Milyen az az okos termelésirányítási rendszer?

 

A februári online Lean Coffee vendégelőadója Gulyás Szabolcs, a prodHost  alapítója volt. A start-up olyan komplex vállalatirányítási rendszert tesz elérhetővé a versenyszféra legkisebb szereplőinek is, amely eddig jobbára a multik kiváltsága volt.  Az előadás indításaként elgondolkodtató adatokat kaptunk a hazai digitalizáció helyzetéről, majd egy átfogó képet  a klasszikus ERP rendszerek felépítéséről, bevezetési gyakorlatáról, árazásáról. Kontraként természetesen megismerhettük a ProdHost megközelítését is, az igények alapján,  önállóan  testre szabható, kiszámítható költségvetésű moduláris rendszert. Az általuk megvalósított havidíjas rendszerben a kisvállalkozásoknak is megfizethető áron érhető el a felhőalapú szolgáltatás, amihez nem kell se szerver, se tanácsadó, az ügyfél önmaga könnyedén tudja kezelni. Mert ebben a témában is lehet máshogy, ügyfélközpontúan gondolkodni!  Drukkolunk a Prodhost csapatának,  márciustól elérhető a demo verzió minden érdeklődő számára. Ahogy számítottuk, lendületes, tartalmas és elgondolkodtató előadást hallhattunk amit természetesen sok kérdés és izgalmas beszélgetés követett. Az előadás teljes hosszúságban visszanézhető a Youtube csatornánkon. (ja igen, a diasor és az egész előadás is nagyon profi:-))

Az este második felében a Lean Coffee table alkalmazás segítette az szakmai beszélgetéseket –  a témák érintették az AGV alkalmazások gyakorlatát, ” lean állatorvosi lovak” címen beszélgettünk (nagyon) nehéz helyzetekről lean transzformáció kapcsán, röviden  szó esett a Nemzeti Kiválósági Díjról is és eljátszottunk a „miben lenne más a munkám, ha nem lenne internet” gondolattal.

Ismét  remek feltöltődés volt az este, egy kis színes a téli szürke hétköznapokban:-) Köszönjük a „festéket”, a résztvevők remek kérdéseit,  hozzászólásait!

Találkozzunk március 3.-án egy ispiráló közös rajzolásra🙂

Váthy Edit – Leannovation