Piramis

Mennyire vagy elhivatott a lean iránt? Nekünk a munkánk mellett szenvedélyünk és azt valljuk, hogy oktatni is csak így érdemes...Ha igazán megérteni, tapasztalni vagy inspirálódni szeretnél a szakmában, tarts velünk képzéseinkre! Bármilyen szakmai indíttatásból is érkezel hozzánk,  mi azon dolgozunk, hogy a lean, folyamatos fejlesztési szemlélet melletti elköteleződéssel,  saját élményen, tapasztalati tudáson nyugvó szakmai magabiztossággal menjél tovább.  A képzések kidolgozásakor  a saját tanulási folyamatunkat és a "japán mintát" vettük alapul...
Bővebb információ képzéseinkről a piramisban elérhető linkeken! Legtöbb képzésünk elérhető zártkörű vállalati képzésként is. Egyedi képzési igények esetén várjuk a specifikus megkeresést. Ajánlatkérés: solutions@leannovation.hu

Piramis
Toyota Production System - Japánban Lean Gate - lean csapatépítő és szabadulószoba Vezetői kompetenciák - szakemberből vezető Lean Intro - az alapok Leannovation képzési program Lean Facilitátor - koordinator Gyakorlati lean szakértő Lean csoportvezető TWI -Job Instruction TWI - Job Relation Minőségügyi szakértő TWI - Job Method Lean Office szakértő PDCA a frontvonalban

Toyota Production System - Japánban

5 nap (+fakultatív) - Toyota Production System képzés Japánban

Hiszünk benne, hogy a lean szemlélet egy gondolkodásmód, hogy a folyamatos fejlesztés képviselete az élet minden területén a kiválósághoz vezet. Napjainkban már rengeteg értékes irodalom, hasznos szakmai tanfolyam és jól működő vállalati példa segíti a lean iránt elkötelezett szakembereket a fejlődésben, az önképzésben. Mi az, amit ehhez képest egy japán tanulmányút adhat? Bátran mondhatjuk, hogy újraértelmezi a tudásunk, rávilágít az összefüggésekre, inspirál a fejlődésre és új szakmai impulzusokat ad.

A Magyar AOTS Társaság közreműködésével szervezett tanulmányút magyar nyelvű tolmácsolással vezeti be a résztvevőket a TPS és Japán világába!

Az 5 napos tanulmányút célja a TPS szemlélet és napi alkalmazás megismerése közvetlen forrásból, megtapasztalva az azt biztosító japán kultúrát és gondolkodásmódot.

Képzés leírás, információk ITT

Olvasd el korábbi AOTS résztvevők ajánlását is!

Lean Gate - lean csapatépítő és szabadulószoba

1  NAP / 6 óra -  Leannovation Training Center

Irány Japán, a Toyota titka a lean laborban vár! Ti bejuttok? A Lean Gate  programja keretében a japán titok misztikumát keressük a lean megközelítés feldolgozásával, játékos megismertetésével. A Lean Gate programra egyaránt várunk vállalati csapatokat, szakmai és baráti társaságokat is  –  Ha nyitott vagy a lean módszertanra és fontos a csapat együttműködés fejlesztése, akkor Nektek szól!

A képzés leírása, információk ITT.

Vezetői kompetenciák - szakemberből vezető

2 NAP / 16 óra

Kiváló szakemberként megkaptad a bizalmat és a lehetőséget, hogy Te legyél a csapatod / műszakod vezetője? Elvárják, hogy Te vidd sikerre a munkatársaidat, valósítsátok meg a terveket, hozzátok az eredményeket? A titulus a kinevezéssel születik, a vezető azonban nem. A vezetés egy technológia, és léteznek vezetői eszközök, amelyekkel speciális eredmények érhetőek el. A „főnök” valójában a kollégái által válhat vezetővé, különösen fontos tehát a köztük lévő kapcsolat is. A képzés  célja, hogy a kinevezést követően a szakemberből lett vezetők gyors és azonnal használható eszközöket kapjanak a vezetővé válás útján.

Képzés leírása, részletek ITT

Lean Intro - az alapok

1 NAP / 8 óra - Leannovation Training Center

Találkoztál már a lean fogalmával, de még nem  áll össze a teljes kép?  Keresed a választ, miért is  jó a szervezetnek,  Neked, mennyiben érinti az eddigi működést és mi kell a változtatáshoz?  A “Lean intro” képzésünk segít megtalálni a válaszokat, megérteni, mi a lean szemlélet célja, milyen kultúra és eszközrendszer szükséges a megvalósításához – mi az amitől ipartól a bankszektorig, az egészségügytől a szoftverfejlesztésig egyre szélesebb körben alkalmazzák.

Képzés leírás, részletek ITT

Leannovation képzési program

10 NAP / 80 óra -  kihelyezett vállalati környezetben

Képzés kidolgozás alatt. Várható kezdés 2023 Q2-Q3

Lean Facilitátor - koordinator

3 NAP / 24 óra -  Leannovation Training Center

A lean transzformáció kiemelten fontos szereplői azok, akik a különböző csoportmunkákat vezetik, moderálják. Legyen az egy problémamegoldó műhelymunka, egy több napos kaizen esemény, 5S indító megbeszélés, vagy SMED workshop, a lean eszköztárból alaposan felkészült irányító is gyakran találhatja magát nehéz helyzetben. Hogyan tartsa fenn a résztvevők érdeklődését, motivációját? Hogyan kezelje a nehéz emberi helyzeteket, „problémás” résztvevőket, és hogyan érheti el az együttműködés szükséges szintjét?

A 3 napos Lean facilitátor/koordinátor képzés célja, hogy erre a speciális, a csoportmunka emberi tényezőit is sikeresen kezelő szerepre készítse fel a résztvevőket, eszközöket és módszereket adjon a kezükbe a feladathoz.

Képzés leírás, információk ITT

Gyakorlati lean szakértő

5 NAP / 40 óra -  Leannovation Training Center

Komplex megértést adó, gyakorlati képzés. Az 5 napos Gyakorlati lean szakértő képzésünk célja a lean szemlélet alapelveinek és eszközrendszerének átfogó, gyakorlatközpontú megismerése, alkalmazásra kész elsajátítása. A tantermi oktatások helyett mi a gyakorlati szimulációkban, csoportmunkában, az üzenetértékű tudásátadásban, a saját tapasztalatra építkező szakmai érettségben hiszünk. Egyedi lean laborunkban a résztvevők gyártósort és folyamatot kialakítva valós termékek gyártásán keresztül gyakorolják be a lean eszközeit. A képzésen azon dolgozunk, hogy résztvevőink érzékenyek legyenek a veszteségekre, tudatosak az ezeket segítő lean eszközök és módszerek alkalmazásában, alázatosak a munkatársakkal kapcsolatban és nyitottak a folyamatos fejlesztésre. Képzési napok: péntek-szombat.

Képzés leírás, információk ITT

Lean csoportvezető

3 NAP / 24 óra -  Leannovation Training Center

Az értékteremtés legjelentősebb része a gyártósorokon, a munkaállomásokon történik, a terméket/szolgáltatást előállító munkatársak által. Azokon a vezetőkön múlik első körben az értékteremtés sikere – minőségi, mennyiségi, hatékonysági szempontból – akik ezt a folyamatot, a munkacsoportokat közvetlenül irányítják. A Lean csoportvezető képzés célja, hogy az operatív területen dolgozó csoportvezetők hatékony módszereket és eszközöket sajátítsanak el munkájuk szervezési (szakmai) és irányítói (emberi) kihívásainak leküzdéséhez. Képessé váljanak az „emberi tényezők” tudatos kezelésre a munkahelyen, valamint napi feladataik sztenderd, hatékony napi rutinná alakításához.

Képzés leírás, részletek ITT

TWI -Job Instruction

3-5 NAP / 10 óra -  Vállalati, gyártósori helyszínen

A képzési program célja a vállalat gyártósori betanítási folyamatának támogatása a betanítói feladatokat végző csoportvezetői szint oktatói kompetenciáinak fejlesztésével valamint a betanítási módszertan egységesítésével és gyakorlatba való átültetésével. A TWI Munka Betanítás (JI) alapján végrehajtott program felkészíti a résztvevőket/oktatókat munkatársaik hatékony betanítására a munkalépések megfelelő, biztonságos és magabiztos elvégzésével. A módszertan

  • fejleszti és tudatosítja a résztvevők oktatói készségeit,
  • megtanítja őket a munkaműveletek lebontására és sztenderd betanítási utasítások elkészítésére,
  • magabiztossá teszi őket betanítások levezetésében, a hatékony és értő kommunikációban
  • eszközt ad a dolgozó tudásának megfigyelésére, rendszeres és tudatos fejlesztésére.

Képzés leírás, részletek ITT

TWI - Job Relation

1,5 NAP / 12 óra -  Vállalati, gyártósori helyszínen

A képzés célja, hogy a frontvonali vezetők (műszak-/csoportvezetők) képessé váljanak az „emberi tényező” tudatos kezelésre a munkahelyen. Módszeresen tudjanak erős, pozitív munkakapcsolatot felépíteni és fenntartani a szervezet / csapat tagjai között, és ezzel megelőzzék a munkára negatív hatású személyi jellegű problémákat. A TWI Munkakapcsolatok (Job Relations) modul alapján kialakított program a résztvevők humán (soft / vezetői) készségeinek fejlesztésével segíti elő a jó szakemberből jó vezetővé válást. A módszertan felkészíti a résztvevőket:

  • munkacsoportjuk emberi kapcsolatrendszerének tudatos kezelésére
  • csapatuk eredményességének javítására – az együttműködés fejlesztésével
  • a személyi jellegű problémák megelőzésére és korai felismerésére
  • a már kialakult emberi problémák hatékony, korrekt, humánus megoldására
  • arra a megfontolt vezetői működésre, ami az értékes munkatársak megtartását, a káros mértékű fluktuáció csökkentését segíti elő.

Képzés leírás, részletek ITT

Minőségügyi szakértő

5 NAP - 40 óra -  Leannovation Training Center

Találkoztál már a minőségüggyel, talán használod is részben a munkahelyeden, de nem igazán tudatosan vagy csak audit előtt? Ha szeretnél jobban elmélyedni benne, megérteni a lényegét, de egy egyetemi szak elvégzése nem fér bele, akkor a Minőségügyi szakértő képzésünk Neked való! Képzésünk segít abban, hogy megtaláld a minőségügyben azt, ami előre viszi és hatékonyabbá teszi a szervezeted működését és beinduljon Nálatok is a minőségügyi gondolkodásmód! Átfogó képet adunk a minőségügyről és az eszközeit gyakorlati példákkal segítve sajátíthatod el! Célunk, hogy NE legyen többé szükséges rosszként kezelve a minőségügy, hanem támaszotok legyen a cégnél a folyamatok tökéletesítésében! A hitvallásunk, hogy a cégnél MINDENKI legyen egy kicsit minőségügyes!

Részletek, információ: ITT

TWI - Job Method

3-5 NAP / 10 óra

Lean Office szakértő

5 NAP / 40 óra -  Leannovation Training Center

Komplex megértést adó, gyakorlati képzés. Az 5 napos Lean office szakértő képzésünk célja a lean szemlélet alapelveinek és eszközrendszerének átfogó, gyakorlatközpontú megismerése és office (irodai) környezetben való alkalmazásának elsajátítása. A képzés alatt a résztvevők szimulációkon,  folyamatfejlesztési feladatokon gyakorolják be a támogató területeken jól működő lean eszközöket. A képzésen azon dolgozunk, hogy résztvevőink érzékenyek legyenek a veszteségekre, tudatosak az ezeket segítő lean eszközök és módszerek alkalmazásában, alázatosak a munkatársakkal kapcsolatban és nyitottak a folyamatos fejlesztésre. Képzésben együttműködő partnerünk a Resultator Kft.

Képzés leírás, információk ITT

PDCA a frontvonalban

2 NAP / 16 óra -  Leannovation Training Center

A képzés célcsoportja a középvezetői szinten feladatokat ellátó minőségügyi munkatársak - folyamat és végellenőrök, gyártásközi minőségbiztosító kollégák.