összetartó kohéziós erő kifejtői. Elengedhetetlen, hogy a feladataikat felkészülten, felelősséggel és tudatosan lássák el – nap-mint-nap, újra és újra.

Ehhez ad segítséget a két összetevőre épülő „Lean csoportvezető” programunk, amit kifejezetten a munkahelyi direkt vezetők számára fejlesztettünk ki.

A képzés célja

Az operatív területen dolgozó csoportvezetők hatékony módszereket és eszközöket sajátítsanak el munkájuk szervezési (szakmai) és irányítói (emberi) kihívásainak leküzdéséhez. Képessé váljanak az „emberi tényezők” tudatos kezelésre a munkahelyen, valamint napi feladataik sztenderd, hatékony napi rutinná alakításához.

A TWI Munkakapcsolatok (JR) programon és a vezetői sztenderd munka megközelítésen alapuló képzés felkészíti a középvezetőket, műszakvezetőket, csoportvezetőket

 • a munkát befolyásoló személyi problémák megelőzésére, korai felismerésére, valamint a már kialakult problémák hatékony, korrekt, humánus megoldására
 • csapatuk eredményességének javítására – az együttműködés fejlesztésével
 • saját munkájuk átgondolt megszervezésére, hatékony vezetői sztenderdjeik, rutinjaik kialakítására, mellyel hozzájárulhatnak az eredményes operatív működéshez

A képzés programja

 • A vezető 5 feladata és felelőssége
 • Vezetői szerep és karakter
 • Az emberi problémák megelőzése: a pozitív munkakapcsolatok vezetői alapjai
 • 4 lépéses módszer – a személyi jellegű problémák módszeres kezelése
 • Esettanulmányok, mintapéldák és hozott szituációk elemzése
 • A műszakvezetők szerepe a működési struktúrában
 • Mutatószámok, munkahelyi információs tábla
 • Megbeszélések felépítése
 • Műszak/csoportvezetői ellenőrző lista
 • Lean módszertanok beépítése a csoportvezetői gyakorlatba (Jidoka, PDCA, Probléma kezelés és megoldás, Kaizen, 5S, folyamat audit, munkatársak fejlesztése)

A képzés felépítése

3 tréningnap – optimálisan 1 hónapos időtávra elosztva. A képzés módszertana: ismeretátadó előadások, demonstrációk, esettanulmányok feldolgozása, csoportmunka, egyéni eset-bemutatók, szituációs gyakorlatok, feladatmegoldások a lean laborban.

A képzésen elsajátított ismeretek, készségek sikeres gyakorlatba ültetését nagyban elősegíti a vállalaton belüli projektmunka és a gyakorlati (On-The-Job) feladatok vezetői támogatása, mentorálása.

Résztvevők

A képzés célcsoportja az operatív, direkt vezetői szint: termelési/ logisztikai/ karbantartási/ minőségbiztosítási csoportvezetők, team leader-ek, műszak-/művezetők, supervisor-ok. A képzés optimális létszáma 6-8 fő.

A képzés oktatói

Kőrösi Zoltán – szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach

Pető Sándor – lean, TPS Grade 4 tanácsadó, autóipari szakértő

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, tréner, coach

Helyszín

Nyílt képzésünket a Leannovation Training Center-ben tartjuk, ahol a gyakorlati feladatok elvégzésre Lean laborunkban, a „Mini-Genbán” kerül sor.

A képzés díja

150 000 Ft +ÁFA (190 500 Ft bruttó) / fő

10% Early Bird kedvezmény 2020.08.21-ig 

Azonos vállalattól érkező több résztvevő esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

A képzés igényelhető belső vállalati programként is – tematika ez esetben a résztvevők iparági, piaci sajátosságaihoz igazítva.

 

Jelentkezés

A képzés tervezett kezdési időpontja: 2020. szeptember 17.

1. nap: 2020.09. 17. csütörtök

2. nap :2020.10. 01. csütörtök

3. nap: 2020.10.15. csütörtök

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy a lenti űrlapon.

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy a képzésről készült fotókat és videó felvételeket a ParLS Kft. és a Leannovation weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a ParLS Kft az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: parls@parls.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb a képzés előtti napig átutalom a ParLS Kft. bankszámlájára. A képzésen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a ParLS Kft. a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.