Kihelyezett Lean Coffee- Látogatás a WernerCo Hungary Kft.-nél

A nyári szünet előtti utolsó találkozónkon a WernerCO Hungary kecskeméti vállalatához látogatott egyesületünk tagsága. A könnyűfémszerkezeteket gyártó cég elsősorban létrák, csomagolás, szállítás és a speciális megoldások területén tevékenykedik, innovatív és magas minőségű termékekkel látva el a piacot.

Létra gyártásban és fejlesztési szemléletben is jeles:-)

A helyszínen Nagy Abonyi Tamás (Engineering Manager) fogadta a résztvevőket, akiket ezt követően egy lendületes és igazán informatív előadás keretében Paróczi-Nagy Ferenc (Plant Manager)  vezetetett be a cég történetébe, ismertetve a termékportfoliót és a szervezet előtt álló kihívásokat.  A fejlesztési célok között markánsan megjelenik az automatizálás, az Ipar 4.0 irányába való erősödés de sarokpont az értékáram mentén történő teljes layout optimalizálás is.

Azt Tamástól már tudtuk, hogy a cég vezetése elkötelezett az értékközpontú, lean szemléletű gondolkodás mellet, de magával ragadó volt az a lelkesedés és hit amit az előadás alatt „elsőkézből” érezhettünk a jelenlévő vezetőktől.  A folyamatos fejlesztés kultúrája, a kihívások és az odáig vezető út melletti elköteleződés, a szervezeti bevonás mind-mind tapintható volt a látogatás és beszélgetések során.

Gyártúra

Az irodai előadás után vezetett látogatás következett a teljes értékáramot bejárva, ismertetve a folyamatlépéseket és a már megvalósult vagy tervezett fejlesztéseket. Nagyon szuper példákat láttunk a félkész termék tárolásra és anyagmozgatásra (saját fejlesztésű tárolók), az 5S  és a Safety first elv megvalósulására, a szervezett és átlátható működésre.

A bejárás után a résztvevők visszajelzéseket adtak az „amit vártam -amit kaptam” kérdések mentén. A post-it cédulákon az „inspiráció/erős fejlesztési szemlélet / a szervezeti kultúra / vizualizáció, 5S, rendezettség / tudatos „okosítás”, digitalizáció /  jól szervezett, nyugodt gyártás / dolgozóra tervezés” gondolatok jelentek meg. Gratulálunk a szervezetnek az úthoz  amit az elmúlt évtizedekben bejárt és mára vezető alumínium-feldolgozó vállalattá vált. Az nem kérdés, hogy az általuk zászlóra tűzött célokat megvalósítják, de kívánunk hozzá továbbra is ilyen lelkes hozzáállást és lendületet!

Lean Coffee meeting

A gyártúra után egy kis szendvicsvacsora következett,  majd  kötetlen Lean Coffee beszélgetésekkel folytattuk az estét – a cédulákra leginkább a látottakra, hallottakra reflektáló témák kerültek fel, de pl. az örökzöld „lean bevezetés lépései” vagy a kevésbé gyakori  munkabiztoság témája is megjelent. A szavazás után a Layout tervezés best practice gyakorlatát jártuk körbe – kezdve onnan, hogy mi mindenre gondoljunk/milyen szempontokat veszünk figyelembe a tervezés során, egészen odáig hogy milyen szoftverek/módszerek segítik a tervek tesztelését és validálását. (Mock-up, Carton Engineering, Plant Simulation)

A program köszöneteként természetesen átadásra került a Lean Coffee bögre is házigazdánknak –  ezúton is köszönjük a nagyszerű szervezést és az informatív, inspiráló estét!

Találkozzunk a konferencián!

A következő találkozónk Budapesten, a Római parton lesz ahol az éves Lean on the Beach konferenciánkon egy egész napot tölthetünk együtt és beszélgetünk izgalmasnál izgalmasabb témákról! Szeretettel várunk Benneteket, jelentkezés a linken: Lean on the Beach konferencia – 2022.07.06.

Találkozzunk a Beach-en:-)

Váthy Edit – Leannovation Egyesület, elnök