Budapest Lean Coffee 2019 December

BLC 5 –  ünneplés, lean tanulás kicsit másképp!

2014. december 4.-én volt az alapító találkozónk…Azóta a december minden évben az  ünneplésről  is szól – köszönet a közösségünknek a töretlen szakmai lelkesedésért,  az inspiráló havi 3 órákért! Az 5. évfordulóra is készült torta, de ezúttal egy kis játékkal „dolgoztattuk meg” a csapatot az ünneplés előtt.

A Leannovation csapatában folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lean szemléletét minél gyakorlatiasabb és élvezhetőbb módon adjuk tovább az azzal ismerkedőknek, az érdeklődőknek. A Lean Laborba a kezdetektől beköltözött az ipari hangulat: adott célok mentén valós termékeket gyártunk, sztenderdizálunk, fejlesztünk – bevetve a lean hard és szoft eszközeit, sőt az Ipar 4. 0 megoldásait is. Tudatosan dolgozunk  a vizuális környezeten, mert szeretjük, ha transzparens a tudás, figyelmet megragadó és inspiráló a képi megjelenés. A képzéseket a laborgyakorlatok mellett sok szimulációval, játékos feladattal fűszerezzük és a résztvevői aktivitást nem kell kérni! Ezekben a szituációkban jó érzés látni a flow (áramlat) élményt, ahogy a résztvevők  a cél érdekében kreatívan és csapatban együttdolgozva értik meg pl. heijunka lényegét vagy ahogy „leesik a tantusz” az egy darabos áramlás kapcsán.

A flow (áramlat) elmélet egy jeles magyar pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály, Széchenyi-díjas professzor nevéhez köthető. Az elmélet szerint az ember akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha a feladataira koncentrálva megszűnik számára a külvilág, teljesen átadja magát az adott helyzetnek. Ez az érzés kerítette hatalmába a Leannovation csapatát is, amikor elkezdtünk ötletelni egy olyan játékon, ahol a szórakozást lean tudással és csapatjátékkal tudjuk összekötni. A Budapest Lean Coffee csapata által tesztelt első hazai lean játékpálya a szabadulószobák logikájára építve lett kialakítva. Adott egy izgalmas háttérsztori, a csapat által elérendő cél, melyet logikai, matematikai és ügyességi feladványok mellett jópár lean tudáson alapuló fejtörő megoldásával lehet elérni. Mint a leanben, egy ilyen játékpályán is alapkritérium a csapatmunka- erre is volt egy fantasztikus feladat, külső szemlélőként 5 perc alatt kiszínezte a résztvevők disk lapját….És sikerült, mindkét csapat remekül szerepelt és bejutott a lean kapuján! Egy-két fotót megosztunk a hangulatról, a többi pedig legyen személyes meglepetés minden látogatónak. Merthogy mindenképp továbbgondoljuk és a résztvevők visszajelzése alapján fejlesztjük a játékot:  hogy a LeanScape lean játékpálya egy igazán unikális, tartalommal, tanulással és élményben gazdag lean specialitásunk legyen!

Ezúton is nagyon köszünjük az építő kritikát, a dícsérő szavakat, a pozitív visszajelzéseket. Az alábbi benyomásokat a játékról egy résztvevőnk írásban foglalta össze, büszkén osztjuk meg:

  • Ötletes
  • Átgondolt
  • Minőségi
  • Leköti az embereket, ad sikerélményt
  • TRENDI:)

Várunk Benneteket 2020-ban is, január 8-án Évtervezéssel kezdünk!

Nagyon boldog ünnepeket, jó pihenést kívánunk minden kedves tagunknak!

a Leannovation csapata