fbpx

Miért tanúsítunk egy szervezetet?

Minőséghónap

November  – MINŐSÉG HÓNAPJA, HETE, NAPJA,  szerte a világon ebben a hónapban a minőség fontosságát népszerűsítik, ünneplik.

Novemberben a Debrecen Lean Coffee felvezető témája is a minőségügyet helyezte fókuszban.  Dr. Czelleng Arnold minőségügyi szakember, oktató és felkészítő bemelegítő témája után Bartos Ágnes egyesületi tagunk vezette a beszélgetést. Olvassuk Ági összefoglalóját, gondolatait az estéről:

Bátorság az értékrend kiálláshoz

A Debrecen Lean Coffee rendezvényen novemberben, a minőség hónapján én, mint minőségbiztosító lettem felkérve az összefoglaló megírására. A felvezetőt Dr. Czelleng Arnold tartotta.

A gondolat, amelyet most magammal viszek a következő:

A hitelesség egyik alapfeltétele a „BÁTORSÁG AZ ÉRTÉKRENDÉRT KIÁLLÁSHOZ”.

Hogy miért is gondolom, hogy ez a legfontosabb a minőségbiztosítás folyamatában?

Egy vállalat értékrendjét a felső vezető vagy a felső vezetés határozza meg, amellyel egy minőségbiztosítónak teljes mértékben azonosulnia kell ahhoz, hogy jól tudja végezni a munkáját. Ő az, akivel a cég összes alkalmazottja nap mint nap találkozik, ő az, aki közvetlenül kommunikál, dicsér, biztat és adott esetben kritizál, jó gyakorlatot határoz meg és követel. Ha ez az értékrend kompatibilis, akkor egy irányban tolnak egy szekeret és egyazon vízió, célkitűzés megvalósításáért küzdenek. Ez egy jól működő rendszer, függetlenül attól, hogy az az értékrend valójában mennyire előremutató.

Amikor az érdekelt felek elégedettségéért küzdünk és az értékrend ennek megfelelően van definiálva szinte automatikusan teljesül a folyamatos fejlesztés, tervezés, megvalósítás és ellenőrzés. Innentől kezdve az auditálást már nem is egy stresszes nyűgként éljük meg, hanem bátran és örömmel mutatjuk meg mások számára, hogy hogyan élünk, gondolkodunk és mik a további terveink. És igen, ahhoz, hogy ez a vevőink és partnereink számára is megismerhető legyen bizonyos dolgokat dokumentálnunk is kell!!!!!!

Bartos Ágnes – Leannovation Egyesület, egyéni tag

Ha érdekel a minőségügy és átfogó képet szeretnél kapni a témában, nézd meg a Minőségügyi szakértő képzésünk tematikáját. Ha érdekes számodra, várunk a következő képzésen!.