Lean Tourizmo_Ezerszín Kft

VSM  –  Postaládagyártás az érték mentén

Budapest Lean Coffee fórum keretein belül a korábbi években is voltak sikeres benchmark látogatások. Lean Tourismo néven ezt a tevékenységet fokozatosan erősíteni szeretnénk. Példaértékű vállalatokat hazánkban és más  országokban is  tervezünk meglátogatni, a túrákat célzott tudásátadással, workshop feladatokkal vegyítjük.

Idei első eseményünk az Ezerszín Kft-nél a VSM módszertanára fókuszált. A vállakozás tulajdonosa, Gódor Sándor az év elején csatlakozott Lean Coffee közösségünkhöz. Már a havi témahozzászólásoknál nyilvánvalóvá vált, hogy szívügye a lean, a folyamatos fejlesztés és tanulás. Szóval számítottunk rá, hogy tanulságos lesz a látogatás, de amit láttunk és kaptunk az minden elvárásunkat felülmúlta. Már a „story” ismertetése során lelkes lett a csapat – Sándor elmesélte hogyan ismerkedett meg a lean-nel, milyen utat járt be a csapat az elmúlt években és természetesen az elért eredményeket/ változásokat is elmesélték. A gyártás bejárása 2 csoportban történt, az értékáram mentén- míg az egyik csapat a genbát járva szívta magába a gyártósoron is kitapintható lean legkört, addig a másik csoport a VSM készítés alapjait ismételte át. A bejárások után a tanultak és a látottak alapján után felvettük a jelen állapot vázlatot –  a módszer célja, a készítés menete és a haszna remélhetőleg mindenkinél a helyére került. A VSM mint eszköz fontos és kihagyhatatlan a lean transzformációban, az Ezerszín Kft-nél is mérföldkő, majd világítótorony  lett!!!

A délutánt visszajelzésekkel zártuk –  Sándor kérésésre a résztvevők a javaslatokat is megfogalmaztak, ezek narancs postit – ra kerültek. A citrom postit-okra csak kulcsszavakat írtunk, mert a pozitívumokat nehéz volt mind papírra vetni : inspiráló, lenyűgöző, fantasztikus, gratulálunk, példaértékű…. stb. Ami talán a legtalálóbb és sok céget látva nagyon is igaz megjegyzés volt egy résztvevőnktől:”Ilyesztő, hogy  a többi cég hol van Tőletek!”

Fantasztikus élmény volt látni és pár órára részese lenni az Ezerszín csapatának – lenyűgöző ahogy dolgoznak és gondolkodnak. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!