Mi vagyunk Az Év Csapata!

Nyár közepén, épp hogy kinyithattuk újra a szárnyainkat, végre személyesen találkoztunk a Leannovation Training Centerben megtervezni az év hátralévő részét. Fogalmunk sem volt mit hoz a második hullám, egy azonban biztos, előre kell(ett) nézni.

Pályázzunk? Mire? Év Csapata Díj! A kiíró neve presztízst és színvonalas szakmaiságot képvisel számunkra. Fejlesztőként és partnerként is dolgoztunk már együtt. A Legacy – mert Róluk van szó,- „a kiválóság és a folyamatos fejlődés irányába ható erőfeszítést, tudatos munkát szeretné elismerni évről évre ezzel a díjjal.”

Igen, úgy érezzük, hogy szuper csapat vagyunk, emellett van még hová fejlődnünk, önreflexióra pedig folyamatosan szükségünk van, egyéni – és csapatszinten is. Különösen kíváncsiak vagyunk a független szakmai zsűri visszajelzésére a működésünk kapcsán. – ezekkel a válaszokkal indultunk el az úton.

Csapatunk attól nagyszerű, – kezdtük a bemutatkozást – hogy az első lépésektől kezdve az önzetlen szakmaiság, a kiválóságra törekvés és folyamatos lelkesedése tartja össze a tagjait. Ez a lelkesedés vitt végig minket a pályázat elkészítésében. Felosztottuk a témákat és párosan dolgoztuk fel a kérdéseket. Vasárnaponként folyt az egyeztetés, hozzáírás, stilizálás, összedolgozás, végül, kihívásként, a megadott 5 oldalra való lekerekítés.

Milyen szempontok mentén dolgoztunk?

  1. Miért ajánlanátok a csapatotokat másoknak?
  2. Egzakt eredmények
  3. Pszichológiai biztonság
  4. Kapcsolat a környezettel
  5. Mennyire fejlődő / tanuló a csapat
  6. Csapat stabilitása
  7. Hogyan kezeltétek a COVID-19 vírus által keletkezett helyzetet csapatként? Milyen változások történtek a csapatot illetően?

Az odavezető út volt maga a fejlődés.

Tükörbe néztünk, elemeztük az eredményeinket, kiemeltük az erősségeinket, jellemeztük magunkat és a közös munkát. Makulátlanul tökéletesre sikerült az első kép. Megnéztük ezután a zsűri tagjaival készült interjúkat, amelyekből őszinte kíváncsiság érkezett meg hozzánk. Mire van szükségünk a fejlődéshez? Milyen lépések vezetnek a hatékonyabb működéshez? Mitől leszünk még sikeresebbek? Hol vannak azok a sebezhető pontok? És újra belenéztünk a tükörbe… Mi működhetne hatékonyabban? Hol vannak elakadásaink? Milyen területeken szükséges a fejlődés? Átalakult a kép. Realizálódott. Látszottak már a foltok, melyekkel még dolgoznunk kell, és a fakóbb területek is, amelyekre jobban szükséges fókuszálnunk.

Majd két hónap lelkes, sokszor rögös csapatmunkája után aztán végére értünk a pályázatunknak. Ha most kezdenénk, sok mindent talán másképp írnánk, törölnénk, vagy éppen beleírnánk utólag, mindemellett a célunkat elértük, az összefoglaló tükrözi a csapatunk jelenlegi helyzetét és évekre előre vetíti a hatékony együttműködésünk képét. Mi igazából már ezzel nyertünk.

Sikerült elégedetten beküldenünk a pályázatot. Következő mérföldkő október eleje volt, mikor megtudtuk, hogy finalisták vagyunk. További interjúk következtek, innentől már egyre izgatottabban vártuk a díjátadó dátumát.

 

 

És a november 27.-én sikerült elhoznunk a pálmát!  …azaz az üvegtrófeát!

Az Év Csapata vagyunk!

Köszönjük 2020, mi ezt hoztuk ki belőled!

Köszönjük Legacy a lehetőséget! Egyetértünk, egy rendkívüli csapat tagjának lenni életre szóló élmény.

 

 

Pásztor-Hudák Enikő – tréner, fejlesztő, Leannovation