TWI JR – Munkakapcsolatok

„A vezető a munkatársai révén ér el eredményeket.”

A munkaerőpiaci helyzet nehézségei miatt létfontosságúvá vált a munkatársak gyors és hatékony képzése, sikeres beillesztése (integrálása) és hosszú távú megtartása.  Ezekhez a feladatokhoz ad segítséget a TWI Job Relations – Munkakapcsolatok – módszertan, amelyet kifejezetten a munkahelyi direkt vezetők (csoport- és művezetők, team leader-ek) számára fejlesztettek ki.

A képzés célja, hogy a vezetők képessé váljanak az „emberi tényezők” kezelésre a munkahelyen. Módszeresen tudjanak erős, pozitív munkakapcsolatot felépíteni és fenntartani a szervezet / csapat minden tagja között, és ezzel megelőzzék a munkára negatív hatású személyi jellegű problémákat.

A TWI Munkakapcsolatok (JR) program felkészíti a közvetlen vezetőket

  • munkacsoportjuk emberi kapcsolatrendszerének tudatos kezelésére
  • csapatuk eredményességének javítására – az együttműködés fejlesztésével
  • a személyi jellegű problémák megelőzésére és korai felismerésére
  • a már kialakult személyi problémák hatékony, korrekt, humánus megoldására

A képzés megadja azokat az alapokat, amelyek segítségével a gyakorló vezető tudatosan és módszeresen tehet a fluktuáció ellen, a munkatársak megtartásáért és a jó munka feltételét jelentő pozitív munkakapcsolatokért.

A képzés programja

  • Bevezetés a TWI programba
  • A vezető 5 feladata és felelőssége
  • A jó munkakapcsolatok alapfeltételei – a problémák megelőzésének lehetősége
  • Az egyéniség jelentősége
  • A 4 lépéses módszer – személyi jellegű problémák módszeres kezelése
  • Esettanulmányok, mintapéldák és hozott szituációk elemzése

A képzést ajánlottan 10 órában, min. 3 napra osztva  javasolt megvalósítani – optimálisan 2 héten belül, munkaidőben, a vállalaton belüli megfelelő kommunikáció és vezetői támogatás mellett.

A képzés módszertani összetevői

Előadás, demonstrációk, esettanulmányok feldolgozása, csoportmunka, egyéni eset-bemutatók, szituációs gyakorlatok.

A tapasztalatok szerint az intenzív közös munka a vezetői kompetenciák fejlesztésen túl erős csapatépítő jelleggel is bír.

Résztvevők

A képzés célcsoportja az operatív, direkt vezetői szint: termelési/ logisztikai/ karbantartási/ minőségbiztosítási csoportvezetők, team leder-ek, műszak-/művezetők, supervisor-ok. A képzés optimális létszáma 8-10fő.

Jelentkezés

A képzési sorozat Ügyfeleink telephelyén kerül végrehajtásra. Árajánlatkérés, bővebb információ az alábbi elérhetőségeken: info@leannonvation.hu , vagy edit.vathy@parls.hu  +36 30 4353376

Várjuk a közös tanulást!