Digitális eszközök – személyes hatékonyság

Szeptember első szerdáján azokról a digitális módszerekről beszélgettünk, amelyek egyszerűbbé , stressz mentesebbé tehetik a mindennapjaink. Az este hívószava a személyes hatékonyság volt.
A téma előadója Ladosinszki István, aki saját tapasztalatait hozta be az estére.

Ráhangolódásképp tisztáztuk, mitől is érezzük stresszesnek a napokat, mi az ami velünk történik, ha feladatainkat nem tudatosan, fókuszáltan tervezzük be….Paul Akers által fejlesztett LEAN PD applikáció gyakorlati tapasztalataival indítottunk, István kiemelte az előnyeit és alkalmazási korlátait is. Ezek után  kicsit mélyebben ránéztünk  a GTD, COD módszertanok logikájára.  Az eszköztárból a Todoist, Trello, IFTTT és a POCKET gyakorlati tapasztalatai, hasznossága is átbeszélésre került. Ezek az eszközök mind-mind segítenek a fókusz tartásában, a jó szokások kialakításában, a feladatok automatizálásában. (a veszteségek eltüntetésében). Mint kiderült a csapatból többen használják valamelyiket – így a tapasztalatcsere infói még több tudást vittek az estébe.

Egy biztosan kiderült: minden jelenlévő számára kihívás a napok beosztása és a rendelkezésre álló idő hatékony menedzselése. Érdekes vélemények hangzottak el a naplóban vezetett kézi feladatkövetés kontra digitális feladatkövetés megközelítésekben…Praktikákat, munkahelyi szabályokat osztottak meg a kollégák, melyek mind-mind a megszakítások elkerülését, a fókuszáltabb munkavégzést támogatják.  Voltak köztünk „profik” személyes hatékonyság tudásban és nagyon sokunknak egy rettentő jó struktúrát,  áttekintést adott az előadás a digitális eszközökben rejlő lehetőségekkel kapcsolatban. Ezek után mindenki újragondolhatja, fejlesztheti a saját személyes hatékonyságát!  –  jó példa akár lehet Ladó is:-)

A warm-up téma után Lean Coffee meeting struktúra mentén folytattuk beszélgetést, a csapat által megszavazott 3 izgalmas téma mentén. Nagyon jó volt újra a személyes térben beszélgetni, szakmázni, véleményt cserélni, feltöltődni!

Köszönjük, hogy jöttetek –  találkozunk október első szerdáján:-)

Váthy Edit  – Leannovation