AOTS Alumni találkozó 2023 – mindenkinek aki Japánban tanult!

Az esemény időpontja: 2023.11.24.

Lean tudás a japán forrásból – ismered az AOTS szervezetét?

Az Association for Overseas Technical Scholarship (AOTS) 1959-ben alakult a Japán Kormány Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma támogatásával, mint Japán első magánalapon működő műszaki együttműködési szervezete. Fő célja a nemzetközi gazdasági együttműködés előmozdítása, valamint a kölcsönös gazdasági fejlődés és a baráti kapcsolatok erősítése az említett országok és Japán között. A Magyar AOTS Társaság a két ország közötti kapcsolattartó szervezeteként alakult meg 1990. július 2-n a Magyar AOTS Társaság Egyesület. Célja az AOTS japán egyesület által szervezett képzésben részt vett szakemberek szakmai és kulturális közösségi életének szervezése, és a megszerzett ismeretek széleskörű terjesztése a magyar-japán műszaki, gazdasági és kulturális együttműködés további fejlesztése érdekében.

Híd a japán tanulmányutakhoz: Magyar AOTS Társaság Egyesület

Az elmúlt 33 évben 644 résztvevő volt részese AOTS képzésnek, a Magyar AOTS Társaság tevékenységének köszönhetően.  A szakembereknek a  Japánban töltött hetek alatt páratlan lehetősége  van tanulmányozni a japán vállalatok működését, a  TPS és a TQM filozófia alkalmazásának eredményét, a japán kultúra izgalmas világát. Az AOTS tréningen szerzett ismereteket a résztvevők eredményesen alkalmazzák, a képzések sok esetben az egyéni karrier építésének indítói, generátorai.

Magyar AOTS Alumni: 2023 évi öregdiák találkozó

A Magyar AOTS Társaság Egyesület 2021-ben választott elnöksége a Leannovation Egyesülettel szoros együttműködésben célul tűzte ki a japán szakmai kapcsolatok erősítését, a tanulmányutak népszerűsítését és résztvevői igényekre szabása.  Azon dolgozunk, hogy a következő években minél több érdeklődő ismerhesse meg a kaizen országában (Japánban) való tanulás és kulturális tapasztalás élményét.

Aki egyszer részt vett AOTS úton Japánban, jó eséllyel visszavágyik. A sok szakmai tudás mellett rengeteg élménnyel, a japán hétköznapok adta inspirációval térünk haza –  ha AOTS résztvevőként találkozunk azonnal megvan a kapcsolódás, a közös nyelv.

2022 júniusában közel 20 résztvevővel megrendezésre került az első Magyar AOTS Alumni találkozó. Sok kiváló szakemberrel elevenítettük fel a Japánban tanultakat és beszéltük át tudás megosztásának és továbbadásának élményét. Az eseményről készült képek és a nap programja ITT elérhető. (feltöltés alatt)

2023 tavaszán a Magyar AOTS és a Leannovation Egyesület szervezésében 18 fővel elindult a TPS és genba élménytúra Japánban program, melyet 2024-ben folytatunk. A képzés során új tagokkal bővült a Magyar AOTS szervezete és örömmel szervezzük újra az éves találkozót! Egyenlőre a dátum fix, programmal és részletekkel a augusztus közepéig jelentkezünk!

AOTS Alumni 2023 találkozó dátuma: 2023.november 24.

Tervezett program:

14:00 – 14:10 Alumni találkozó felvezetés

14:10 – 14:25 Japán AOTS jelene és tervei

14:25 – 14:40 Magyar AOTS Társaság tevékenységei, tervei

14:40 – 15:55 Résztvevői bemutatkozások

                         Sztorik, fotók, tanulságok

15:55 – 16:00 Zárás, közös fotózás

16:00 – 16:30 Kötetlen beszélgetések

Regisztráció a linken, melyet 2022.november 15.-ig kérnénk kitölteni. Kérünk minden résztvevőt, bátran továbbítsa ismerősének a regisztrációs linket, akiről tudja, hogy szintén AOTS öregdiák:-)

Köszönettel, Magyar AOTS Társaság Egyesület elnöksége