Mindfulness mérnök nyelven

A lean transzformáció akkor sikeres, ha a folyamatos fejlesztésre való igény a vállalati kultúra szerves része. Az elköteleződés megteremtése nagyfokú fókuszt és rezilienciát kíván minden egyes nap. A feszített munkatempó, a kreatív problémamegoldás, a változásokra történő gyors reagálás a figyelem csökkenésével és a stressz szint növekedésével járhat még a legtapasztaltabb szakembereknél is. Hogyan növelhetjük a fókuszálási képességünket? Milyen módszerek segíthetnek abban, hogy rugalmasan reagáljunk stresszes környezetben?  Az 1 napos Mindfulness mérnöknyelven képzés célja, a mindfulness (tudatos jelenlét) alapvető módszereinek megismerése, kulcsgyakorlatainak hatékony elsajátítása a fókusz és a reziliencia növelése érdekében.

Résztvevők

A Mindfulness mérnök nyelven képzést azoknak ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció során kreatív problémamegoldással, folyamatos fókuszt igénylő kihívásokkal, változások kezelésével, nagy felelősséggel vagy stresszes környezettel néznek szembe mindennapi munkájuk során.

Lean / folyamatos fejlesztési (C.I.) szakcsoportok munkatársait, a lean-ben aktív irányítói szerepet betöltő középvezetőket, specialistákat, mérnököket várunk, akik eredményességüket az önmaguk tudatos fejlesztésével szeretnék fokozni.

Optimális résztvevői létszám: 8-12 fő.

A képzési módszer

Mindfulness mérnök nyelven képzésünk, gyakorlatorientált, saját tapasztalatokon alapuló 1 napos műhelymunka. Légzőgyakorlatok, fókuszálást segítő játékos feladatok, saját élmény szerzésére irányuló vizualizációs elemek, informális gyakorlatok, vezetett meditációk segítik a fókuszálási és stresszkezelési készségek fejlesztését.

A tréningen való részvétel nem igényel előképzettséget vagy speciális felszerelést, viszont kényelmes ruházatot ajánlunk.

A hatékonyság a rendszerességben és a következetességben rejlik, így otthoni gyakorlófeladatokat és hanganyagokat is biztosítunk, valamint szakmai cikk és könyvajánlóval készülünk.

A képzés programja

  • Mindfulness szakmai hátterének megismerése, piacvezető nagyvállalatok és világhírű egyetemek bemutatása, ahol már használják a módszert
  • Kutatásokkal igazolt valós eredmények feltérképezése
  • Technikák, eszközök, módszerek megismerése: mindfulness informális és formális gyakorlatai
  • Szellemi túlterheltségből adódó leggyakoribb testi feszültségek (fej, nyak, hátfájás) oldása
  • Fókuszálási képességet, memória növelést segítő gyakorlatok
  • Stresszből gyökerező veszteségek tudatosítása és minimalizálása

A tréning úgy lett dizájnolva, hogy a használt módszerek könnyen beépíthetőek legyenek a mindennapi rutinunkba.  Egy valódi Genbán veszünk részt, ahol a cél a saját értékteremtő folyamataink feltérképezése (mire van szükségem) és a saját veszteségeink minimalizálására való törekvés (mire nincs szükségem)?

Miért lehet hasznos ez a program?

A mindfulness formális és informális gyakorlatainak rendszeres alkalmazása bizonyítottan hatékonyabbá teheti a koncentráció képességet, memóriát, teherbíróképességet, testtudatosságot és csökkentheti a szellemi túlterheltséget, korai kiégést, figyelemzavart, ingerültséget, szorongást, magas vérnyomást és egyéb „menedzser” betegségre való hajlamot.

*Igény esetén +1 napos képzés után követést szervezünk, ahol a gyakorlatok elmélyítésére és finomhangolására lesz lehetőség.

Helyszín

A képzés helyszíne a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított oktatóterem ill. a nyugodt workshop beszélgetéseknek helyet adó könyvtárszoba  kiválóan alkalmas a téma elméleti és gyakorlati feldolgozására, a tudatosítás gyakorlására.

A képzés oktatói

Sztakhó Nikolett – tréner, szervezet és folyamatfejlesztő, a Let it slow alapítója

A képzés díja

50 000 Ft +ÁFA (63 500 Ft bruttó) / fő

10% Early Bird kedvezmény érvényesíthető.

Azonos vállalattól érkező több résztvevő esetén 10% kedvezményt biztosítunk.

Jelentkezés

A képzés időpontja:

2020.május

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy a lenti űrlapon.

Jelentkezési határidő: 

Várjuk a közös tanulást!

[contact-form-7 404 "Not Found"]