2 Second Lean

Paul A. Akers

Találkozás a könyvvel…

A 2018 szeptemberi Lean Coffee fórumunkon hallottunk első ízben Paul Akers munkásságáról egy nagyon inspiratív előadást. Azonnal elolvastuk  és eldöntöttük, hogy felvesszük a kapcsolatot a szerzővel. Paul nyitott volt és örült a lehetőségnek, tulajdonképpen egy levélváltással megkaptuk az engedélyét a fordításra. A könyvet eddig 13 nyelvre fordították le, a magyar lett a 14. A 2 Second Lean magyar nyelvű fordítása 2019. július 3-tól elérhető a lean közösség számára!

Kinek ajánljuk?

Paul Akers 2 Second Lean könyve kifejezetten gondolatébresztő – annak is, aki most ismerkedik a lean megközelítéssel és annak is aki már szakértője…Paul komplikált szakzsargonok, mérnöki megközelítés, folyamatábrák helyett meglehetősen leegyszerűsítette a lean-t. Könnyed, egyszerű, vicces módot talált a szervezetek fejlesztésére, a lean kultúra szerinti működés irányába történő elmozdulásra.

Tökéletes olvasmány első lean könyvélménynek és remek írás a lean újraértelmezéséhez is.

Mit tudsz meg belőle?

Paul a saját vállalatán, saját személyiségének változásán keresztül mutatja be a lean transzformáció útját – a kezdeti ellenállást a változások ellen, az első sikereket, a fejlesztési gondolkodás napi gyakorlatba ültetésének bevállt módszereit és a tudás megosztásának önzetlen mintáját.

Adott egy faipari megmunkálógépeket gyártó cég, egy alapjaiban jól menő vállalkozás. A lean szemlélettel való találkozás egy „véletlen” műve, a szerző külsős tanácsadók javaslatára indul el a tanulás útján. Megdöbbenve tapasztalja meg a lean működés mindennapjait Japánban és szisztematikan elkezdi felépíteni a saját vállalatánál. Az egyszerű elvei, újszerű megközelítései mellett  a kitartás, a  napi példamutatás és tevőleges elkötelezettség segítik  céljai elérésben. Egyszerű napi rutinok, a munkatársak bevonásának és motiváltan tartásának módszerei az elismerés meglepően hétköznapi példán keresztül.

Paul a megszerzett tapasztalatot és tudást  nem rejtegeti, közkincsé teszi a világhálón. Minden anyag, legyen az írott vagy videós ingyen hozzáférhető a neten  – letölthető a könyv, audio formájában.  A Leannovation csapatában hasonlóan gondolkodunk, hiszünk benne és fontosnak tartjuk a  tudásátadást. A könyv magyar fordítása szabadon elérhető  a  2-second-lean oldalon vagy  letölthető oldalunkról 2 Second Lean magyarul_Leannovation.

Kedvenc idézetek

A veszteségek olyanok, mint a gravitáció a nap 24 órájában jelen vannak, és ha szisztematikusan nem küzdesz ellenük veszíteni fogsz!

A lean a kivonás, nem a hozzáadás művészete.

Váthy Edit, Leannovation

2 Second Lean Book