KAIZEN – Változz félelem nélkül!

Robert Maurer

Találkozás a könyvvel…

Az áprilisi ONLINE Lean Coffee-n mutatta be egy kollégánk ezt a könyvet, melyet felkészülésként már korábban elkezdtem olvasni. A mi szakmai területünkön sokszor beszélünk a kaizen-ről és annak nem vitatható előnyeiről. Ebben a könyvben azonban megismertem a kaizen valódi működésének emberi, biológiai hátterét, agyunk reagálást a változásokra. Egyértelmű vált, hogy egyesek miért félnek a változásoktól.

Kinek ajánljuk?

A könyv nemcsak a lean szakmabelieknek szól, bárkinek, akinek jelentősebb változásokat kell végrehajtania a munkahelyén vagy a magánéletében (gyakorlatilag mindenkinek), de eddig kudarcot vallott, mert a nagy lépések miatt felébresztette agyunk üss-vagy-fuss reflexét.

Ha kíváncsi vagy a kaizen valódi jelentésére, akkor ez a könyv Neked szól.

Mit tudsz meg belőle?

Hogyan használjuk tudatosan a kaizen filozófiát magánéletünkben vagy a munkahelyünkön? Felnyitja szemünket, hogy a kislépéses fejlesztésekkel eddig hol hibáztunk, miért nem értünk el megfelelő eredményeket. Több megoldást, módszertant bemutat a szerző, hogyan tudjuk legyőzni agyunknak ezt a természetes félelem reflexét. Ezeket konkrét példákkal támasztja alá, nagyon gyakorlatiasan.

Közelítsük meg a kihívásokat, a célokat sok kis apró, de kényelmes lépésenként, hogy a változás fenntartható és tovább fejleszthető legyen.

Kedvenc idézet

„Az innovációnak azonban van egy alternatívája, a kaizen. Egy teljesen más út, amely olyan szelíden kanyarogva visz felfelé a domboldalon, hogy szinte meg sem érezzük az emelkedőt.”

Pető Sándor, Leannovation