Agilis transzformáció – beszélgetés a változás útjáról

Mi jut eszedbe, ha azt mondom agilis?

Manapság egyre több cég / csapat tűzi ki célul az agilitást, az agilis transzformációt.
Míg korábban a szoftverfejlesztés területén terjedtek rohamosan az agilis módszertanok, mára iparágtól független egyre szélesebb körben próbálnak a cégek vagy azon belül egy – egy részleg agilissá válni.

Az Invitech belső IT-ja az agilis transzformációját pár hónap alatt, a 2020-as év tavaszi karantén időszaka idején pörgette fel. Emellett 2020 novemberben megnyerték az Év Agilis Csapata díjat. Mit csináltak ők másként, hogyan és milyen változásokat lehet meggyökereztetni ilyen rövid idő alatt?

– Mit jelent egyáltalán agilisnak lenni, egyén, csapat vagy cég szinten? Mi van a manapság „trendi” megközelítés mögött?
– Mik a módszertan főbb értékei, alapelvei és milyen eszközökkel dolgoz(hat)nak az agilis csapatok?
– A megrendelői oldalnak ettől miért lesz jobb? Jobb lesz egyáltalán neki?
– Mi a sikeres agilis transzformáció receptje?
Az ezen kérdések mentén felépített pódiumbeszélgetésből sok mindenre választ kaptunk!  Köszönjük szépen a tartalmas, tanulságos pódiumbeszélgetést,  Pászty Györggyel, az Invitech IT igazgatójával, Papp Zsuzsannával, (aki az iCRM projekt vezetője volt) és Kalmár Elvirával, (Go Beyond Projekt) aki tanácsadóként támogatta a transzformáció elindulását.

A beszélgetés Youtube oldalunkon visszanézhető:-) Ha érdekel az agilitás, hamarosan egy másik eseményünkön is tanulhattok a témában!

Váthy Edit –  Leannovation