World Quality Day 2022

Ha november, akkor MINŐSÉGHÓNAP. Ezekben a hetekben szerte a világon rendezvények, előadások keretében népszerűsítik a minőség fontosságát.

Áttekintés

Japánban 1960 óta november a MINŐSÉG dedikált hónapja. A Minőség Hónap jegyében olyan események kerülnek megrendezésre, melyek a segítik minőségtudatosság növelését, és a minőség ellenőrzéssel kapcsolatos tevékenységek széleskörű  terjesztését.

World Quality Day elsőként 1990-ben került meghirdetésre a United Nations által, mára évente november második csütörtökén kerül „megünneplésre”. Célja, hogy  nemzetközi figyelmet a minőség fontosságára irányítsa.

European Quality Week rendezvény az European Organization for Quality (EOQ) szervezésében kerül megrendezésre minden novemberben, a hónap második csütörtökének (World Quality Day) hetében. Fókuszában a minőség jelentőségét és előnyeit demonstráló és promotáló kampányok állnak a versenyképesség fenntartásáért Európa –szerte.

Magyar Minőség Hét programsorozat, igazodva az Európai Minőség Hét időpontjához, idén – immáron XXVIII. alkalommal – november 11.-én között kerül megrendezésre a Magyar Minőség Társaság szervezésében.

néhány link a részletekhez:

MMT – Magyar Minőség Hét : XXVIII. Magyar Minőség Hét rendezvény

ASQ – World Quality Month

CQI – World Quality Week

EOQ –  Europen Quality Week

Forrás: http://qualityalchemist.blogspot.hu/2011/10/information-for-world-quality-month.html