Kaizen – Változz félelem nélkül!

A februári bemelegítő témánk Robert Maurer: Kaizen – Változz félelem nélkül! című könyve kapcsán beszélgettünk. Az előadásra Stasztny Péter készült fel, aki lean szakemberként munkájában már sok-sok éve napi szinten alkalmazza a kaizen szemléletét. De ez az este nem az ötletládákról, a sok vállalatnál megszabott keretek között működő(?) kaizen folyamatról volt szó, sokkal inkább a változásokkal kapcsolatos viselkedésünk emberi, biológiai hátterét, agyunk reagálásának mechanizmusát értettük meg.

Péter prezentációja végigvitt a könyv főbb üzenetein, már a  diasort végignézve is sok gondolatot ültethet el az olvasóban. De senki ne hagyja ki az olvasás élményét, hisz a szerző nagyon sok életszerű példával színes, lean történeti vonatkozásokkal fűszerezve vezet végig a témán. Ami biztos, hogy lean szakemberként elolvasva is ad egy új színezetet és megértést a kaizen vállalati alkalmazásához! Csak kis lépésekben, hogy ne íjeszük meg az agyunkat!

Ezen az estén debütált a 10 perc lean kisokos, közösségünk kérésére. Februárban a Toyota Termelési Rendszer házán mentünk végig. Márciustól folytatjuk a TPS ház értékeivel, irányelvekkel, módszerekkel, eszközökkel.

Most is gyorsan elszaladt az idő, találkozzunk márciusban is!

Ugorjatok be egy kávéra.

Pető Sándor – Leannovation