Adni jó! – 5S Home adomány #2023

Eltelt egy év és mi ismét szelektáltunk, rendszereztünk, csomagoltunk. Az idei évben is a  Segitek egy családot! szervezet által felkarolt kezdeményezéshez csatlakozott a Leannovation Egyesület, melynek mottója a „Közvetlen segítség kézből kézbe, közvetítők nélkül”. Közösségünk aktív összefogásának köszönhetően jó állapotú ruhák, játékok, továbbá tartós élelmiszer, kozmetikum találtak új gazdára a Leannovation Egyesület 5S Home programjában. 5 családnak 25 csomagot gyűjtöttünk össze! Ezúton is köszönjük a felajánlásokat!

Adni jó!

Az adományozáshoz  közösségünk egyéni tagjai és több vállalati tagunk is minden elvárásunk felett járult hozzá. Külön megemlítenénk a Rolls-Royce Hungary Kft munkatársait, akik idén is bőkezűen járultak hozzá az adományokhoz.  Az otthonokból az 5S irányelveket alkalmazva jó minőségű, szép állapotú gyerekruhákat kerültek kiválogatásra,  izgalmas és aranyos játékok/könyvek összecsomagolásra.  Hálásak vagyunk a gondosan összeállított élelmiszercsomagokért, az önzetlenül vásárolt ajándékokért és  sok tartós élelmiszerért/édességért. A Leannovation Trainig Centerben egy egész délután csomagoltuk és díszítettük a kiválasztott 5 család igényei szerint összeállított meglepetésdobozokat.

Adni jó – Kiknek segítettünk?

Az ajándékozottak közül 4 család Nagykanizsán él, a csomagok egy 19.-én reggel indultak útnak a Magyarország dél-nyugati kapujaként is nevezett városba.
  • Elsőként Lajos vette át a csomagokat,  aki egyedül neveli 5 gyermekét. Már nincs fent a segitekegycsaladot.hu oldalán, de tavaly is támogattuk őket, így különösen örültek, hogy idén is gondoltunk rájuk.
  • Erika ikerlányainak főként pelenkát, babafelszerelést és játékot kért, magának semmit. Miután megkapta a csomagokat felhívott minket, hogy személyesen is megköszönje és kérte, ha valaki tud számára munkalehetőséget Nagykanizsán szóljon, mert az lenne a legnagyobb segítség neki!
  • Edit sajnos ismét a klinikáról szaladt haza átvenni a csomagokat. Beteg kisfia számára több gluténmentes élelmiszer is összegyűlt, mást sajnos nem vihet be. A nagyobb gyerekek azonban találtak téli ruhákat, cipőket, tartós élelmiszert, játékot  a csomagban.
  • Milla édesanyja még reggel izgatottan keresett fel, hogy mikor is érkezik a csomag, amit nagyon várnak, hiszen másnapra kapott munkát, és nem szeretett volna lemondani egyikről sem 🙂 Milla számára több kreatív eszköz is összegyűlt, szép karácsonya lesz, mert ezeknek örül igazán!
  • Az 5.család egy átmeneti anyaotthonban él Budapesten és várják, hogy mielőbb vidékre költözhessenek. Az édesanya 4 gyerekével egy szobában él hónapok óta az otthonban. Jelenleg 3 helyen dolgozik, hogy el tudja látni a kicsiket. Kijött elénk az egész család és segített bevinni csomagokat. A 6 éves kislány vidáman egy nagy plüss nyuszit ölelt magához, a kisfiúk aktívan segédkeztek a pakolásban. Bent aztán nekiestek mind a négyen a játékos doboznak, így gazdára talált rögtön egy rubik kocka, egy társasjáték és egy állatos könyv is 🙂
Köszönjük, hogy idén is segítettetek összegyűjteni az adományokat! Jó érzés volt segíteni ezeken a családokon, szebbé tettük a karácsonyukat.
Mátyás Veronika – Leannovation Egyesület