TOYOTA Kolin gyárlátogatás

A Leannovation Egyesület október 2-án első alkalommal látogatott országon kívül Lean Tourismo esemény keretében. Uticélunk a csehországi Kolín volt, ahol  a TOYOTA összeszerelő üzemében a Toyota Aygo és Toyota Yaris modellek készülnek.

A csapatot Koreatsu Aoki elnök úr és a szervezet szakmai vezetői fogadták. A bevezető előadásban megismertük a cég történetét és fejlődési szakaszait, szó esett a szervezetnél képviselt értékekről és  természetesen a termék portfólió bővüléséről ill. az azzal járó kihívásokról is esett szó.

Látogatás a genbán

A gyárlátogatás végigvezetett a  teljes értékláncon  –  az alapanyagraktártól kezdve a préselésen, hegesztésen, összeszerelő műveleteken át a végellenőrzésig.  Akinek volt szerencséje Japánban autógyárban járni, itt nagyon ismerős genba élmény fogadta: Zene, és folyamatos andon jelzések – rend és tisztaság mindenhol – erőteljes vizualizáció a teljes üzemi területen – magas fokú sztenderdizáció az állomásokon – jól karbantartott, (de nem feltétlen a legújabb) eszközök és berendezések és sok-sok ötletes megoldás. Említésre méltó például területenként kialakított Kaizen workshop műhely, melyben a dolgozói ötletek megvalósítása folyik. A dolgozói bevonást a táblákon több helyen szereplő QC körök valós működése támogatja.

A teljes átfutási idő modelltől, színtől függően 10-12 óra, a vevői igény alapján beállított ütemidő ottjártunkkor 74 másodperc volt.

Lean Lunch –  szakmai beszélgetés bento box mellett

A gyártúra után az asztalokon mindenkit egy  bento box fogadott –  az elnök úrral és szakértői csapatával kiegészülve egy hagyományos japán ebéd vette kezdetét, lehetőséget adva a felmerült kérdések megválaszolására.

A szakmai beszélgetés a szervezői oldal által előzetesen kiküldött kérdések mentén indult el. A kérdéseinket „visszakaptuk”, első körben a csapatot kérdezte meg  Aoki san az egyes témákban, majd sorban minden jelenlevő kifejtette gondolatait néhány percben. Ezekből osztunk meg néhányat az alábbiakban.

1. Mit jelent az Ön számára a Toyota Production System?

A kérdés kapcsán értékes és elgondolkodtató vélemények hangzottak el, de egybecsengett azon vélemény, hogy a TPS legfontosabb feladata a képességek, a munkatársak fejlesztése.Vendéglátóink szakemberei az alábbi kulcsgondolatokat fogalmazták meg:

2. Mi volt a kulcs a TPS bevezetésében itt Csehországban,  Kolin telephelyén? 

  • A bevonás, ugyanis a TPS sikeres működéséhez  MINDENKI részvételére szükség van!
  • NEMAWASHI szemlélet megvalósítása – dolgozók véleményének kikérése: a nemawashi szó szerinti fordításban annyit jelent: „körül járni a gyökeret”.  A Toyota termelési rendszerében – és magában a japán kultúrában – a szó egy olyan informális folyamatot jelent, amely az alapozásra és a konszenzus kialakítására irányul, mielőtt formális változtatásokat hajtanánk végre egy adott folyamaton vagy projekten. „kiássák a fa gyökereit, hogy előkészítsék az átültetésre”
  • SZTENDERDEK létrehozása és betartatása
  • TÁMOGATÁS a munkatársak fejlődéshez – különösen csoportvezetői szint
  • KAIZEN GYÜMÖLCSE – ha nem élvezik az erőfeszítéseket „belehalnak”
  • FOLYAMATOS FEJLESZTÉS – a sztenderd az aktuális állapotra érvényes, mindig fejleszteni kell.

3. Mi lenne a javaslata a TPS bevezetésére? Hogy érdemes elindulni?

A kérdés kapcsán beszélgettünk eszközökről, képzési rendszerről, sőt lapozgattuk Taichii Ohno könyvét is, Aiko san olvasott is fel belőle.  Természetesen a Toyotánál is erős, többszintű képzéssel támogatott a TPS szemléletének és módszertanának terjesztése – ebben TPS tanúsított trénerek segítenek a szervezeten belül. (több mint 2 éves folyamat a képzettség megszerzése).  Ahogy a genbajárás során láttuk, számtalan eszközt/módszert alkalmaznak a veszteségek csökkentésére. Vendéglátóink szerint azonban a működés sikerességében  sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a szervezeti viselkedésformák, a szervezetet meghatározó vezetői attitűd, vállalati kultúra. A nehézség abban rejlik, hogy a vállalati kultúra nem egy könyvből tanulható módszer –  ahhoz, hogy a TPS-t jól alkalmazzunk legelsőként ezt kell megérteni!

Rengeteg gondolattal, hasznos ötlettel gazdagodva zártuk a napot és nagy köszönettel búcsúztunk a Toyota szakmebereitől.

Felejthetetlen szakmai élményben volt részünk –  köszönjük a megtisztelő lehetőséget!

Következő Budapest Lean Coffee eseményünk november 8.-án lesz a Leannovation Training Centerben. November a MINŐSÉG hónapja, ennek kapcsán beszélgetünk majd Fehér Norbert szakemberrel! Csatlakozás Meetup-on!

VÁTHY Edit  – Leannovation Egyesület – elnök