DLC – 2020. Szeptember – Helló Kecskemét!

3 óra szakmai feltöltődés,  lean tapasztalatcsere és remek kapcsolatépítési lehetőség. Örömmel jelentjük, hogy szeptembertől a Leannovation által életre hívott Lean Coffee fórumok keretében ez a közösségi élmény már Kecskeméten is elérhető!

A Kecskemét Lean Coffee találkozókat ebben a városban minden hónap második keddjén tarjuk, 17:30 – 20:30 között, a helyszínt pedig a Qualimax Group „genbája” biztosítja Révész Gyula jóvoltából. Kecskeméten Gyula lesz a rendezvény társszervezője, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Szeptember 8.-án 12 lelkes résztvevővel indultunk, szakmailag és emberileg is színes csapat jött össze. (hölgyeket ezúton is bátorítom a részvételre, mert most 1:11-hez volt az arány). A fenséges szendvicsek mellett elindultak a bemutatkozások: ki milyen céllal, (lean) tudással, elvárásokkal érkezett. Voltak körünkben multinacionális vállalkozások vezetői éppúgy, mint start-up céget építő szakemberek, lean szakértők és leannel még éppen csak érintőlegesen találkozó érdeklődők. Az egymásra figyelő beszélgetést a Lean Coffee fórum bemutatásával folytattuk –  küldetés, célok, témák, sztorik stb. Az összefoglaló letölthető  ITT. A Lean Coffee meeting szabályok ismertetése után gyorsan színes lett a kanban board-unk a post-itoktól. És hogy milyen témákat hoztak be a kollégák? Hosszan beszélgettük a dolgozói bevonást segítő módszerekről, praktikákról, bevállt gyakorlatokról, és terítékre került az örök klasszikus ötletmenedzsment rendszer is. Nagyon inspiráló és frappán vélemények és tapasztalatok cseréltek gazdát –  tartalmából ki-ki elvihette ami számára hasznos volt.

Azt is megszondáztuk, milyen témák érdeklik mélyebben a résztvevőket, mi az amivel Warm-up előadásként tervezzünk. Ötletek gyűltek, de a következő alkalommal újra elővesszük a listát és bővítjük az új igényekkel.

Ami biztos, hogy október 13.-án újra Kecskemét Lean Coffee és a járványhelyzet miatt lemondott Lean on the Beach konferencia egyik izgalmas előadását hallgatjuk meg a Warm-up témában.

2 Second Lean –  Paul Akers – Mercedes…mi közük egymáshoz?  Regisztráljatok Meetup-on és ugorjatok be egy kávéra!

Váthy Edit, Leannovation