Open your mind, and look at the great world outside – The Story of Sakichi Toyoda

Találkozás a könyvvel… 

Leannovation által tartott Gyakorlati lean szakértő képzésen találkoztam a könyvvel, ahol Váthy Edit ajánlásaval rögtön felkeltette érdeklődésemet. Mindig is érdekelt a Japán kultúra és az ott élő emberek gondolkodásmódja. 

Kinek ajánlom? 

Akik szeretnének egy rövid betekintést nyerni egy kiemelkedően céltudatos japán ember életébe, aki szemléletével megváltoztatta az országot és a világot, örökre beírva magát az ipar történetébe. Egyszerű nyelvezetének köszönhetően kezdő angol tudással is könnyedén belevághatsz. Rendkívül rövid, így kis idő elég, hogy a végére érhess Sakichi történetének. 

Mit tartalmaz a könyv? 

Sakichi Toyoda életének rövid története angolul. Egy ács fia volt, aki a „Japán feltalálók királya” lett. Később fia Kiichiro megalapította Japán (és talán a világ) legsikeresebb autógyárát a Toyotát, apja ígéretének eleget téve. Olyan ember volt, aki nem ismerte a szabadnapot, ünnepnapot. Egy dolognak szentelte az életét, hogy találmányaival megváltoztassa a világot. Csodálatos történet a kihívásairól, amik nem hátráltatták meg soha, hogy elérje céljait.  

Kedvenc idézetek: 

„The important thing is to accomplish your goal. So, don’t forget this.” 

„Be ahead of the times through endless creativity, inquisitiveness, and pursuit of impovement.” 

Gombik Imre

 

A könyv a Leannovation Training Center könyvtárában, angol nyelven érhető el.