Leannovation képzési program

A folyamatos fejlesztési kultúra tudatos vezetői elköteleződés, napi szinten képviselt szakmai elhivatottság döntése.  A lean szemlélete és eszközrendszere erre épülve tud egy szervezetnél megszilárdulni – képzett, szakmailag és vezetői kompetenciákban is felvértezett kollégák irányítása alatt. A japán Toyota Engineering Corperation képzések módszertanát alkalmazó (a TEC támogatásával)  Leannovation képzési programunk erre a kihívásra készíti fel a  lean szemlélet mellett elkötelezett mérnököket, vezetőket. A hagyományos tantermi oktatások helyett mi a „genbaközeli”  gyakorlati szimulációkban, csoportmunkában és visszajelzésekben, az inspiráló és üzenetértékű tudásátadásban, a saját tapasztalatra építkező szakmai érettségben hiszünk.  A sok tanulási élmény mellé, még egy nagyszerű lehetőséget kínálunk: a képzést sikeresen elvégzők közül a legkiemelkedőbb projektanyagot bemutató résztvevőt  a Leannovation a TEC  TPS Grade 4 fokozatú képzésre javasolja, térítve az 1 hetes japán képzés költségeit.

Ha szakemberként, vezetőként szeretnél fejlődni, vagy a jövőben szakértőként, tanácsadóként dolgoznál a szakmában, akkor itt a helyed. Mi azon dolgozunk, hogy a Leannovation képzés szakmai garancia legyen a piac szereplői számára, a nálunk végzettek tudatosan és szakmai magabiztossággal vigyék be a szervezetekbe a megszerzett tudást és tapasztalatot. Képzési napok: péntek-szombat!

Program leírása

Leannovation képzési program  –  következő időpont 2020. október

A képzés 1. része: gyakorlatorintált tudásátadás, mely a Leannovation oktatótermében, a lean laborban és vállalati helyszíneken  valósul meg, az alábbi tematika mentén:

Lean intro –  a közös nyelv modul 1
Lásd, vedd észre, értsd meg!
Transzparens folyamatok- felszínre hozott problémák modul 2
Beépített minőség
Az áramlás megvalósítása
A vezetők standardizált munkája modul 3
A lean szervezet, a lean szemléletű vezető
A kaizen titka – a folyamatos fejlesztés kultúrája modul 4
Problémamegoldó szervezet
Termelékenység menedzsment- gépek a hatékonyság szolgálatában modul 5
Lean a gyárkapun túl
Lean transzformációs stratégia
VIZSGA

A fenti napokon felül csoportos és egyéni coaching időpontokat biztosítunk, melyek ütemezését egyeztetjük.

A programban megcélzott vegyes tanulási modell:

  • Valamennyi képzési modul péntek- szombati elfoglaltsággal jár, melyből több nap külső, vállalati helyszínen zajlik.
  • a tantermi oktatásokat műhelymunkákkal, szimulációkkal, különböző játékosítási elemekkel vegyítjük.
  • a vállalatokhoz kihelyezett képzéseket csoportfeladatokkal, facilitálási gyakorlatokkal, projekt prezentációkkal erősítjük,
  • A tanultak alkalmazását csoportos tapasztalat megosztással, egyéni /csoportos coaching beszélgetésekkel, mentorálással támogatjuk. Az egyéni fejlődést a résztvevő által feldolgozott fejlesztési projekten keresztül mérjük, melynek témáját, célját a résztvevő jelöli ki és valósítja meg a képzés ideje alatt.

A képzés 2. része: A képzési folyamat a résztvevő által választott vállalati probléma gyakorlati feldolgozásával (projektprezentáció) és írásos vizsgával zárul.

Elvárások a fejlesztési projekttel kapcsolatban:

  • a fejlesztési téma kiválasztása valós vállalati környezetben, valós igények alapján történjen,
  • tiszta célállapot és számszerűsíthető eredmény  kerüljön kijelölésre,
  • a célállapot eléréshez a lean szemlélet elveit, módszereit és eszközeit kell használni,
  • munkatársak, érintettek bevonása, oktatása és fejlesztése bizonyítható, tetten érhető legyen,
  • projekt összefoglalása egy strukturált problémamegoldó módszert követve, inspirálóan facilitálva történjen,
  • cél, hogy a fejlesztési projekt eredményeként a résztvevő képzésre fordított összeg a vállalat számára a képzés befejezését követő 1 éven belül megtérüljön.

A program sikeres elvégzését tanúsítvánnyal igazoljuk, melyet egyetemi együttműködő partnereink is véleményeznek. A tanúsítás azt igazolja, hogy a résztvevő elvégezte a képzési programot, érti a lean menedzsment szemléletét és működését, a szükséges humán menedzsment kompetenciák birtokában képes a megfelelő módszereket és eszközöket a kitűzött cél szolgálatába állítani, ezáltal a vállalati folyamatok működését javítani. A lean szemlélet alkalmazásának képességét a végrehajtott projekt által elért eredmények alapján tanúsítjuk. A képzést sikeresen elvégzők közül a legkiemelkedőbb projektanyagot bemutató résztvevőt  a Leannovation a japán AOTS által szervezett TPS Grade 4 fokozatú képzésre javasolja, térítve az 1 hetes japán képzés költségeit.

Programunkat a  Toyota Engineering Corperation szervezete is támogatja, mentorálja.

Résztvevők

A programot a lean szemlélet mellett elkötelezett mérnököknek, vezetőknek ajánljuk, akik az emberközpontú, értékeken alapuló szervezetek létrehozásában, a problémamegoldó gondolkodásban és folyamatos fejlesztésében hisznek. Szívesen látjuk azon a csatlakozókat, akik új hivatást, szenvedélyt szeretnének a szervezetbe vinni, vagy a meglévő tudást és tapasztalatot szeretnék elmélyíteni, innovatív, új szemléletből megélni.

Helyszín

A képzés helyszíne tantermi napokon a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. A vállalati genba gyakorlatoknak az autóiparban és más gyártói szektorban tevékenykedő partnereink biztosítanak helyszínt. A Leannovation könyvtárban minden ajánlott szakmai irodalom megtalálható.

A képzés oktatói

Pető Sándor –  lean, TPS Grade 4 tanácsadó, autóipari szakértő

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, Coach

Vendégelőadóink a vállalati kommunikáció, szervezetfejlesztés, ipari automatizálás témában a szakma szakértői.

A képzés díja

660 000 Ft + ÁFA (838 200 Ft bruttó)

Azonos vállalattól érkező több résztvevő esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

Részletfizetési lehetőség igénybe vehető.

 

Ha többet szeretnél tudni a programról, Nyílt napunkon találkozhatsz az oktatókkal, megtapasztalhatod az oktatási módszereinket és felteheted kérdéseid.

Jelentkezés

Jelentkezés az időpont véglegesítése után az  info@leannovation.hu címen. A jelentkezőkkel előzetesen rövid szakmai beszélgetést folytatunk.

Várjuk a közös tanulást!