2 Second Lean magyarul!

2 Second Lean – hogyan fejleszd az embereket és építs szórakoztató lean kultúrát munkában és otthon

A 2018 szeptemberi Lean Coffee-n egy nagyon inspiráló előadást hallottunk Paul Akers munkásságáról, módszeréről és annak eredményességéről Ladosinszki Istvántól. Első és átütő sikerű könyve a 2 Second Lean  hihetetlenül inspiráló és gondolatébresztő  – annak is, aki most ismerkedik a lean megközelítéssel és annak is aki már szakértője…

A coffee beszélgetést ezzel a videóval kezdtünk, https://youtu.be/EqtKKkastWk  egy kis virtuális benchmark látogatást téve a FastCap üzemébe. Lenyűgöző, amit ez a lean mániákus megvalósított faiipari szerszámokat és eszközöket gyártó cégénél az USA-ban – és mint az előadásból kiderült privát életében is. Vallja (és bizonyítottan megvalósította), hogy a lean szemléletének a munkahelyen kívül a mindennapokban, a privát életünkben is szerepe van. Erről három másik könyvében -2 Second Lean Travel, 2 Second Lean Health ill. a napokban megjelent  Lean Life – ír.

A 2 Second Lean könyve végigvezet Paul és a FastCap sztoriján, fejlődésén – sok érdekes és meglepően hétköznapi példán keresztül. Paul komplikált szakzsargonok  helyett meglehetősen leegyszerűsítette a leant: Könnyed, egyszerű, vicces módot talált a szervezetek fejlesztésére, a lean kultúra szerinti működés irányába történő elmozdulásra,  a könyv stílusában is ez köszön vissza. Mint a legtöbben, ő is Japánból szerezte meg az alapokat, majd  megvalósította azt a gondolkodásmódot a vállalatánál, az USA-ban, amire annyira vágyunk mi is – Európában, Magyarországon. Hogyan lehet ezt megvalósítani? Milyen nehézségei voltak? Mi a kulcsa ennek, mi az amit Ő másképp csinál? A könyv tartalmát meghagynánk saját olvasási élménynek –   az egyedi  és egyszerű elvei, újszerű megközelítései mellett  a kitartás, a  napi példamutatás és tevőleges elkötelezettség segítik  céljai elérésben. Ha még nem olvastátok tegyétek meg: Imádni fogjátok!

Mi megtettük. István által tartott könyvismertető olyannyira lelkesítő volt, hogy felvettük a kapcsolatot a szerzővel és engedélyt kaptunk a fordításra. A könyvet eddig 13 nyelvre fordították le, a magyar lett a 14.!

Paul a megszerzett tapasztalatot és tudást  nem rejtegeti, hanem közkincsé teszi a világhálón. Minden anyag, legyen az írott vagy videós ingyen hozzáférhető a neten  – letölthető a könyv, audio formájában. https://paulakers.net/books/2-second-lean, A Leannovation csapatában hasonlóan gondolkodunk, hiszünk benne és fontosnak tartjuk a  tudásátadást.

A 2 Second Lean magyar fordítása szabadon elérhető  ITT: 2 Second Lean magyarul_Leannovation.