Ikigai coaching bemutató est – Budapest Lean Coffee

Az esemény időpontja: 2020.02.05.

Értékkereső vagy, akik nyomot akar hagyni maga után? Egy kereszteződésben vagy, aki éppen az új életcélokkal, a régiek megváltoztatásával vagy elhagyásával néz szembe? Kiégéssel küzdesz, de még nem találtad meg a jó recepted az élet értelméhez? Vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy minden olyan módszer iránt, amivel új önismeretre tehetsz szert? Akkor itt a helyed az Ikigai coaching módszer bemutató estünkön!

Az Ikigai nem egy leanes kifejezés, de mi úgy véljük, hogy a lean coachingban ott van a helye, mert nagyszerűen megtámogatja a felgyorsult, állandó változásban lévő világban a személyes küldetésünknek és létünk értelmének a pontos körvonalazását, amit a csapataink, vállalkozásunk vetületébe is kiterjeszthetünk.

Az ikigai* (生き甲斐) japán fogalom. Jelentése: „a lét értelme”. A japánok szerint mindenkinek van ikigai-ja. A megtalálása mély és gyakran hosszú önismereti út által lehetséges. Nagyon fontosnak tartják, mivel hitük szerint ez hoz sikert és értelmet az életbe. A kifejezés két részből áll. A két szót értelmezve még további árnyalatait is megláthatjuk a kifejezésnek: iki – élet, élő; kai – hatás, eredmény, gyümölcs, érdem, haszon, előny. Az Ikigai szorosan kapcsolódott a „chanto suru”, a dolgok megfelelő elvégzéséhez. Sokan az okinawa-i japán szigethez társítják, amelynek lakói rendkívül hosszú élettartamúak az ikigai révén. A szóval azokat a dolgokat illetik, amik értéket teremtenek valaki életében, vagy amitől valakinek az élete értékes lesz, de arra a mentális és spirituális helyzetre is utalnak vele, amikor valaki megéli a belső értékeit.

Kobayashi Tsukasa „Ikigai – annak folyamata, hogy megengedjük a bennünk rejlő lehetőségek kivirágzását” című írásában így fogalmaz: „az emberek csak akkor éreznek valós ikigai-t, amikor a személyes tudásuk, a vágyaik beteljesülése, a szeretet és boldogság találkozik más emberek igényeivel, és az értékesség érzésével, akkor haladnak az önmegvalósítás felé.”

A február 5-i Budapest Lean Coffee meetupon résztvevők bepillantást kaphatnak az Ikigai coaching módszertanába Becskeházi-Tar Judit  demo estje során.

Az est során az a célunk, hogy a résztvevők megtapasztalják az IKIGAI motivációs coaching módszert, amivel módszeresen törekedhetnek kitűzött céljaik elérésére. Bemutatjuk, hogy az Ikigai fogalmának és az ahhoz kapcsolódó inspiratív kérdezés-technikával hogyan lehet a kitűzött célokat megszilárdítani, ezen keresztül elősegíteni az egyéni/munkavállalói elégedettséget és az ösztönzést.

Mi fog veled történni az Ikigai coaching bemutató esten?

  • Megismerheted az örömteli élet japán titkának egyik módszerét!
  • Megtudhatod, hogy számodra mi ad értelmet az életnek és a munkának!
  • Rátalálhatsz egy olyan lean life módszerre és csapatra, amely segít téged abban, hogyan tarthatod meg tartósan az örömteli élet, illetve a flow élményét!
  • Egyéni valamint a közösséged (pl. csoport, vállalat, társadalom) érték-meghatározási, cél-állítási és változtatási képességet fejlesztheted az IKIGAI elv segítségével!
  • Feltárhatod a rejtett forrásaidat, új motivációkkal és elhivatottsággal ismerkedhetsz meg, ezáltal új értékekkel dúsíthatod a munkádat!
  • Megélheted a személyes tudatos jelenlét, aktív figyelem és a csapat-inspiráció szinergiáit!
  • Rátekinthetsz az életeted jelenleg meghatározó tényezőkre az Amihez igazán értek” |az „Amit szeretek csinálni” | az „Amire szüksége van a világnak” | az „Amiért mások hajlandóak fizetni” dimenzióiban!
  • Ha bátran szembenézel a fenti dimenziók metszetében feltáruló tényezőkkel, és hagyod kirajzolódni az új IKIGAI-odat, akkor teret adhatsz a jövődet meghatározó új energiáknak amik boldoggá tesznek és szenvedéllyel tölthetnek fel!
  • Tapasztalatot szerezhetsz az Ikigai coaching teremtő erejéről!
  • Felismerést kaphatsz arról, hol tudod mindezt beépíteni a saját önismeret-fejlesztési vagy tanácsadási eszköztáradba!

Az Ikigai bemutató est facilitátoráról itt tudhastz meg többet: https://tedxdebrecen.com/eloado/becskehazi_tar_judit https://www.linkedin.com/in/judit-becskeh%C3%A1zi-tar-74241586/

Az eseményre való jelentkezés Meetup felületenkön lehetséges a megadott létszámkeretig: https://www.meetup.com/Budapest-Lean-Coffee-Meetup/events/268064151/edit/

Találkozzunk február 5.-én, ugorj be egy kávára!