Mi jut eszedbe, ha azt hallod lean?

Résztvevői beszámoló:

A Leannovation Nyílt napra indultam csütörtökön délután és egy számomra teljesen új világban találtam magam.

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, lean?  – hangzott a kérdés. Nekem valami, ami japán… pontosság, hatékonyság, irányzat, ami a veszteséget minimalizálja, a hatékonyságot fokozza.  A pénz! – fogalmaz tömören egy résztvevő-társ. … s ezzel kezdetét vette „a nippon  konferencia”. Minden harmadik mondat idegenül csengett a fülembe.

Ami azonban pontosan érthető volt, az a lelkesedés, a hit a módszerben, a mély szakmaiság és az átadni tudás-akarás üzenete. Legyen  a Ti működésetek is hatékony! Tanuld meg Te is a céged veszteség nélküli működtetését! Vidd be a munka mindennapjaiba a hatékonyság szemléletet!  Légy elkötelezett és „csináld” a munkatársaiddal együtt!

Hogyan?  A választ a Leannovation egy képzés-sorozatban adja meg. Az alapoktól – a közös nyelvtől –, a Japánban és az itthon szerzett tapasztalatok megosztásán át, a gyakorlati beépítésig segítik a megvalósulást. De milyen gyakorlat! Igazi tréner-álom! A tréningcenterben felállítottak ugyanis egy lean labort, ahol 5 állásos gyártósoron lehet modellezni, kísérletezni, megoldásokat kipróbálni, a folyamatokat tökéletesíteni. Játszva tanulni, szerintem, a legszakmaibb tanulás.

A legérdekesebb felismerés számomra az, hogy a folyamat – optimalizálás ilyen módon nem csak a gyártásában, hanem más területeken is jól alkalmazható. Az egészségügyben vagy akár a hitelügyek feldolgozásában is jelentős eredmények érhetők el.

Örülök, hogy a nyílt nap vendége voltam. Hiteles bemutatkozás a trénerek és a cég részéről egyaránt, rendkívül igényes vizuális háttérrel, szép környezetben, tágas térrel, pici, meghitt, ám annál nagyobb tudásanyagot kínáló könyvtárral, egyénre szabott figyelemmel. …és kávéval! …mert a kávéfőzés folyamatát is lehet „leanesíteni”. De ez már a hallgatók feladata lesz:-)

Köszönöm szépen.

Hudák Enikő tréner

Budapest, 2019. 02. 08.

 

Enikő,  nagyon köszönjük soraidat, az elismerő szavakat –  öröm számunkra, ha a résztvevőkbe így érkezik meg az üzenet amit képviselünk.  (Edit, Sándor)