Minőségügyi szakértő #2

A képzés időpontja: 2023.05.18.

Fejlődni vágyó minőségügyi szakember vagy? Vezető, aki a hátán viszi a szervezetet? Mélyebben érdekel a minőségmenedzsment, de nem tudod hol kezd  a tanulást, hogyan erősítsd meg minőségügyi magabiztosságod? Ha szeretnéd strukturáltan, a mélyebb megértés szintjén átlátni és megérteni a minőségszakma feladatait, de egy egyetemi szak elvégzése nem fér bele, akkor a  Minőségügyi szakértő képzésünk Neked való! Képzésünk segít abban, hogy megtaláld a minőségügyben azt, ami előre viszi és hatékonyabbá teszi a szervezeted működését. Átfogó képet adunk a minőségügy alapjairól és a megvalósítást támogató eszközeit gyakorlati példákkal segítve sajátíthatod el! Célunk, hogy résztvevőink a megszerzett ismeretek birtokában szakmai támaszként, irányítóiként tökéletesítsék a vállalati folyamatokat, alakítsák vállalatuk minőségkultúráját. Azon dolgozunk, hogy a minőségirányítási technikák magabiztos alkalmazásával és a piaci követelményeknek megfelelő minőségirányítási rendszer bevezetésével, működtetésével és fejlesztésével kapcsolatban is szakmailag megerősödve menjenek tovább.

A mi hitvallásunk, hogy a cégnél MINDENKI legyen egy kicsit minőségügyes! A 5 napos játékos elemekkel és szimulációs gyakorlatokkal felépített képzés megértést ad a résztvevőknek a minőségügyi gondolkodás alapjairól, a szervezet működéséhez szükséges szabványok és eszközök használatáról és arról is, hogy mikor melyiket tudod jó használni!

Résztvevők

A képzés célcsoportja minden minőségügy és szervezeti kiválóság iránt érdeklő – legyen outsider vagy a minőségügyi folyamatokba aktívan becsatlakozó szereplő. Örömmel látjuk a társterületek képviselőit, a döntéshozatalban és a minőségügyi szemlélet meggyökereztetésében elengedhetetlen vezetői réteg képviseletét. A képzés során arra törekszünk, hogy tanulást kovácsoljunk az eltérő szervezetektől, eltérő társterületekről, különböző szervezeti szintekről érkező résztvevők tudásából és megközelítéséből is.

A képzés optimális résztvevői létszám: 6-8 fő.

A képzési módszer

A képzés játékos elemekkel vegyített, saját élményen alapuló tudásátadásra épít, melynek részét képezik szimulációs gyakorlatok, csoportmunka, egyéni visszajelzések is.

A képzés csütörtök illetve péntek elfoglaltsággal jár. A frontális tudásátadást gyakorlatokkal, szimulációkkal vegyítjük. A lean laborban kialakított gyártási környezetben a résztvevők egyéni és csoportfeladatokon keresztül szerezhetnek saját élményt a minőségügyi eszközök és módszerek alkalmazásában. A találkozók közötti időszakban a tanultakhoz kapcsolódóan kiadott feladatokon dolgoznak saját környezetükben. A tanultak alkalmazását egyéni prezentációkkal, csoportos tapasztalat megosztással, egyéni /csoportos  beszélgetésekkel, mentorálással támogatjuk.

A képzés eredményességét a résztvevői feladatok teljesítésével mérjük, a résztvevők ennek alapján a  Leannovation Training Center által kiállított részvételi igazolást kapnak.

A képzés programja

1.nap – Quality intro 

 • Egyszer volt, hol nem volt – TQM áttekintés, ellenőrzéstől az irányításig
 • Szabványkörkép
 • A minőségügy 7 alapelve
 • PDCA és folyamatszemlélet
 • „7 satisfaction”: Érdekelt felek és a szervezet környezete
 • Gyakorlat és szimulációk: MIR rendszert építünk! – projekt kick off , projekttervezés

2.nap – PLAN: Minőségszemléletű szervezet

 • Vezetés szerepe– szervezet, felelőségek
 • Minőségszemléletű vezető: hard és soft skillek
 • Kockázatmenedzsment
 • 7QC eszköz és minőségkörök (QC)
 • Labor gyakorlat és szimulációk: Folyamattérkép, Folyamatleírások, Szervezeti ábra és képzés /fejlesztés, 7QC alkalmazása

3.nap – DO: Minőségtervezéstől a megvalósításig

 • Beépített minőség és megvalósítása (Minőségtervezés és Poka-yoke)
 • A minőségtervezés eszközei – APQP módszertan
 • Kockázatelemzés és módszerei
 • PDCA megközelítés a gyakorlatban
 • Statisztikai folyamatszabályozás
 • Labor gyakorlat és szimulációk : APQP szerinti folyamatfejlesztés: Folyamatábra, FMEA, Ellenőrzési terv, MSA. 

4.nap –CHECK: Problémamegoldó szervezet

 • Problémák 4 típusa
 • 3K – a siker formulája
 • A minőségügyes szerszámosládája – eszközök, módszerek
 • 8D koordinátori szerep, A3 gondolkodás
 • Labor gyakorlat: 8D gyakorlat, minőségtechnikák alkalmazása

5.nap – ACT: Út a kiválóság felé

 • Roadmap – TQM térkép
 • Merjünk tükörbe nézni! – a belső auditok, Vezetőségi átvizsgálás
 • Hogy csinálják mások? – iparági kitekintés
 • Önértékelési rendszerek, lépések a NMD felé
 • Labor gyakorlat: MR, belső audit,  Lesson learned, egyéni záróprezentációk.

Helyszín

A képzés helyszíne a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. A képzési program egyes részei vállalati, külső helyszínen is megvalósulhatnak.  A Leannovation könyvtárban minden ajánlott szakmai irodalom megtalálható.

A képzés oktatói

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő,  szervezetfejlesztő, coach

Mátyás Veronika –  folyamatfejlesztő, minőségügyi mérnök

Göndör Vera, Kertész Zoltán –  minőségügyi szakértő, egyetemi oktatók

A képzés díja

350 000 Ft +ÁFA (444 500 Ft bruttó) / fő

280 000 Ft +ÁFA (355 600 Ft bruttó)/fő – Leannovation Egyesületi tagsággal 20% kedvezmény

Egyesületünkről ezen linken talál információkat:https://leannovation.hu/leannovation-egyesulet/

Jelentkezés

A képzés időpontja:

1-2. nap: 2023.05.18-19. csütörtök-péntek

3-4. nap: 2023.06.01-02. csütörtök-péntek

5. nap: 2023.06.16. péntek

Olvasd el az első képzés kapcsán írt összefoglalónkat ITT!

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy a lenti űrlapon.

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a Leannovation Egyesület és a Leannovation Solutions Kft. weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a Leannovation Egyesület és a Leannovation Solutions Kft. az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: info@leannovation.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a Leannovation Solutions Kft. bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a Leannovation Solutions Kft. a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.