Évtervezés_Lean Coffee 2021

Leanben gazdag 2021? Legyen!

Ha a Lean Coffee közösségen múlik, akkor biztosan az lesz! A januári online találkozót a Hoshin Kanri megközelítés rövid ismertetésével, a módszer Lean Coffee közösségre történő értelmezésével kezdtük. Aztán a 2021. éves tervek megfogalmazásához és megvalósításához bedobtuk a „Catchball”-t!

Ezúttal a Padlet alkalmazást hívtuk segítségül, ahol először kis csoportokban ment az ötletelés, majd a közös térben beszéltük át a jobbnál-jobb téma javaslatokat, egyéni vállalásokat és tanulási igényeket, felvetéseket.  A témákat 5 rendező elv mentén csoportosítottunk:

  • Milyen „hard” (eszköz, módszertani) témákról hallanál szívesen?
  • Milyen  „soft” (készségfejlesztés, human oldal)?
  • Lean Tourizmo: Mely gyárakat látogatnánk meg szívesen?
  • Témák, amiben szívesen tartanék előadást…
  • Tudásmegosztás – mi lenne számos hasznodra, mivel járulsz hozzá?


A téma és ötletgyűjtés eredményeit továbbvisszük a Debrecen és Kecskemét Lean Coffee csoportokba is és az ottani igényekkel bővítjük a warm-up témák listáját ill. az egyéb tanulási igényeket. Bátorítunk mindnyájatokat, hogy osszátok meg jó gyakorlataitokat, és a számotokra izgalmas témákat akár warm-up előadás, akár cikk/blogbejegyzés formájába adjátok be a közösségi kosárba. Javaslataitokat Padlet_Kecskemét  illetve a Padlet Debrecen  felületre tudjátok felvinni. (adott témacsoport alá kommentelve vagy + gombbal külön támaként).

A Leannovation csapatával továbbra is azon dolgozunk, hogy a mindenkor aktuális, vagy a közösség érdeklődésébe eső témákhoz (legyen az szorosan lean vagy bármely kapcsolódó társterület) hiteles képviselőket, előadókat hívjunk meg.

Lean Coffee Meeting struktúra

10 hónap után a online tér teljes magabiztosságával nyitottok meg a Lean Coffee table alkalmazást, amelyet mostanra minden rendszeres (online) Coffee látogatónk ismer és rutinosan használ.  Két „velős” témát beszéltünk át a csapattal, de 3 óra után is bőven maradt bennünk lelkesedés a közös beszélgetéshez…

Február első szerdáján az online térben maradva folytatjuk, a Warm-up előadásban a ProdHost okos vállalat irányítási rendszerének logikáját, megközelítését ismerhetjük meg. Várunk Benneteket!

Váthy Edit – Leannovation