BLC 2020 Július – Klasszik Lean Coffee

Július első szerdáját nagyon vártuk, hisz ekkora ütemeztük a már hagyományosnak mondható Lean on the Beach konferenciát. De mint sok mindent, ezt a tervet is felülírta az egészségügyi járvány és annak mindennapjainkat befolyásoló hatása. Sebaj, a helyzetre reagálva:

  • a konferenciát átütemeztük és bízunk benne, hogy október 9.-én újra találkozik lean közösségünk!
  • a júliusi találkozót is megtartottuk –  kicsit azért különleges lett, hiszen 3 hónap után újra személyesen találkoztunk!

Nem, természetesen nem úsztuk meg a körkérdést: Hogy reagált a szervezetetek, mik a tapasztalatok a Covid időszakból? És jöttek a beszámolók: hol teljes megtorpanás majd lassú indulás, hol óvatos, de folyamatos működés, hol enyhe visszaesés… de  vannak szervezetek ahol a kollégák napi működését nagyon minimálisan befolyásolta a karantén tavasz. Bármilyen is a személyes tapasztalat, abban egyetértés volt, innentől minden kicsit más lesz – mert elfogadott a home office, mert bármikor megismétlődhet, mert tudatosabban kell készülnünk a változásokra, mert a helyzet azt mutatja,  a szervezet versenyképessége leginkább az alkalmazkodó képességétől függ, amit pl. a munkatársak fejlesztésével tudunk alakítani…

Az este során tanulságos beszélgetések folytak a post-itokra felírt témákról… 2020 júliusában ezek foglalkoztatták leginkább a kávézóban összegyűlt csapatot, és szokás szerint velünk zártak.

Te mit tennél hozzá kedves olvasó? Várunk szeptemberben, addig is gyűjtsétek a témáitok!

Hogy ne múljon el a nyár szakmai kapcsolódás nélkül, csatlakozzatok Quality Fresh! webinárunkhoz, vagy segítsétek munkatársaitok fejlődését Lean Csoportvezető  képzésünkön. (igen-igen, bár lehet lehúzták a képzés budgetet, mi abban hiszünk, hogy a kollégák, magatok fejlesztése méginkább elengedhetetlen lesz  a kiszámíthatatlan jövőben.)

Szép nyarat, jó pihenést kívánunk!

Váthy Edit, Leannovation