Lean Tourizmo_Macher Zrt.

Kora őszi gyárlátogatásunk helyszínéül a 100%-ban magyar tulajonú Macher Zrt-t választottuk. Vendéglátóink tárgyalótermét megtöltötte a BLC csapata, a sok törzsvendég mellett új tagokat is vonzott a céglátogatás lehetősége.

A csapat köszöntése után elsőként Macher Judit cégbemutatója következett, a tőle megszokott lendületes és izgalmas adatokkal megfűszerezett stílusban. A bemutató során megtudhattuk, milyen úton és milyen vállalati értékek melyek mentén kovácsoltak a tulajdonosok egy kis garázscégből sikeres, autóipari, repülőgépipari tanúsítvánnyal is rendelkező vállalkozást, egyetlen hazai kkv-ként Ipar 4.0 Mintagyárat. A gyárbejárás során  megtapasztalhattuk, miben és hogyan segítheti a vállalatot a digitalizáció, mikor és mire ad megoldást az Ipar 4.0 megközelítés a kkv mindennapjaiban. A házon belül épített 3D nyomtatók, a saját gyártású megmunkálóközpont, a belső tervezésű és gyártású komplett (okos) gyártócellák a fizikai megvalósulásai annak az elkötelezett és szenvedélyes hozzáállásnak, melyet a tulajdonosok példaként mutatnak munkatársaik felé. A magas fokú szaktudás mellé emberközpontú irányítás, gondoskodó és tanító, az egyének fejlődésének teret adó vezetői szemlélet párosul. Nagy élmény volt ezt látni és a gyártási területen tapasztalni.

A délelőtt második felében a csapat szakmaiságára építve gyártósor fejlesztési ötleteket gyűjtöttünk egy kiválasztott gyártócellára vonatkozólag. A workshop előtt egy rövid elméleti összefoglalóval közös megértést adtunk minden résztvevőnek veszteségekek fogalmáról, a vevői ütemidőt számítottunk és átbeszéltük az időfelmérések helyes módszertanát, ennek dokumentálását. A csapatot 3 csoportba osztottuk, majd az időmérő lapok és egyéb felmérési dokumentumok kiosztása után a részfolyamatok megfigyelése és fejlesztési lehetőségeinek összeírása volt a feladat. A workshop mindhárom szekcióban rendkívül aktív és eredményes volt, a területen elhelyezett flipchart táblát a csapatok képviselői megtöltötték tartalommal, megfigyeléseik építő javaslataival. A munkában a terület munkatársai, csoportvezetője is aktívan részt vett, ezúton is köszönjük nyitott és támogató hozzáállásuk. A workshop kimenetein a Macher mérnök csapata dolgozik tovább, bízunk benne hogy a külső szem általi meglátásokkal hozzájárulhatunk e kíváló szervezet további fejlődéséhez.

A programot – vendéglátóink jóvoltából – pazar büféebéd zárta A visszajelző körben rengeteg elismerő vélemény hangzott el, büszkék vagyunk rá, hogy meghívást kaptunk és meglátogathattuk ezt a példaértékű, szívvel-lélekkel és magasfokú szaktudással működő vállalkozást! További sok sikert kívánunk!

BLC Team