TPS és genba élménytúra Japánban 2024

A képzés időpontja: 2024.11.11.

Hiszünk benne, hogy a lean szemlélet egy gondolkodásmód, hogy a folyamatos fejlesztés képviselete az élet minden területén a kiválósághoz vezet. Napjainkban már rengeteg értékes irodalom, hasznos szakmai tanfolyam és jól működő vállalati példa segíti a lean iránt elkötelezett szakembereket a fejlődésben, az önképzésben. Mi az, amit ehhez képest egy japán tanulmányút adhat? Bátran mondhatjuk, hogy újraértelmezi a tudásunk, rávilágít az összefüggésekre, inspirál a fejlődésre és új szakmai impulzusokat ad.

A Magyar AOTS Társaság Egyesület közreműködésével szervezett tanulmányút magyar nyelvű tolmácsolással vezeti be a résztvevőket a Toyota Production System és Japán világába!

Az 5 napos tanulmányút célja a TPS szemlélet és napi alkalmazás megismerése közvetlen forrásból, megtapasztalva az azt biztosító japán kultúrát és gondolkodásmódot.

Résztvevők

A program átfogó megértést ad a vezetői szint számára a lean / TPS gondolkodás üzleti jelentőségéről, a management részvétel fontosságáról és képviseleti szerepéről. A képzést azoknak is ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció irányítóiként, vagy meghatározó résztvevőiként a lean szemlélet szerinti működés kialakításáért, az ezeket támogató módszerek és eszközök szervezeti igényekre igazított bevezetésért felelnek. Mindenkinek akit megérintett a lean, a kaizen!

A képzés résztvevői létszáma: 15-20 fő.

A képzési módszer

A TPS / lean képzési program 5 nap, melyben előadások, szimulációs gyakorlatok és gyárlátogatások adják a tudásbővítés gerincét. Az előadók az AOTS Japán szervezete által felkért vállalati szakemberek, professzorok több évtizedes gyakorlati TPS tapasztalattal. A „Dojo”-ban kialakított gyártási környezetben a résztvevők egyéni és csoportfeladatokon keresztül szerezhetnek saját élményt a TPS eszközök és módszerek alkalmazásában. A gyárlátogatásokon megismerjük a vállalatok jó gyakorlatait és látványos, tanulságos genba túrákon tapasztalhatjuk meg azok gyakorlatba ültetését. A tanultak gyakorlásában kisebb házi feladatok, csoportmegbeszélések és szakmai beszélgetések segítik a résztvevőket. A képzési napok alapvetően teljes napos elfoglaltságot jelentenek, ahol a fő cél a tanulás, inspirációk gyűjtése.

A program során betekintést nyerünk mind a japán üzleti kultúrába, mind a hétköznapokban megjelenő viselkedési és szemléletbeli sajátosságokra. (ezek is hozzájárulnak a TPS megértéséhez)

A képzés eredményességét a résztvevői feladatok teljesítésével mérik, a résztvevők ennek alapján a  AOTS által kiállított részvételi igazolást kapnak.

A képzés programja

Dátum Délelőtt Délután Étkezés Szállás
2024.11.10
vasárnap
Érkezés Japánba, (Kansai International Airport) transzfer a szállodába -/-/- KKC
(Osaka)
2024.11.11
hétfő
Orientáció és megnyitó ELŐADÁS: Vállalati szintű tevékenységek a TPS alapján, Obeya, kis csoportos tevékenységek (QC Circle), TPS a termékfejlesztésben R/E/- KKC
(Osaka)
ELŐADÁS:
Vállalati szintű tevékenységek a TPS alapján
2024.11.12
kedd
ELŐADÁS: LÁTOGATÁS: R/E/- Hotel
(Toyota)
Minőségfejlesztési szemlélet a gyártócégek számára a TPS alapján Toyota Kaikan Museum https://www.toyota.co.jp/en/about_toyot a/facility/toyota_kaikan/
2024.11.13
szerda
ELŐADÁS / GYAKORLAT ELŐADÁS / GYAKORLAT R/E/- Hotel
(Toyota)
TPS Workshop (TPS Dojo) TPS Workshop (TPS Dojo)
2024.11.14
csütörtök
GYÁR LÁTOGATÁS: ISKOLA LÁTOGATÁS: R/E/- Hotel
(Nagoya)
Shinnihon Kogyo Co., Ltd.
http://www.shinnihon- group.co.jp/index.html TPS (5S & Kaizen)
Tsuda Gakuen Általános Iskola
Oktatási filozófia az önállóságra nevelésben, a takarítási tevékenységekben (pl. étkezde) történő tapasztalatszerzéssel, megfigyelésekkel.
https://tsudagakuen.ac.jp/shougaku/ 
2024.11.15
péntek
ONLINE GYÁR LÁTOGATÁS: GYÁR LÁTOGATÁS: R/E/- Hotel
(Nagoya)
TOYOTA MOTOR KYUSHU, INC. AVEX Co., Ltd. Tado Plant
https://www.avex- inc.co.jp/en/index.html
Miyata Plant (LEXUS Plant) Menedzsment stratégia, TPS
Záró ünnepség – (online AOTS Tokyo)
2024.11.16
szombat
Elutazás Japánból vagy … R/-/- KKC
(Osaka)

November 1622-ig pedig egy kulturális barangolást tervezünk Kyoto, Osaka, Nagoya, Nara, Hiroshima, Tokyo városaiban természeti,
építészeti, gasztronómiai és szakmai látnivalókkal.

 

Helyszín

Japán, Aichi prefektúra – Toyota City, Nagoya, Osaka

A képzés oktatói

A képzési program oktatói a Japán AOTS álatl felkért vállalati szakemberek, vállalatvezetők és egyetemi professzorok.

A képzés díja

Az 5 napos képzés díja szállással és a megjelölt étkezésekkel ~340.000 JPY

Tartalmazza a szállást (6 éjszaka), a tematika szerinti étkezést, a szeminárium részvételi díját (beleértve a csoportos utaztatást Japánban), a képzés anyagát nyomtatott formában a tolmácsszolgáltatást és a tengerentúli utasbiztosítást Japánban.

(A repülőjegyet és a fentieken kívüli egyéb költségeket nem tartalmazza).

A programra való jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése és a részvételi díj átutalása a Japán AOTS számára 2024. szeptember 16-ig.

Jelentkezés folyamata

Előzetes regisztráció határideje : 2024. június 30.

Jelentkezési lapok kitöltésének határideje: 2024. július 19.

Szeminárium díjának utalás határideje: 2024. szeptember 16.

Az előzetes regisztráció még nem kötelez semmire, de szeretnénk felmérni vele a konkrét igényeket.

Résztvevői ajánlás korábbi AOTS képzés résztvevőktől:

„Leírhatatlanul jó volt…. Egy csapásra megváltoztatta az életemet a szemléletem és mindent amit a Lean- Kaizen és egyéb TPS -el kapcsolatos eszközökről tudtam. Használható tudást kaptam, amit akár másnap sikerre válthattam. Tanulni ezekről a dolgokról egy fontos dolog volt az életemben, de amikor átéltem a gyárban, az újra írt bennem mindent. Én azóta ezt gondolom: “Éld át- hozd haza- Csináld meg- Vezesd be!” György László

„Már iskolás koromban megtapasztalhattuk a Japánból beszerzett termékeket, mivel ezek jelentették a minőséget. Később úgy alakult, hogy a munkám a minőség téma köréhez kapcsolódott és mindig a japán eszközök kerültek a kezemben. 2010 óta több alkalommal is tapasztaltam, hogy az japán termékek előállítása folyamán mennyi olyan módszer segíti a tökéletes kivitelezést. Ezek a módszerek elérhetőek könyvekben, interneten, de semmi nem pótolja azt az élményt, amit egy tréning, gyárlátogatás tud nyújtani Japánban.” Révész Gyula

További ajánlók: Résztvevői ajánlás_AOTS_2022

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Hozzájárulok, hogy a Magyar AOTS Társaság Egyesület és a Leannovation Egyesület az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: info@leannovation.hu

Tudomásul veszem, hogy jelen előregisztrációval a képzési programra való jelentkezés még nem kerül visszaigazolásra. A képzésen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött AOTS jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése, melyhez szükséges dokumentumok kiküldésre kerülnek a regisztálóknak.

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy a képzési program kapcsán készült fotókat és videó felvételeket a Magyar AOTS Társaság Egyesület és a Leannovation Egyesület weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Iratkozz fel hírlevelünkre!