DLC 2020 Január – Évtervezés

Évtervezés – 2020 DLC

Aktív esténk volt az első Debrecen Lean Coffee-ján. Fókuszban az évtervezés volt, a Hoshin Kanri stratégia lebontás módszerével. A Hoshin Kanri-ról részletesen olvashattok a januári Budapest Lean Coffee összefoglalójában Edittől https://leannovation.hu/lean_coffee/budapest-lean-coffee-2020-januar/.

Mivel egy nagy lean közösség vagyunk, mi is hasonló agendát követtünk. A Lean Coffee 2019-2022 célok bemutatása után két csoportban dolgozott a csapat, hogy meghatározzuk az idei év felvezető, bemelegítő témáit és ötleteket gyűjtöttünk, hogy milyen irányban tudjuk fejleszteni a közösség tudásmegosztását. Illetve mindkét csapatnak feladat volt, hogy a Lean Tourismo keretében milyen benchmark látogatásokat csináljunk, akár külföldön is.

„Termékeny” volt mind a két csapat. A felvezető témáknál figyeltünk a hard és a soft egyensúlyára, illetve arra is, hogy néha vissza kell nyúlnunk az alapokhoz. Az ötletek ismertetés után a Lean Coffee szabályai szerint pontoztunk, mely meghatározza, hogy milyen sorrendben ütemezzük be a témákat. Februárban a veszteségek lesznek porondon, nemcsak a 7+1 hanem még kiegészítve 2-vel. Lesz miről beszélgetnünk, ahogy Paul Akers is megfogalmazta a 2 Second Lean-ben – 90% veszteség (vagy még több).

A másik csoport gondolatai a közösségi média körül forgott – Facebook, Linkedin – ahol nagyobb jelenléttel, a saját tapasztalatok megosztásával lehetne terjeszteni a „lean igét”. Talán a legizgalmasabb ötlet a webinárium volt, azaz az Online Lean Coffee.

 

Nagyon ígéretes lesz ez az év is!

 

Köszönjük Nektek!