Leannovation Partnertalálkozó_2020

Az esemény időpontja: 2020.01.16.

1 éves a Leannovation Training Center!

Ugye hallottál már a Leannovation Training Center-ről? Ez a lean szakma egy unikális tanulási helyszíne, amelyet úgy álmodtunk meg és alakítottunk ki, hogy minden részletében a lean szemlélet inspiráló erejét és a lean tudás hiteles átadását képviselje. 1 év telt el a nyitástól, és mi büszkék vagyunk, hogy sok kiváló kollégával, lelkes lean érdeklődővel találkozhattunk képzéseinken. Közösségünk tagjai töretlen szakmai lelkesedéssel, őszínte kíváncsisággal és önzetlen tapasztalatmegosztással jönnek a Leannovation Training Center szakmai rendezvényeire. Az informatív vizuális terek, a tudással és nyugalommal teli lean könyvtár, a genba gyakorlatokat biztosító és folyamatos fejlesztésekre ösztönző lean labor…Imádjuk és azon dolgozunk, hogy minden hozzánk látogató elégedetten, tudással és inspirációval gazdagodva menjen tovább – de leginkább jöjjön vissza és legyen a közösségünk része!

A Training Center  1 éves évfordulója alkalmából közös ünneplésre, együtt gondolkodásra invitáltuk Partnertalálkozónk meghívottjait. Az estébe volt helye tanulásnak, élménynek és szórakozásnak és a természetesen a kulináris oldalnak is hagytunk időt…

Melyek 2020 sikertényezői és kulcskompetenciái a lean transzformációk kapcsán?

A találkozót egy műhelymunkával kezdtük,  gondolatindítóként a World Economic Forum 2020 TOP Skill felmérését hívtuk segítségül. A szervezeteknek napjainkban egy hihetetlen sebességgel változó környezetben kell felvenni a versenyt a piacon, megtartani munkatársaikat és felkészülni a  folyamatos megújulásra. A felmérés tíz kompetenciát állít hadba, melyek egyik nagy csoportja a másokkal való kapcsolódásra és együttműködésre irányul, a továbbiak pedig a gondolkodásmód, a kognitív képességek fejlesztésével, „edzésével” segíthetnek a jövő kihívásainak megválaszolásában.

A Leannovation Training Center-ben mi arra kerestük a választ, melyek ma azok a kulcskompetenciák és sikertényezők, amelyek a sikrese lean átalakításokban elengedhetetlenek. Merthát valljuk be, a lean sem szól másról, mint a folyamatos változáskezelés, gyors alkalamazkodás és kreatív problémamegoldás a szervezet minden munkatársának bevonásával. A csoportmunkában sorravettük az elvárható kompetenciák listáját felsővezetői, középvezetői és végrehajtói szinten is. – az eredmények alapján 2020-ban is nagy hangsúlyt kell fektetni az emberek közötti együttműködés fejlesztésére, a szemlélet és gondolkodásmód áthuzalozására, a vezetői kompetenciák tudatos erősítésére mind a felső mind a középvezetői szinten. A lean transzformációs úton való elindulásban a vállalaton belüli elköteleződés és tiszta stratégia mellett fontosak képzések, a külső szem időszakos jelenléte, a hiteles, lelkesítő  és az elakadásokon átsegítő szakértők támogatása. Zárásként a „Melyek a TI fejlesztési céljaitok 2020-ra” kérdésen dolgoztunk, résnyire hagyva a válaszok ajtaját.. Bízunk benne, hogy a beszélgetés kapcsán sok értékes gondolat fogalmazódott meg résztvevőinkben melyet továbbvisznek szervezetükbe.

LeanGate, a lean élménypálya – Dolgozz csapatban és teszteld lean tudásod!

A program soron következő blokkjában résztvevőink a LeanGate lean játékpályánkon tesztelhették a csapatmunka és együttműködés, kreatívitás, problémamegoldás kompetenciáikat. És hogy mi is az a LeanGate játékpálya?

A szabadulószobák logikája alapján felépített magával ragadó csapatjáték, melynek teljesítéséhez  alapvető lean tudás is jól jön. Röviden összefoglalva:  adott egy izgalmas háttérsztori, a csapat által elérendő cél, melyet logikai, matematikai és ügyességi feladványok mellett jópár lean tudáson alapuló fejtörő megoldásával lehet elérni. –  Többet sajnos nem árulhatunk el, de a Lean Intro – Lean Gate képzésünk résztvevői garantáltan végigmennek a Leannovation LeanGate játákpályán, és terveink szerint a játék egyes elemeit már a következő Gyakorlati lean szakértő  és a Lean Facilitátor képzésinkbe is beillesztjük. Ugyan szintidőn belül  nem sikerült megoldani a feladatot, a hangulat kíváló volt,  résztvevőink feltöltődve, sikerélménnyel és tanulással gazdagodva kezdték meg a hidegtálas asztalok remekműveinek kóstolását.

Köszönjük közösségünk minden tagjának, Partnereinknek és támogatóinknak ,hogy  együtt építjük a hazai lean közösséget. Kapunk nyitva minden fejlődésre és tanulásra vagyónak, nézz be hozzánk következő  Nyílt napunkon

Leannovation Team