TPS képzés és genba élménytúra blog #10

Mazda – Hiroshima

Elérkeztünk a 10. részhez a poszt sorozatunkban, mely bemutatja a TPS szemináriumunk és genba élménytúránk programját.
Szerda reggel korán kelt a csapat Osaka-ban, mert 9:30-kor jelenésünk volt a Mazda főhadiszállásán Hiroshima-ban. Ezt csak egyetlenegy közlekedési eszközzel lehetséges, ilyen rövid idő alatt megtenni, a Shinkansen-nel. Az észrevétlen 280 km/h feletti tempó és a patika tisztaság nagyon nagy élmény.
A Mazda látogatás célja a múzeum és a szerelősor élménye volt. Város a városban a Mazda legnagyobb gyára. 31 megállós buszjárat, saját híd és erőmű az öbölben. A múzeum a Mazda hagyományokról és a büszkeségekről szól, hogy milyen gyorsan, néhány hét után újraindították a gyártásukat, az atomcsapás után, a kis és gazdaságos modellekről, a bolygódugattyús motorokról, a hosszútávú autóversenyzés sikereiről vagy a design felfogásukról. A végösszeszerelő gyártósoron pedig megtudtuk, hogy csupán 16 óra alatt készülnek el a kész autók az acél és alumínium tekercsekből, hogyan működik nálunk az andon vagy a belső logisztika illetve hogyan szállítják a konténerhajók a saját gyári kikötőjükből a világ minden pontjára autóikat.
Lehet, hogy ez a múzeum nem olyan interaktív, mint a Toyota Emlékmúzeum, de a genba sétával megfűszerezve igazi csemege egy leanes szakembernek.
A novemberi TPS túráról itt találtok több információt és itt tudtok előzetesen jelentkezni is: https://leannovation.hu/…/tps-es-genba-elmenytura…/
Pető Sándor – Leannovation