BLC 2020 Április – Kaizen: Változz félelem nélkül!

Április első szerdáján Lean Coffee közösségünk az ONLINE térben tartotta havi találkozóját. A téma különösen aktuális, hiszen a változás, változtatás lehetőségeit jártuk körbe. Nagy hirtelen sok területen kell adatálódnunk, alkalmazkodni az új, megváltozott helyzethez, amihez a Kaizent bátran hívhatjuk segítségül!
A témáról Robert Maurer: Kaizen – Változz félelem nélkül! című könyve kapcsán beszélgettünk. A témaelőadásra Stasztny Péter készült fel, aki lean szakemberként munkájában már sok-sok éve napi szinten alkalmazza a kaizen szemléletét. De ez az este nem az ötletládákról, a sok vállalatnál megszabott keretek között működő(?) kaizen folyamatról volt szó, sokkal inkább a változásokkal kapcsolatos viselkedésünk emberi, biológiai hátterét, agyunk reagálásának mechanizmusát értettük meg.

Péter prezentációja Kaizen_BudapestLeanCoffee_2020 végigvisz a könyv főbb üzenetein, már a  diasort végignézve is sok gondolatot ültethet el az olvasóban. De senki ne hagyja ki az olvasás élményét, hisz a szerző nagyon sok életszerű példával színes, lean történeti vonatkozásokkal fűszerezve vezet végig a témán. Ami biztos, hogy lean szakemberként elolvasva is ad egy új színezetet és megértést a kaizen vállalati alkalmazásához!

A könyvismerető   utáni  Lean Coffee beszélgetés ezúttal a Lean Coffee Table alklamazás segítségével folytatódott. A szabályok, a struktúra teljesen azonos, a kanban első oszlopában  nagyon sok ötlet gyűlt össze a virtuális résztvevői post-itokon. Ezekből az alábbiakat „vitattuk” meg :

  • Reziliencia  – azaz, hogyan segíthetjük kollégáinkat és hogyan támogathatjuk vezetőinket? Mivel lehet a lelki ellenállóképességet erősíteni?
  • Szerintetek, mirol fogunk beszélni egy év múlva? (tekintettel a 3. hete tartó karanténnak, ennek a gazdaságra már most érezhető  hatásával  ill. a munkavégzés és napi élet kapcsán kialakult új működési rutinokat, nagyon időszerű volt a témafelvetés).
  • Mit kell másképp csinálni a lean transzformációban „vírusos” üzemmódban?
  • A vállalatok mennyit és milyen módon tudnak képzéseket, HR fejlesztéseket tervezni?
Egy nem meglepő tapasztalás az első Online Budapest Lean Coffee után: a 3 óra „szakmázás” ugyanolyan flowban ment,  a fizikai találkozókon. De hiszen jó társasában gyorsan megy az idő…
Váthy Edit, Leannovation